Skip to main content

Az ifm Track and Trace Gate megoldása

Megjelent: 2023. május 04.

ifm lidAz ifm Track and Trace Gate teljes körű megoldás az Ön automatizált és átlátható logisztikai folyamataihoz a bejövő és kimenő áruk esetében. A teljes áruforgalom IT-szintre történő közvetlen továbbításának köszönhetően minden eddiginél hatékonyabban szervezhető meg a termelés, a készletek és a beszállítók egymásra épülése.

 

Az ifm Track and Trace Gate megoldása lehetővé teszi a bemenő és kimenő áruk valós idejű nyomon követését és ezen adatok IT szintre történő továbbítását. Az ilyen módon automatizált és átlátható logisztikai folyamatokkal az eddigieknél is hatékonyabban szervezhető meg a készletezés, a termelés és a beszállítók összehangolása. Az új, digitális átláthatóságnak köszönhetően elkerülhetők a nem megfelelő komissiózásból eredő következmények, hibák, ezáltal csökkenthető a termékek előállításához szükséges erőforrások száma, valamint költsége. A felszabadult erőforrások felhasználásával növelhető a folyamatok sebessége, és ezáltal az ügyfelek elégedettsége is, mivel javul a termékek átfutási ideje.
A Logisztikai 4.0-nak vagy Smart Distribution-nak is nevezhető ifm Track and Trace Gate összes előnye már a beüzemelést követő első pillanatoktól kezdve élvezhető.

 

Track and Trace Gate komponensek

 

A Track and Trace Gate működése

Az ifm Track and Trace Gate-tel az EPC Class1 GEN2/ISO 18000-6C szabvány szerinti UHF tag-ekkel ellátott be- és kimenő áruk forgalmát lehet nyomon követni valós időben. Ezen megoldásnál az összes komponens összeköttetésben áll a központi vezérlőegységgel, amelyben a tag-ekből kiolvasott információk előfeldolgozásra kerülnek, valamint rendelkezésre állnak harmadik fél programjai számára a további feldolgozások érdekében. Ezen információkat összehasonlítva ERP-ben lévő megrendelésekkel és szállítólevelekkel, a kontroller a kapott visszajelzési fájlon keresztül állapotjelzések formájában megjelenítheti az áru megfelelő be- és kirakodását.

 

ifm2 track and trace

 

Legfontosabb előnyök:

Az intelligens RFID bejövő- és kimenőáru-ellenőrzéssel az áruforgalom átláthatóan megjeleníthető és IT-alapon feldolgozható. Ez lehetővé teszi a rakodási idők optimalizálását, a komissiózási hibák elkerülését és a költségek megtakarítását. Az így megnövelt minőség hosszú távon javíthatja a beszállítói minősítést is.

 

Icon toolbox digital 1Az intelligens hálózathoz számos kiegészítő érzékelő csatlakoztatható, amelyekkel további funkciók válnak elérhetővé. Ilyen például a termékek irányfelismerése 3D érzékelőkkel vagy fénysorompókkal, de lehetőség van 3D térfogatmérésre is.

 

Icon toolbox digital 2A digitális tervezési vagy rendelési folyamatok az átlátható valós idejű árumozgással való összekapcsolásának köszönhetően, elkerülhetők a hibás szállítások.

 

Icon toolbox digital 3Az ifm Track and Trace rendszerének minden komponense IP65/IP67 védettséggel rendelkezik, így szinte minden területen használható.

 

 

 Icon toolbox digital 4A Edge Controller és az ERP közötti adatátvitel egyszerűen megvalósítható a kialakított interfésznek köszönhetően.

 

 

Icon toolbox digital 5Gyors és egyszerű üzembe helyezés a használatra kész applikációs csomagnak köszönhetően. A rendszer a telepítést és egy rövid grafikus beállítást követően máris használatra kész. Nincs szükség programozásra. A meglévő Edge Controller-hez további kapuk is hozzáadhatók különösebb erőfeszítés nélkül.

 

Icon toolbox digital 6A beérkező áruk rendelési vagy rakodási listákkal való egyeztetése sokkal kevesebb erőfeszítést igényel, mivel ezen adatok továbbítása és egyeztetése az ERP rendszerekkel automatikusan megtörténik. Így a hibás szállítások azonnal, már a beérkezést követően felismerhetők és elkerülhetők.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com

#ef9530