Skip to main content

Az iparág első IP54 plug-and-play IIoT fejlesztőkészlete az RS Components kínálatában

Megjelent: 2019. január 23.

rs componentst lidMeglévő gyári automatizálási rendszerekhez egyszerűen átalakítható a HARTING MICA (Modular Industry Computing Architecture) ipari számítógépekhez tervezett, IIoT (tárgyak ipari internete) fejlesztőkészlet, amelyet a közelmúltban mutatott be az RS Components.

 

 

 

 

A HARTING MICA CISS (Connected Industrial Sensor Solution) IIoT készlet egy egyszerű plug-and-play rendszer, amely több gép érzékelőbemenetének gyors, digitális állapotfelügyeletét teszi lehetővé. Ez az első olyan plug-and-play IIoT-fejlesztőkészlet (RS cikkszám 176-2224), amely IP54 védelmet kínál, így gyári automatizálási környezetekben is alkalmas a hosszútávú használatra, prototípuskészítési és kiértékelési feladatokhoz.
A többek között fizikai hőmérséklet- és rezgésmérést alkalmazó digitális állapotfelügyelet hatékony módot kínál a gépek és a teljes üzem működésének és állapotának folyamatos nyomon követésére, valamint javítására. Lehetővé teszi a gépek működésében bekövetkező változások felismerését, és az ilyen esetekben szükséges műveletek elvégzését. Ugyanakkor költséges megoldás lehet megfelelő felügyeleti berendezések beépítése meglévő ipari rendszerekbe.
A Bosch Connected Devices and Solutions és a HARTING Technology Group közös munkájával kifejlesztett MICA CISS ipari IIoT készlet egy, a Bosch által készített többérzékelős CISS egységből és egy MICA számítógépből áll. A szoftver elindításához csak néhány egyszerű lépés szükséges, így az érzékelőadatok begyűjtése szinte azonnali.

 

rs componentst

 

A kompakt, IP54 besorolású CISS érzékelőegység bármilyen felületre rögzíthető, és nyolc fizikai paraméter – hőmérséklet, páratartalom, rezgés, helyzetváltozás, nyomás, fény, mágneses mező és hangok – mérésére képes. Az IP67 védelmi besorolású MICA számítógép közvetlenül, vezérlőszekrény nélkül felszerelhető az adott gép mellé. A MICA az iparágban szabványosnak számító csatlakozókkal csatlakoztatható az érzékelőegységhez és a helyi hálózathoz.
Az érzékelőadatok megjelenítése MQTT formátumban történik a beépített, böngészőalapú vezérlőpulton keresztül. Az adatok bármilyen informatikai rendszeren vagy IoT-platformon elemezhetők és tárolhatók. Az eszközre előre telepítették és konfigurálták a Microsoft Azure Cloud átjárót a NodeRed használatával.
A MICA CISS IIoT készlet tápellátásának biztosításához az RS számos lehetőséget kínál a működési környezettől függően. Asztali tápegységhez hozzáféréssel rendelkező mérnököknek elegendő egy egyszerű M8 A-kódolású tápkábel (RS cikkszám 111-3557); a vezetékezési útmutatót a fejlesztőkészlet tartalmazza. Ha nem áll rendelkezésre asztali tápellátás, Etherneten keresztüli áramellátást támogató (PoE), dugasszal ellátott tápegység (RS cikkszám 765-3345, több régióhoz megfelelő) és egy RJ45 Ethernet-kábel (RS cikkszám 843-6511) szükséges. 48 V-os áramforrással dolgozó mérnökök számára egy DC/DC PoE-kompatibilis ipari elosztó (RS cikkszám 843-9190) beszerzése szükséges.

 

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

 

 

Még több RS Components