Skip to main content

Beckhoff épületautomatizálás: átfogó termékkínálat BACnet alkalmazásokhoz

Megjelent: 2017. szeptember 11.

BeckhofftÚj BACnet MS/TP interfész akár 64 BACnet terepi eszköz csatlakoztatásához 

EL6861 típusú EtherCAT-termináljával a BACnet/IP hálózaton kívül most már a BACnet MS/TP (Master Slave/Token Passing) hálózatot is támogatja a Beckhoff. Ezzel a soros interfésszel a BACnet-kompatibilis terepi eszközök – például szivattyúk, hajtások, frekvenciaváltók és hasonló eszközök – busz-alrendszerekként, további gateway-ek vagy routerek alkalmazása nélkül, közvetlenül vezérelhetők és monitorozhatók. Akár 64 db, kis energiafelvételű, RS485 interfésszel rendelkező adóvevő is csatlakoztatható, sőt több terminál párhuzamos üzemeltetésével a támogatott MS/TP csatornák száma is növelhető.


Az egycsatornás BACnet MS/TP interfész segítségével jelentősen csökkenthetők a hardver- és tervezési költségek, mivel az egységek a TwinCAT System Manager szoftverből központilag konfigurálhatók. Ehhez nincs szükség külső eszközökre, például routerekre vagy gateway-ekre. A TwinCAT automatizálási szoftverbe integrált BACnet MS/TP meghajtóval a terminál a BACnet protokoll 12-es revíziójának megfelelően működik. A terminál a BACnet/IP hálózatba történő átírányítás nélkül, lokálisan is használható.
Az elektromosan leválasztott jelátvitelt alkalmazó, RS485-interfész nagyfokú zavarvédelmet biztosít. Az EL6861 típusú terminál az E-busz tápfeszültségéből 1× 5 VDC/20 mA (galvanikusan leválasztott, zárlatvédett) táplálást biztosít a (hálózati) előfeszítő ellenállások számára.

 

Beckhofft

Az EL6861 típusú EtherCAT-terminálhoz akár 64 darab, kis energiafelvételű, RS485-ös adóvevővel kommunikáló egység is csatlakoztatható

 

További információ:
www.beckhoff.hu/EL6861

www.beckhoff.hu/BACnet


BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff