Skip to main content

Az RS Components kis méretű RS Pro infravörös hőmérséklet-érzékelője ipari berendezésekhez

Megjelent: 2018. augusztus 10.

RS lidNagy teljesítményű és alacsony költségű érintkezésmentes érzékelőegység ipari alkalmazások hőmérsékletmérésére 1000 °C hőmérsékletig.

 

 

 

 

 

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM), a mérnökök globális beszállítójának kereskedelmi márkája bemutatott egy új RS Pro alacsony költségű és nagy teljesítményű infravörös hőmérséklet-érzékelőt. A vonzó áron kapható készülék legfontosabb tulajdonságai a rendkívül kis méret – 31 mm átmérőjű és csupán 30 mm magas – és az oldalról belépő kábel, amely ideálissá teszi korlátozott hellyel rendelkező területekre való beépítésre. További tulajdonságai a rövid, 125 ms válaszidő, a beépített hőmérséklet-kijelző és a kezelőszervek.
A készülék lényegében egy érintkezésmentes hőmérséklet-érzékelő, a hőmérséklet távolról történő méréséhez. Az infravörös hőmérőket jellemzően hőmérsékletmegfigyelési funkciók széles skálájánál használják, elsősorban olyan alkalmazásoknál, ahol kontaktérzékelők nem használhatók, mint például mozgó vagy nem elérhető céltárgyak esetén, továbbá amikor gyors válaszidő szükséges. Az érzékelő analóg feszültségkimenete lehetővé teszi riasztások beállítását, valamint minőségellenőrzés céljából az adatnaplózóhoz való csatlakoztatást.

 

RS740 RS Pro Temperature Sensor Side and Top


Bár az új egység működése hasonló a kézi hőmérsékletmérő pisztolyokéhoz, az RS Pro készülék folyamatosan mérő egység, amelyet konzollal lehet rögzíteni például gyártóberendezésre, hogy mérje a termék hőmérsékletét, emellett figyelje a gépalkatrészek állapotát. A legfontosabb ipari alkalmazások magukban foglalják a termék hőmérsékletének mérését – a papír- és kartongyártásban, élelmiszeriparban, gyógyszeriparban; hőalakításnál, kiégetésnél és szárításnál –, valamint mechanikus és elektromos berendezések állapotának nyomon követését.
Az egység két egyidejű és konfigurálható kimenettel rendelkezik: egyrészt a választható feszültségtartományok 0 és 5 V, 1 és 5 V vagy 0 és 10 VDC között, a mért hőmérséklettel lineáris feszültségkimenetet nyújtva, másrészt egy nyitott kollektoros riasztáskimenetet biztosítva hőmérsékletküszöbhöz és hiszterézishez.

Az érzékelő további tulajdonságai:

  • hőmérsékletmérés 0 és +1000 °C között,
  • ±1,5% leolvasási pontosság vagy ±1,5 °C pontosság,
  • IP65 védelem, valamint
  • működés 0 és +70 °C közötti környezeti hőmérsékleten.

 

Elektromos jellemzők: működtető tápfeszültség 6 V és 28 VDC között, vagy 12 VDC, ha a kimenet 0 és 10 V közé van beállítva és maximum 30 mA az áramfelvétel. Az egység megfelel az ipari EMC szabványoknak, beleértve a méréstechnikai, irányítástechnikai és laboratóriumi villamos berendezésekre vonatkozó EN61326-1 és EN61326-2-3 előírásait.
Az RS Pro infravörös érzékelők mostantól elérhetők az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára.

 

Az RS Components bemutatása

Az RS Components és az Allied Electronics az Electrocomponents plc, a mérnökök globális, többcsatornás értékesítési hálózattal rendelkező forgalmazójának kereskedelmi márkái. Több mint 500 000 ipari és elektronikus terméket forgalmaz több mint 2500 piacvezető beszállítóval együttműködve. Több mint egy millió vásárlónak nyújt különböző hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást. 32 országban működve több módon is kínál termékeket és több mint 50 000 csomagot szállít ki naponta.
Az Electrocomponents a Londoni Értéktőzsdén is jegyzett, a 2018. március 31-én véget ért pénzügyi évet pedig 1,71 milliárd £ bevétellel zárta.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

 

Még több RS Components Magyarország