Skip to main content

Az online konferencia utólag is megtekinthető

Megjelent: 2021. május 04.

innoelektro lidA Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) InnoElectro – Prológ címmel sikeres online konferenciát rendezett 2021. március 25-én. Az elhangzott előadások megtekinthetők az InnoElectro honlapján és a Youtube csatornán.

 

 

 

Dr. Birkner Zoltán: Az NKFIH elnökének nyitó előadása

Boa László: Az üzleti mesterséges intelligencia kilövőállásban
Mit tesz a Mesterséges Intelligencia Koalíció az MI-fejlesztések támogatása érdekében? A jelenleg folyamatban lévő előkészítő munkálatok milyen főbb célok mentén zajlanak? Milyen konkrét projektekre, kézzelfogható eredményekre számíthatunk az MI Koalíciótól? Miért érdemes csatlakozni a koalícióhoz?

Dr. Imre Sándor: Kvantuminformatika és távközlés
A 21. század első évtizedeinek kiemelt kutatási, fejlesztési iránya a kvantummechanika informatikai és távközlési alkalmazási lehetőségeinek feltárása és mérnöki gyakorlatba történő átültetése. Az előadás áttekinti az alapelveket és mindkét területen a legígéretesebb alkalmazási megoldásokat.

Dr. Ferencz Orsolya: A magyar űrtevékenység helyzete és lehetőségei
Hazánk 2015-ben vált az ESA (European Space Agency) teljes jogú tagjává, amellyel számtalan, addig nehezen elérhető lehetőség nyílt meg a magyar szakemberek számára. Mi történt az elmúlt években? Milyen lépéseket tettünk eddig, hogy a nemzetközi projektekbe sokkal aktívabban kapcsolódhassunk be? Milyen lehetőségek állnak a magyar kutatók és cégek előtt az űrkutatásban és az űriparban?

Matt Kelly: Enabling the Factory of the Future – Implementing IPC-2591 (CFX) – Angol nyelven
We are now in the early stages of the next industrial revolution; Industry 4.0. For the first time the electronics manufacturing industry is at the cusp of implementing and applying many new technologies, approaches, and ways of working.

Bob Willis: Low Temperature Assembly and Robotic Soldering Processes – Angol nyelven
Low temperature soldering is gaining considerable interest in industry to reduce cost, prevent component and PCB damage and improve reliability. It’s different but that does not mean it cannot be introduced into your process with existing process equipment.

Dr. Zöldy Máté: Mennyire zöld a zöld? – Elektromos- és hibridautók, hidrogénmeghajtás

 

innoelektro

 

A rendezvény honlapján elérhetők és visszanézhetők az előadások –
https://innoelectro.com/hu/program