Skip to main content

Cypress Semiconductor: kisméretű és kisfogyasztású Cortex-M0 MCU

Megjelent: 2015. december 11.

A Cypress Semiconductor új terméke az ARM Cortex-M0+ processzormagon alapuló FM0+ flexibilis mikrovezérlő- (MCU-) család. Ennek S6E1B- és S6E1C-sorozataiba a Cortex-M3/M4 kategóriában megszokott, fejlettebb perifériákat építették.

Mindez a 40 μA/MHz aktív fogyasztással a Cortex-M0-magos MCU-k között a legjobb kombinációja a teljesítőképességnek, a hatékonyságnak és a fejlett perifériáknak. Az S6E1B-sorozat tagjaiba a Cortex-M0 kategóriában legnagyobb memóriát építették be, amelynek kedvező alkalmazási területe a gép–gép-kommunikáció (M2M), beleértve a ma „divatos” IoT-alkalmazásokat is. Az S6E1C-t ezzel szemben inkább a viselhető készülékekbe és az ultra-kisfogyasztású, elemről táplált eszközökbe ajánlják. A feldolgozási részegységeket és a flash architektúráját nagy energiahatásfokra optimalizálták. Ennek következtében a szakmában legjobb, 35 μA-es eredményt adja a CoreMark-teljesítményteszt feltételei szerint, amely együttesen teszteli a processzormag és a memória fajlagos energiafogyasztási jellemzőit. Az FM0+ család memória- és I/O-jellemzői kibírják az összehasonlítást a magasabb kategóriájú Cortex-M3 és -M4 processzorokéval. Elegendő bizonyíték erre az S61EB-sorozat 560 kbájtos flashmemóriája, 64 kbájtos SRAM-ja és 102 vezetékes, általános célú I/O-készlete.
Az eszközcsalád gyors felébresztési lehetőségével a lehető legtovább maradhat a kisfogyasztású, alvó állapotban, mivel nem kell nagy „előretartással” ébreszteni. A perifériakészletben hardveres, AES-titkosítású kommunikációs interfészek, gazdag analóg és digitális perifériaválaszték, nagy pontosságú, beéptett kristályt tartalmazó óragenerátor is megtalálható.
www.cypress.com