Skip to main content

Az RS Components bővíti RS Pro tesztelő- és mérőeszközeinek kínálatát

Megjelent: 2018. október 25.

RS LIDAz RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi márkája, globális többcsatornás forgalmazó bejelentette, hogy számos új termék bevezetésével jelentős mértékben bővíti RS Pro tesztelő- és mérőeszköz-portfólióját. A termékek között találunk Wi-Fi-n keresztül kommunikáló, felhőkapcsolatú adatnaplózókat, többfunkciós berendezésvizsgáló műszert, strapabíró multimétert, gázszivárgás-érzékelőket, páratartalom-mérőket, nyomásmérőket és részecskeszámlálókat is.

 

Az új PRO-MOTE Wi-Fi adatnaplózó termékcsalád diszkrét, vízálló kialakítású és számos mérőszonda tartozik hozzá, amelyek képesek egy- és kétcsatornás hőmérséklet- és páratartalom-mérésre. Ezeknek a Wi-Fi-alapú eszközöknek a beállítása az okostelefonos alkalmazással igen egyszerű, emellett pedig akkumulátor-üzemidejük akár két év is lehet.
A PRO-MOTE adatnaplózók ideálisak hűtőházak és raktáregységek hőmérsékletének és páratartalmának felügyeletére, az eltárolt adatokat képesek feltölteni az EasyLog felhőbe, így a felhasználók az EasyLog alkalmazás segítségével képesek böngészőn, okostelefonon vagy táblagépen keresztül vezeték nélkül streamelni, rögzíteni és megtekinteni a hőmérséklet- és páratartalom-adatokat. Az adatnaplózókon riasztások is beállíthatók, ha egy érték átlépné a beállított hőmérsékleti zónát. Ezen felül az RS-nél elérhető az adatnaplókhoz használható EL-Mote tartozékok termékcsaládja, amely hőmérséklet- és páratartalom-mérő külső szondákat és egy dedikált tápegységet is tartalmaz.
A strapabíró, 3,5 hüvelykes, színes LCD kijelzővel rendelkező többfunkciós berendezésvizsgáló lehetővé teszi szigetelési ellenállás, földelési ellenállás, hurokimpedancia, feszültség, RCD, PFG és PSC mérését. Az egységet háztartási berendezések, valamint kereskedelmi és ipari alkalmazások rögzített kábelezésének helyes beszerelés-ellenőrzésére tervezték.
Egy másik strapabíró eszköz a true-RMS (valódi effektív érték) digitális multiméter, amely ideális olyan zord körülmények közötti használatra, mint például az élelmiszerfeldolgozó- vagy nehéziparágak. Az eszköz egy 6000 számformátumú, II-es osztályú, IP-67-es besorolású, két rétegű, fröccsöntött műanyag házzal rendelkező multiméter. Megfelel a III/IV. biztonsági kategóriák előírásainak, 1000 V-os AC/DC és 10 A-es bemenetekkel rendelkezik, mérési funkciói között pedig megtalálható az áramerősség/feszültség, ellenállás/folytonosság, kapacitás/frekvencia és munkaciklus/hőmérséklet/diódavizsgálat is.

 

RS765 PRO MOTE

Az új eszközök többek között felhőkapcsolatú adatnaplózók és környezetvédelmi mérőműszerek

 

A kibővített termékkínálatban többfajta koaxiális és LAN teszter is található, beleértve egy RJ45, RJ12/11 és koaxiális kábelek ellenőrzésre szolgáló hálózati vizsgálóberendezést, valamint egy erősítőszonda-készletet, amellyel gyorsan azonosíthatók és nyomon követhetők egy adott csoporton belüli kábelek és vezetékek, illetve ellenőrizhető a telefonvonalak működőképessége.
Végül bevezetésre kerül több környezetvédelmi érzékelő. Például egy gázérzékelő az éghető gázok (metán, propán, bután) jelenlétének azonosítására. Számos kézi nyomásmérő rutinszerűen elvégzett karbantartásokhoz, illetve kettő részecskeszámláló karbantartási szakemberek számára beltéri levegő minőségének vizsgálatához, valamint egy sor neminvazív szerszám fa és egyéb építőanyagok nedvességtartalmának mérésére.
Az összes termék az RS Pro termékcsalád nemrég bejelentett eszközeihez csatlakozik, amelyek között megtalálható egy true-RMS digitális multiméter és egy oszcilloszkóp funkcióit ötvöző MeterScope, valamint egy kétcsatornás, 20 MHz-es digitális oszcilloszkópsorozat. Az RS ezeket a termékeket az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

 

Az RS Components bemutatása

Az RS Components és az Allied Electronics az Electrocomponents plc, a mérnökök globális, többcsatornás értékesítési hálózattal rendelkező forgalmazójának kereskedelmi márkái. Több mint 500 000 ipari és elektronikus terméket forgalmaznak több mint 2500 piacvezető beszállítóval együtt dolgozva. Több mint egy millió vásárlónak nyújtanak különböző hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást. 32 országban működve több módon is kínálnak termékeket és több mint 50 000 csomagot szállítanak ki naponta.
Az Electrocomponents a Londoni Értéktőzsdén jegyzett és a 2018. március 31-én véget ért pénzügyi évet 1,71 milliárd £ bevétellel zárta.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

hu.rs-online.com

 

Még több RS Components