Skip to main content

Biztonságos villanyszerelés – energiahatékony megoldások

Megjelent: 2017. október 02.

03 infoshow

Ősztől – az idén már a 7. évaddal – folytatódik az InfoShow rendezvénysorozata

Az elektromos hálózatok szerelését, karbantartását gyakran végzik olyan kisvállalkozások, amelyekre a napi munkavégzésen túl jelentős, gyakran vállalhatatlan terhet róna a szakmai trendek, műszaki újdonságok és nem utolsósorban a gyakran változó műszaki előírások naprakész követése. Nekik kívántak segítséget nyújtani – 2011-ben először – az InfoShow szervezői. Elgondolásuk helyességéről az azóta is töretlen érdeklődés tanúskodik.

 

A rendezvénysorozat célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt az aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez, így segítve a kínzó szakemberhiány megoldásában az idő- és költségtakarékos szerelési megoldások bemutatásával.
A 2017-18-as évadban a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) visszatérő partnerei mellett több új céggel bővül az előadók és kiállítók sora, új színt és új témákat hozva az elektromos rendszerek tervezése, telepítése és üzemeltetése – közkeletű kifejezéssel a „villanyszerelés” – területéről.

Új témák az InfoShow programjában

Az előadásokon a résztvevők hallhatnak többek között az új túlfeszültség-védelmi szabványok alkalmazásáról gyakorlati példák segítségével, a Smart Metering néven ismert „okos fogyasztásmérési” technológiáról, valamint a világítástechnika és az épületüzemeltetés energiahatékony megoldásairól. Az előadások érintik a hatékony anyagkiírás témakörét, kitérnek a biztonságos és hatékony villanyszerelésre, bemutatják az időtakarékos, szakszerű megoldásokat, továbbá kézzelfogható megoldásokat adnak a felülvizsgálatok során felmerülő leggyakoribb problémákra. Az előadások érintik továbbá a „dolgok internete” (Internet of Things – IoT) témakörének a villanyszerelést érintő „okos megoldásait”, illetve kitérnek az energiaellátás biztonságát szolgáló legmagasabb fokú védelem kérdéskörére a lakossági és a kereskedelmi alkalmazásokban.

01 infoshow

A gyakorlat: a tanulás leghatékonyabb módja

Az idei évad új programmal gazdagodik. Tartalmát tökéletesen összefoglalja a részvételre hívó beharangozó néhány mondata: „INFOSHOW WORSKHOP – Ismerd meg, próbáld ki és nyerj! Mi bemutatjuk, Ön rögtön kipróbálhatja a szerelési megoldást! Legyen Ön «A Nap Szerelője» és vigye haza az ezért járó értékes ajándékot!”
A Workshop célja, hogy olyan megoldásokat, technológiákat mutasson be, amelyek jól kapcsolódnak az INFOSHOW aktuális tematikájához, a hatékony szereléshez, amelynek legjobb módja a tényleges gyakorlás az eszközökkel. Tekintettel arra a célra, hogy minden résztvevő ténylegesen részt is vehessen a gyakorlásban, a létszám korlátozott; a Workshop résztvevőinek száma az egyes helyszíneken maximum 8-10 fő. Mivel öt cég nyújt lehetőséget a gyakorlásra, a teljes létszám alkalmanként 50 fő lehet.

 

02 infoshow

Ízelítő a WORKSHOP programjából
  • Korszerű kábelösszekötő dobozok szerelése

  • Internet a villanyszerelésben

  • Villamos kötések létrehozása különböző szereléstechnológiák (csavaros, rugós, dugaszolható) használatával

  • A villanyszerelés legkorszerűbb szerszámai

  • „Válaszd ki és építsd meg!” Alkalmazási mintapélda (építményleírás) alapján a megfelelő túlfeszültség-védelmi készülék kiválasztása és beépítése a bemutató bőröndben levő villamos elosztóba.


Jelentkezés és részletek a megújuló honlapon: www.infoshow.hu

 

Még több Infoshow