Skip to main content

Dinamikusan fejlődik a Beckhoff Automation

Megjelent: 2018. június 04.

Beckhoff lidNövekvő értékesítés, nagyobb termelőkapacitás és kiterjedtebb forgalmazási hálózat

A Beckhoff Automation 2017-ben 810 millió euró globális árbevételt ért el, ami 19%-os növekedést jelent az előző évihez képest. A sikeres eredményekhez az új termékek, a forgalmazási hálózat bővítése, a megnövelt gyártókapacitások és a Beckhoff ügyfélkörének kiszélesedése egyaránt hozzájárult.

 

„Igen sikeres év volt a 2017-es vállalatunk számára. Örülünk, hogy minden földrajzi területen növekedés jellemezte cégünket” – nyilatkozta Hans Beckhoff ügyvezető igazgató. – „Világszerte erőteljes fellendülést hozott a 2017-es év, ami megmutatkozott minden iparágban, az általános gyártórendszerektől az épületautomatizálásig terjedően.” A legnagyobb növekedést az ázsiai és a csendes-óceáni térség érte el, ahol Kína a leggyorsabb bővülési ütemmel büszkélkedhet. Emellett Németországra és Európa többi részére is stabil növekedés volt jellemző.

 

pr042018 Beckhoff Hans Beckhoff

Hans Beckhoff, a Beckhoff Automation GmbH & Co. KG alapítója, tulajdonosa és ügyvezető igazgatója

 

A gyártókapacitások átfogó bővítése

„A jelenleg tapasztalt és a 2018-as év hátralévő részére is várt növekedés kiaknázása érdekében jelentősen bővítettük gyártókapacitásunkat. Példa erre elsődleges gyártási (elsősorban áramkörbeültetési) kapacitásunk több mint 70%-os növelése” – fejtette ki Hans Beckhoff. Minden termékkategóriában bővült a másodlagos gyártási – azaz készre szerelési – kapacitás is.
A be- és kimeneti egységek előállításával foglalkozó részleg új, 10 000 m2-es épületbe költözött; ez duplája az eddigi gyártóterületnek, és 2018. végéig további 40 000 m2-rel fog bővülni.
A Beckhoff úgy látja, hogy telephelyeinek 140 000 m2-esre tervezett összterületével kellően felkészült lesz a várható további növekedésre. Mindezen bővítések támogatására a vállalat 2018-ban mintegy 50 millió eurót ruház be épületekbe és berendezésekbe, ezen túlmenően pedig évente további 60 millió eurót fog visszaforgatni új termékek és eljárások kifejlesztésébe.
Hajtástechnikai üzletágában a Beckhoff speciális szervomotor-gyártóüzemet épített marktheidenfeldi telephelyén, ahol ezzel további 2500 m2 gyártóterület és 1000 m2 irodaterület áll rendelkezésre. Amint Hans Beckhoff kifejtette: „Mivel szervomotorjaink tengelyeit és készülékházait saját magunk gyártjuk, jelentősen növelni tudtuk vertikális gyártási képességeinket. Így gyorsan tudunk reagálni a fokozódó keresletre és egyúttal tovább tudjuk emelni termelésünk minőségi színvonalát. A mechanikai alkatrészek házon belüli gyártása révén egyúttal egyszerűbben és gyorsabban vagyunk képesek ügyfeleink egyedi igényeit kielégíteni, illetve prototípusokat építeni és innovatív projekteket megvalósítani.”

 

pr042018 Beckhoff Turnover trend e

A Beckhoff Automation árbevételének alakulása

 

Közel kell lenni az ügyfélhez

Hans Beckhoff véleménye szerint minden automatizálási projekt sikerének kulcseleme az, hogy a szállító közel legyen az ügyfélhez, mivel a lehető legjobb megoldások kifejlesztéséhez szoros kapcsolatot kell tartani a partnerekkel. „Mindig arra törekszünk, hogy legyen képviseletünk az ügyfeleink közvetlen közelében. Németországban az idei évben három új regionális irodát nyitottunk Erfurtban, Fuldában, illetve Mannheimban, és most már gyakorlatilag lefedjük az országot” – fejtette ki Hans Beckhoff.

A Németország-szerte működő 22 értékesítési iroda mellett a vállalat tovább bővíti nemzetközi hálózatát is: a közelmúltban új leányvállalatot indított Tajvanon és új képviseletet Észtországban. Egy további, mexikói leányvállalat létesítése most van folyamatban. Jelenleg a Beckhoff 37 országban rendelkezik leányvállalattal vagy képviseleti irodával. Saját tulajdonú leányvállalataival és forgalmazóival együtt a vállalat 75 országban van jelen. 

A Beckhoff Automation jelenleg 3900 alkalmazottat foglalkoztat, ami 16%-os növekedést jelent a múlt évhez képest. Mintegy 2900-an Németországban dolgoznak, közülük 2600-an a vállalat verli központjában. Mérnöki diplomával 1400 alkalmazott rendelkezik.

 

Univerzálisan alkalmazható termékek és technológiák

A Beckhoff az automatizálás minden területén átfogó rendszermegoldásokat kínál különféle teljesítőképességi kategóriákban.
A vezérlési és a hajtástechnikai termékek széles határok között skálázhatók, ezért optimálisan a legkülönfélébb alkalmazások igényeihez szabhatók. Hans Beckhoff szerint a cége által nyújtott legfontosabb lépéselőny, hogy „a TwinCAT automatizálási szoftver egyetlen programcsomagon belül egyesíti az összes szükséges gépfunkciót: a PLC-t, a mozgásvezérlést, a robotikát, a méréstechnikát, a tudományos automatizálást, a gépi látást, a kommunikációt, valamint az IoT- és HMI-funkciókat. Ez sokrétű képességeket biztosít, és lehetővé teszi, hogy ügyfeleink úgy telepítsenek élvonalbeli technológiát, hogy közben kézben tartják annak költségeit is”. A Beckhoff mérnökeinek most az ad okot különös örömre, hogy a TwinCAT Vision szoftverrel a képfeldolgozást, azaz a gépi látást is sikeresen beépítették új funkcionális elemként a TwinCAT fejlesztői környezetbe. A vezérlési funkciókba mélyen beágyazott képfeldolgozási képességek nyújtotta előnyöket számos területen kiaknázhatják a felhasználók.

 

További pozitív fejlemények 2018-ban

„Az idei év máris igen pozitívan indult. Az első negyedévben ismét kétszámjegyű növekedést könyvelhettünk el” – nyilatkozta Hans Beckhoff, aki a jövőt is optimistán látja. – „Ugyan 2018-ban a bővülés üteme kissé mérséklődhet, várakozásaink szerint azonban továbbra is jelentős lesz. Meggyőződésünk, hogy mind technológiai, mind forgalmazási szempontból kiváló helyzetben vagyunk.”

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.beckhoff.hu

 

 

Még több BECKHOFF Automation