Skip to main content

Az Infineon 2 milliárd dollárt fektet be egy új félvezetőgyárba Ausztriában

Megjelent: 2018. június 19.

infineon lidAz Infineon Technologies hosszú távú növekedésre készül azáltal, hogy 1,6 milliárd eurót (1,9 milliárd dollárt) fektet be egy új 300 milliméteres chipgyárba, Villachban, Ausztriában.
Az új teljesítményelektronikai félvezetőgyár megszilárdítja az Infineon pozícióját a piac és technológia vezetőjeként ebben a szegmensben, és megteremti a hosszú távú, nyereséges növekedés alapját. A meglévő gyártóberendezés mellett, a Villach-i telephelyen, a 300 milliméter átmérőjű vékony félvezetőszeletek gyártásához teljesen automatizált gyárat építenek Ausztriában.

 

Sebastian Kurz, az osztrák kancellár, Dr. Reinhard Ploss, az Infineon vezérigazgatója és Dr. Sabine Herlitschka, az Infineon Technologies Ausztria vezérigazgatója mutatta be a projektet Bécsben. Az új, nagy hatékonyságú gyár mintegy 400 új, különösen magasan képzett munkahelyet, hoz létre. Az építés ütemezés szerint 2019 első felében kezdődik el, a gyártás várhatóan 2021-ben. Az új gyár jövőbeni kapacitáskihasználtsága évi 1,8 milliárd euróra emelkedik.

 

infineon


Dr. Reinhard Ploss, az Infineon ügyvezető igazgatója szerint: „Élénk a globális kereslet a teljesítményelektronikai félvezetők iránt. Mivel az Infineon – a piac és a technológia vezetője – különösen keresett gyártó az ügyfelek körében, ezért piaci szerepét tekintve további jelentős növekedés várható. A növekedést olyan globális megatrendek támasztják alá, mint az éghajlatváltozás, a demográfiai változások és a növekvő digitalizálás. Az elektromos járművek, a csatlakoztatott és akkumulátoros eszközök, adatközpontok vagy a megújuló energiaforrásokból előállított energia hatékony és megbízható teljesítményelektronikai félvezetőket igényelnek. Ezt a tendenciát korán felismerve gyorsan bővítjük a 300 milliméteres gyártási kapacitást Drezdában. A Villach-i új létesítmény a vevőink által előre jelzett növekvő kereslet kiszolgálásában nyújt segítséget. A világpiacon – az Európán belüli helyszíneinkre épülő, egyedülálló szakértelem által támogatva – globális vállalatként erősíthetjük pozíciónkat hosszú távon.”

 

Infineon Villach chip factory 3 small


Sebastian Kurz, az osztrák kancellár szerint: „Az Infineon által a Villachban elhatározott befektetés egyedülálló nagyságrendű, és ezáltal valóban nagy sikert jelent Ausztriának, mint helyszínnek és Európa technológiai szektorának.Tisztában vagyunk azzal, hogy a csúcstechnológiai vállalatoknak meg kell teremteniük a megfelelő keretfeltételeket a kutatáshoz, fejlesztéshez és a kiváló minőségű gyártáshoz, ennek megfelelően szeretnénk tovább javítani ezeket a feltételeket. Az ipar a befektetés által támaszkodhat Ausztriára, együtt biztosítjuk a jövő munkahelyeit.”
Dr. Sabine Herlitschka, az Infineon Technologies Ausztria vezérigazgatója elmondta: „Ez a nagy beruházás gazdaságilag, technikailag és társadalmilag is fontos mérföldkő az Infineon Ausztria számára, és fontos lépés a csúcstechnológia terén elért helyünk jövőjének biztosításában Villachban. Az erőteljesen versenyképes félvezetőiparban az új gyártási létesítmény fontos jelzést ad: munkatársaink és vezető technológiáink kiváló ismereteivel kihasználjuk a digitalizálás által kínált lehetőségeket, és mint magas bérű régió globálisan versenyképesek vagyunk ma és holnap is.”

 


http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/chiphersteller-infineon-baut-gigantisches-halbleiterwerk-in-oesterreich-15596601.html