Skip to main content

Az Anritsu Company bemutatta multifunkciós, egyetlen műszerházban kilenc műszert egyesítő spektrumanalizátorát

Megjelent: 2022. október 26.

Anritsu lidA Field Master™ MS2080A páratlan teljesítőképességet és mérési képességeket hoz az interferenciák keresésére és az 5G/LTE hálózatok tanúsítására szolgáló alkalmazásokba.

 

 

 

 

Bécs, Ausztria – 2022. október 26. – Az Anritsu vállalat bemutatja Field Master™ MS2080A multifunkciós spektrumanalizátorát, amely kilenc műszerfunkciót integrál egyetlen műszerházba a legigényesebb terepi környezetben végzett munka idő- és költséghatékony elvégzéséhez. A 9 kHz-től 4 GHz-ig terjedő frekvenciaátfogásával az MS2080A a kis méretű és hordozható spektrumanalizátorok kategóriájában példátlan teljesítőképességgel és funkciókészlettel rendelkezik, amely kiemelkedő előnyökkel szolgál az interferenciák felkutatása, valamint az 5G/LTE bázisállomások telepítése és karbantartása (Installation and Maintenance – I&M) során.

 

ANR413 Press Image MS2080a front

 

Az MS2080A egyesíti a 45 GHz/s gyors pásztázási sebességet, a fejlett felhasználói funkciókat, mint például az interferenciaforrás lokalizálása háromszögeléssel, és a kategória legjobb RF teljesítményét, beleértve a +/-1 dB amplitúdómérési pontosságot. Ezenkívül támogatja a kábel- és antennaanalizátort, a teljesítménymérőt és az 5G/LTE analizátort, így ideális általános célú műszerré válik, amely megfelel a régi és a kialakulóban lévő vezeték nélküli hálózatok mérési követelményeinek.

Rendelkezésre áll egy opcionális valós idejű spektrumanalizátor (RTSA), amely valós idejű spektrumanalízist tesz lehetővé 2,5 µs elfogási valószínűséggel (POI – Probability of Intercept). Az RTSA akár 40 MHz-es elemzési sávszélességgel és <-150 dBm-es DANL (Displayed Average Noise Level) értékkel rendelkezik, így kiválóan alkalmas a nehezen azonosítható, szakaszos és digitálisan modulált jelek rögzítésére. A spektrogramok lehetővé teszik a szabálytalan és driftelő jelek elfogását, rögzítését és megjelenítését.

Az MS2080A teljes körű mérési lehetőséget biztosít az I&M támogatásához az 5G NR (New Range) és az LTE bázisállomásokban az 5G 1. frekvenciasávjában (Frequency Range 1 – FR1), a C-sávot is beleértve. Az adó minőségbiztosítási mérései során kapuzott sweep-analízis segítségével az FR1-hordozójelek pontos hitelesítése is lehetséges.

Az MS2080A a teljes csatornára kiterjedő, a teljesítményre és az 5G/LTE modulációs minőségére alapozott lefedettségi térkép létrehozására is alkalmas a pontos Over-the-Air (OTA) vizsgálat segítségével.

 

Nehéz terepi használatra tervezve

Az MS2080A egy rendkívül tartós és ellenálló mérőműszer, amely a legnagyobb kihívást jelentő terepi környezetben is jól teljesít. Ez kategóriájában az egyetlen mérőműszer, amely 5 W-os folyamatos bemenőteljesítmény-túlterhelést is képes elviselni, megelőzve ezzel a műszer bemeneti fokozatának károsodását, amely rendszerint olyankor következik be, amikor a műszert nagy teljesítményű adók közelében vagy magas jelszintű környezetben használják, és általában költséges javítást igényel.

A nagy méretű, 10 hüvelykes (25,4 cm) képátlójú, 1280 × 800 felbontású megjelenítő kielégíti a leejtéssel és a képernyőt érő közvetlen ütéssel szembeni ellenállóképességre vonatkozó, igényes IK08 specifikációt is. A műszer összes, gyakran használt funkciója állandóan elérhető az MS2080A megjelenítőjéről, amelyen az oldalmenük kikapcsolódnak a maximális grafikus megjelenítési minőség érdekében.

A lágy anyagú hordozótáska IP52-es környezeti védettséget garantál annak érdekében, hogy megvédje a műszert esőben vagy a szállítás során. A tömege kevesebb mint 4 kg, így az MS2080A kicsi, kompakt és könnyen hordozható.

 

Az Anritsuról

Az Anritsu Corporation (www.anritsu.com) 125 éve az innovatív kommunikációs teszt- és mérési megoldások globális szállítója. Az Anritsu filozófiája, hogy az ügyfeleket valódi partnerként vonja be a vezeték nélküli, optikai, mikrohullámú/RF és digitális megoldások kifejlesztésébe a K+F, gyártási, telepítési és karbantartási alkalmazásokhoz, valamint a többdimenziós szolgáltatásbiztosítási megoldásokba a hálózat felügyeletéhez és optimalizálásához. Az Anritsu precíziós mikrohullámú/RF alkatrészeket, optikai eszközöket és nagy sebességű elektromos eszközöket is kínál kommunikációs termékekhez és rendszerekhez. A vállalat korszerű megoldásokat fejleszt az 5G, az M2M, az IoT, valamint más feltörekvő és régi vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs piacok számára. Az Anritsu világszerte irodákkal rendelkezik, és több mint 90 országban mintegy 4000 alkalmazottat foglalkoztat.

 

 

További információk:
 
Eric Fauxpoint
EMEA Üzletfejlesztési Igazgató
Anritsu EMEA
Tel.: +33 1 60 92 15 50
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  
Tristan Van den Berg
Marketing Specialist
Napier Partnership Limited
Tel.: +44 (0) 1243 520921
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.