Skip to main content

Az ötlettől az integrációig

Megjelent: 2023. március 14.

igus lidAz igus a gyártókkal és integrátorokkal együttműködve, széles partnerhálózattal, bővülő szolgáltatásokkal támogatja az ügyfeleket alacsony költségű automatizálásukban

A Low Cost Automation csökkenti az automatizálás megkezdésének akadályait, és külön segítséget nyújt a kis- és középvállalatoknak a versenyképességük növelésében. Ennek érdekében az intelligens műanyagokra specializálódott igus az elmúlt három év során 55 robotikai szolgáltatóból és 40 integrátorból álló széles hálózatot épített ki – és folyamatosan bővülnek új partnerekkel.

 

A folyamatos fejlesztések és termékinnovációk eredményeként a megfizethető robotika különösen a kis- és középvállalkozások számára vált érdekessé. A piacon lévő ajánlatok száma pedig növekszik. Például az igus Low Cost Automation a csuklós karú, lineáris, delta és SCARA robotok széles portfólióját képviseli. A termék modularitása azt jelenti, hogy egyedi alkatrészek vagy egyedi komplett megoldások szerelhetők össze az „építsd meg vagy vásárold meg” elv szerint. A hangsúly mindig az alacsony belépő áron és a gyors megtérülésen van. Az igus nagy teljesítményű műanyagai itt érvényesülnek, itt mutatják meg erősségüket. Tribológiailag optimalizáltak és különösen tartósak, könnyűek, kenés- és karbantartásmentesek, valamint költséghatékony az előállításuk.

 

igus automatizálás 1

Teszteljen befektetés előtt: az ügyféltesztelési területeknek köszönhetően az érdeklődők befektetés előtt megtudhatják, milyen gyorsan és egyszerűen működik a robotprogramozás, és tesztelhetik egyéni alacsony költségű automatizálási alkalmazásukat (Forrás: igus GmbH)

  

A legköltséghatékonyabban működő megoldás

Az elmúlt három év során az igus széles, folyamatosan bővülő partnerhálózatot épített ki. Az LCA partnerprogram részeként a „motion plastic”-szakértő olyan integrátorokkal dolgozik együtt, akik további szakértelemmel, végfelhasználói projektekkel kapcsolatos tapasztalattal és közös projekttapasztalattal látják el az ügyfeleket. Mühlens azt mondja: „Körülbelül két éve hét partnerrel kezdtük, és mára közel 100-an vagyunk. Annak érdekében, hogy az érdeklődőket a területükön illetékes integrációs partnerekhez irányítsuk, folyamatosan bővítjük hálózatunkat. Együtt az automatizálási megoldások széles skáláját tudjuk kínálni ügyfeleinknek – a 45 000 euró alatti teljes beruházási volumenű alkalmazásokra összpontosítva. Ügyfeleinkkel együttműködve kiválasztjuk az alkalmazáshoz ideális integrátort, hogy megtaláljuk a legjobb és legköltséghatékonyabb megoldást.” A jellemző szolgáltatások közé tartozik a vezérlőrendszer integrálása a meglévő gépekbe, a robotok beállítása és üzembe helyezése, a biztonsági intézkedések értékelése, vagy ha egyszerűen nincs kapacitás, a gépek helyszíni összeszerelési képességeinek biztosítása.

 

igus automatizálás 2

Robotgyártók, alkatrészszállítók, integrátorok: az egyes puzzle-darabokból az ügyfélre szabott, 3-12 hónap alatt megtérülő Low Cost Automation megoldást készítenek (Forrás: igus GmbH)

  

Tapasztalja meg az alacsony költségű automatizálást élőben a helyszínen

Az igushoz hasonlóan sok integrátor is létrehozott egy-egy ügyféltesztelési területet, hogy az ügyfelek élőben is megtapasztalhassák az igus alacsony költségű automatizálását. „Semmi sem meggyőzőbb, mint a robotprogramozás vagy a megfogók adaptálása a helyszínen, mindössze 30 perc alatt. Ezért csak Kölnben hetente több mint 30 ügyfelet látogatunk” – mondja Mühlens. A tesztterületek skálája széles: a müncheni Garchingban található ITQ GmbH delta robotcellától a Heilbronn melletti Provitecben található 150 négyzetméteres területig négy robottal és lineáris robottengelyekkel, az 1400 négyzetméteres vásárlói tesztelési területig Truphysics Stuttgartban – 300 négyzetméteres hellyel csak az igus termékek számára. A saját Low Cost Automation roadshow-jával az igus együttműködik az integrátorpartnerekkel, hogy rendezvényeket szervezzen, vagy közvetlenül a helyszínen keresse fel az ügyfeleket. „Németországban, Dániában, Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Belgiumban, Franciaországban, Svájcban és Hollandiában már szerveztünk roadshow eseményeket, összesen mintegy 3500 látogatót vonzva. A roadshow célja, hogy mindig közvetlenül a helyszínen automatizálódjunk” – mondja Mühlens.

 

 

Az IGUS GmbH
Az igus GmbH motion plastics termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Ezek a kenésmentes, nagy teljesítményű polimerek fejlett technológiai megoldásokat képviselnek, és hatékonyan csökkentik a mozgó alkatrészekkel járó költségeket. Az igus jól ismert globális piacvezető az energiaellátó rendszerek, a kifejezetten rugalmas kábelek, valamint a tribopolimer anyagú siklócsapágyak, lineáris csapágyak és csavarorsós meghajtások terén. A kölni székhelyű, családi vezetésű vállalat 35 országban van jelen, és világszerte 4900 dolgozót foglalkoztat. A cég 2021-es forgalma elérte a 961 millió eurót. A szakma legnagyobb tesztlaborjában alapos vizsgálatoknak vetik alá a különféle anyagokat és gépelemeket, ami egyedi innovációkat és magasabb szintű biztonságot eredményez. 234 000 árucikk rendelhető raktárról, és az élettartamuk is online kiszámítható. Az utóbbi évek során a cég tovább bővült, és olyan témákkal foglalkozó belső startupokat indított útjára, mint például a golyóscsapágyak és robotmeghajtások fejlesztése, 3D nyomtatás, az RBTX platform fejlesztése a költséghatékony és egyszerű robottechnológia jegyében, valamint az Ipar 4.0 megközelítés részeként alkalmazható intelligens „smart plastics” műanyagok gyártása. A környezetvédelem szempontjából lényeges legfontosabb kezdeményezések között van a használt e-chain láncok újrahasznosítását felkaroló „chainge” program, valamint egy műanyaghulladékból olajat előállító cégbe való betársulás.

 

 

RBTX online piactér – az új partnerek egyre több új termékkel bővítik a választékot

2019 óta a felhasználók hozzáférhetnek az igus RBTX piacteréhez is – egy online piactérhez, amely összehozza az olcsó robotika­felhasználókat és gyártóit. Alexander Mühlens: „Az RBTX.com oldalon az érdeklődők jelenleg összesen 78 partnertől találhatnak kompatibilis alkatrészeket. A piacon jelenleg 100 olcsó alkalmazás található alkatrészlistákkal, valamint hardver- és szoftverkompatibilitással az árak átláthatósága érdekében. Nyitott piacként mindig érdeklődünk új partnerek iránt az alacsony költségű robotikai küldetéshez, hogy az érdeklődőknek végső soron még egyedibb megoldásokat tudjunk nyújtani konkrét alkalmazásukra.” A partnerek hasznot húznak az új digitális értékesítési csatornából, bővíthetik ügyfélkörüket és új piacokat nyithatnak meg – ez minden érintett számára előnyös.

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

#f48221