Skip to main content

Az Eaton célja a hajtásrendszerek hatékonyságának és megbízhatóságának növelése az új DG1 frekvenciaváltóval

Megjelent: 2018. július 06.

eaton dg1 enclosed drive lid30 kW-tól 630 kW-ig terjedő teljesítménytartományban alkalmazható, és rugalmasságának köszönhetően a felhasználók egyedi igényeire szabható az Eaton új univerzális PowerXL DG1 frekvenciaváltója. A moduláris rendszer összes hajtáskomponensének működése összehangolt, mivel a DG1 valamennyi komponensét az Eaton gyártja, a sorkapocstól a kezelőpanelig.

 

A PowerXL DG1 meghajtócsaládot ipari és épületgépészeti alkalmazásokhoz tervezték, magas zárlati szilárdságú hajtásokkal és integrált funkciókkal. A különböző sztenderd alkalmazásokra szánt integrált funkcióblokkoknak köszönhetően ez a többfunkciós hajtásrendszer számos lehetőséget kínál, legyen az szellőztető rendszer, szállítószalag vagy kompresszor. A PowerXL DG1 szivattyúalkalmazásokhoz is széles körű funkcionalitást nyújt, többszivattyús alkalmazások használatát (öt szivattyúval bezárólag) is lehetővé téve. Az ehhez kapcsolódó kiegészítő funkciók sorába tartozik például egy csőtöltési funkció, a tartalék szivattyú vezérlésére szolgáló funkció, a szivattyúk közötti automatikus váltás, valamint a nyomás- és az áramlásszabályozó funkciók.
A PowerXL DG1 „előszerelt” változata az összes szükséges alkatrészt tartalmazza. A rendszert kizárólag Eaton gyártmányú megszakítók, kismegszakítók, vezérlőtranszformátorok, DC biztosítékok, kimeneti szűrők, RMQ működtető- és jelzőkészülékek, biztonsági termékek és 24 V-os tápegységek alkotják, ezzel is garantálva a komponensek harmonikus, hibamentes interakcióját.

 

eaton dg1 enclosed drive

 

Minden előszerelt hajtás az xEnergy kapcsolóberendezés összetevőiből épül fel és szabadon álló változat is elérhető. A moduláris kialakítás lehetővé teszi a különböző funkcionális területek egyértelmű elválasztását egymástól, ezért számos kiegészítő modul hozzáadható, legyen az tápellátás, a SmartWire-DT rendszerek integrálása vagy a meghajtómodul PLC-hez történő csatlakoztatása. Ezenkívül szűrőmodulok is rendelkezésre állnak. Ezek a modulok megakadályozzák a felharmonikus okozta problémákat és azok következményeit. A felharmonikus szűrőket például épületekben alkalmazzák, különösen akkor, ha az elektromos hálózatot adattovábbításra is használják.
A kezelőpanel komponensei mechanikai szempontból tökéletesen illenek az Eaton kapcsolóberendezéséhez, ami csökkenti a telepítéshez szükséges időt és helyigényt, valamint nagyobb rugalmasságot biztosít. A kapcsolóberendezést, a szerelőrendszert és a kezelőpanelt tartalmazó komplett egységeket az IEC/EN 61439 szabvány szerint tesztelték, így magas általános biztonsági szintet biztosítanak.

 

Eaton Industries Kft., Electrical Sector
1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14, Krisztina Palace, 2. emelet
Tel.: +36 1 499 9132
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eaton.hu