Skip to main content

Az RS Components csatlakozástechnikai újdonságai:

Megjelent: 2018. március 09.

RS699 RS Pro connectors 3Miközben a jó kábelt és a kényelmesen használható csatlakozót jóformán „észre sem vesszük”, az alkalmatlan megoldások viszont pokollá tehetik a labormunka, a telepítés, az üzemeltetés vagy a karbantartás feladatait. Az RS Components alkatrészdisztribútortól rendelhető két csatlakozástechnikai újdonság ezektől a kellemetlenségektől kímél meg minket.

 

Egyszerűbb és biztonságosabb USB-csatlakozás a Rosenberger mágneses csatlakozóival

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM), a mérnökök globális beszállítójának kereskedelmi márkája mostantól kiváló megoldást kínál az USB egyszerűbb és biztonságosabb csatlakoztatására szűk helyeken, illetve olyan esetekben, amikor fennáll a berendezés nem szándékos lecsatlakozás miatti sérülésének veszélye.

 

RS695 Rosenberger 3

A cég termékkínálatában mostantól megtalálhatók a Rosenberger mágneses, önbeillesztő csatlakozói, USB Type-A, Type-B, Micro-B és Mini-B alaktényezőkkel. A teljes termékcsaládban csatlakozódugók, aljzatok és kábelszerelvények is elérhetők, amellyekkel a felhasználók mágneses megoldást alakíthatnak ki bármely csatlakozás mindkét oldalán. Ennek számos előnye van, például az, hogy nem kell erőt kifejteni a csatlakoztatáshoz, hosszabb a csatlakozó élettartama, önállóan és pontosan beilleszthető az akár nehezen elérhető vagy látható helyeken is, és a kirántásbiztos megoldás megvédi a berendezést a nem szándékos leválasztás miatt bekövetkező sérülésektől. A mágneses USB-csatlakozók víz- és UV-álló kivitelűek megbízható, korrózióálló, aranybevonatú érintkezőkkel. A csatlakozók beépített védelemmel rendelkeznek a helytelen csatlakoztatás ellen. Az érintkezők könnyen tisztíthatók, így kimagaslóan hosszú élettartamot nyújtanak még a kihívást jelentő munkakörnyezetekben is.
A Rosenberger mágneses csatlakozói az összes USB 2.0 alkalmazásnál használhatók. USB-A apa/anya adaptert, Micro-B adaptereket, illetve apa/anya USB-A–Micro-B kábelegységeket foglalnak magukban, és egyméteres kiszerelésben, fehér vagy fekete színben kaphatók. 1,5 m-es USB-A apa – mágneses, kör alakú, 5 érintkezős apa kábelegység, illetve kompatibilis, mágneses, kör alakú, 5 érintkezős csatlakozótartozékok is elérhetők.

 

RS Pro csatlakozók és kábelek általános, ipari, egészségügyi és fogyasztói területre

Az RS jelentős mértékben kibővítette az RS Pro névre hallgató, kedvező árú, professzionális alkatrészkínálatát új csatlakozói bevezetésével. Az RS Pro csatlakozóeszközök, melyek komoly alternatívái lehetnek a drágább, kereskedelmi forgalomban kapható általános termékeknek, számos területen használhatók, például az általános elektronikában, az iparban, a műszerek terén, valamint a fogyasztói és orvosi területeken. Az eszközök igényes környezetben is alkalmazhatók.

 

RS699 RS Pro connectors 3

Az új RS Pro termékcsaládba tartoznak az IP68 védelmi besorolású, vízálló, robusztus műanyag borítással ellátott, panelre és kábelre egyaránt felszerelhető, 13, 17 és 21 mm-es panelkivágási méretekben elérhető csatlakozók. Szintén rendelhetők az M8-as és M12-es lemosható, IP69K védelmi osztályba tartozó csatlakozók, melyek élelmiszeripari és italgyártási területen való használatra egyaránt alkalmasak. A csatlakozók műanyagborítással, rozsdamentes acél összekötő anyákkal kerülnek forgalomba, és jól ellenállnak a vegyi anyagoknak és olajoknak.

A kínálat továbbá egy sor halogénmentes kábelkészlettel is gyarapodott, kibővítve a már korábban is rendelkezésre álló halogénmentes tápkábelkínálatot. Ezek irodai és ipari használatra egyaránt alkalmasak. Újak a kínálatban a fehér színű, egyenáramú tápkábelek is, melyekre számos orvosi és fogyasztói területen van igény. A 2,1 mm-es és 2,5 mm-es méretben elérhető csatlakozók névleges adata 12 V/5 A, forrasztási füllel és NyÁK-felszerelési lehetőséggel egyaránt elérhetők. Rendelhetők továbbá ezenkívül különböző raszterméretű változatokban a dugaszolható apa és anya PCB-sorkapcsok, melyek megfelelnek a UL és VDE előírásoknak.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

 

Még több RS Components Magyarország