Skip to main content

Az új, SIMATIC IOT2000-család Arduino-kompatibilitásával a „nem kritikus” érzékelő-adatok csatlakoztatását támogatja a Siemens IoT-átjáróihoz

Megjelent: 2017. július 21.

RS Components abraAz RS Components bejelentette, hogy a Siemens új SIMATIC IOT2000 moduljának a megjelenésével olyan kártyát ajánlhat ügyfeleinek, amely az Arduino-kompatibilis kialakításával további digitális és analóg bemeneti/kimeneti (I/O) csatlakoztatást tesz lehetővé ipari környezetben. 

 

Az új modult úgy tervezték, hogy használható legyen a SIMATIC IOT2020 és IOT2040 ipari IoT-átjárókkal. Emellett közvetlenül helyi érzékelőkhöz csatlakoztatható, lehetővé téve nem időkritikus folyamatok elindítását.Az RS Components bejelentette, hogy a Siemens új SIMATIC IOT2000 moduljának a megjelenésével olyan kártyát ajánlhat ügyfeleinek, amely az Arduino-kompatibilis kialakításával további digitális és analóg bemeneti/kimeneti (I/O) csatlakoztatást tesz lehetővé ipari környezetben. Az új modult úgy tervezték, hogy használható legyen a SIMATIC IOT2020 és IOT2040 ipari IoT-átjárókkal. Emellett közvetlenül helyi érzékelőkhöz csatlakoztatható, lehetővé téve nem időkritikus folyamatok elindítását.

Az általános célú I/O-csatlakozáson keresztül hozzáférhető, ill. magas szintű nyelveken programozható, tartós IOT2000 kártya CE és UL besorolással rendelkezik, és megszakítás nélküli ipari használatra készült. Az I/O-k öt 24 V-os digitális be- és kimenettel és két választható analóg bemenettel rendelkeznek, melyek 9 bites felbontást kínálnak, 0…10 V vagy 0…20 mA tartományban.

Az RS Components hivatalos viszonteladója az eredetileg 2016 végén bemutatott nyílt és rugalmas SIMATIC IOT2020 ipari IoT-átjárónak, amely a Siemens által gyártott, Arduino-kompatibilis eszköz. Az RS Components nemrégiben kötött egy szerződést az Arduinóval, melynek értelmében az IOT2020 árusítható az Arduino.cc shop webes áruházban is, illetve egyéb olyan helyeken, ahol az Arduino célközönségét képező tanulók, fejlesztőmérnökök, műszaki érdeklődésű személyek és fiatal mérnökök is hozzáférhetnek.

Az IOT2020 – megfelelve az iskolák és egyetemek elvárásainak – kiválóan alkalmas oktatási célokra, hiszen segítségével a diákok olyan platformhoz férhetnek hozzá, amellyel gyorsan szerezhetnek gyakorlatalapú tapasztalatokat, továbbá a start-upok és a fejlesztők is hatékonyan átültethetik segítségével ötleteiket professzionális alkalmazásokba és projektekbe. Az Ethernet, USB és micro SD interfészekkel is rendelkező termék olyan nyílt forráskódú szoftverekkel kompatibilis, mint az Arduino IDE és a Yocto Linux, és olyan magas szintű nyelveken programozható, mint a Java, a C++ és a JSON.

 RS Components abra

 

Mindezek mellett az IOT2020 a Hackster fejlesztői közösség jelenleg is tartó versenyéhez is alapul szolgál. A Massimo Banzi (aki többek között az RS, a Tektronix, a Weller, valamint az Arduino társalapítója) által támogatott esemény célja az volt, hogy a mérnökök és a fejlesztők az IoT-átjárón alapuló, innovatív alkalmazásokkal és megoldásokkal rukkoljanak elő. A verseny egy bővítést követően május közepén ért véget.

Az akcióról további információkat találhat a Hackster.io weboldalán, a következő címen: https://www.hackster.io/contests/IOT2020.

Heiko Luckhaupt, az RS Industry Sector marketingmenedzsere szerint „Az új SIMATIC IOT2000 modul bevezetése új lehetőségeket nyit az IOT2020 használatára, ami segít hidat képezni az Arduino-alapú elektromos prototípusépítő környezet és az ipari automatizálás világa között.”

 

RS Components Magyarország

Tel.: +36 1 580 2262

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hu.rs-online.com

Még több RS Components