Skip to main content

Az Advantech iBMC csökkenti a rendszerek állásidejét az IoT-rendszerek távoli végpontjain

Megjelent: 2021. október 25.

Advantech lidRendszermenedzsment a WISE-DeviceOn szoftverrel

A tajpeji (Tajvan) illetőségű, ipari számítógépplatformokat gyártó, élvonalbeli Advantech cég 2021 szeptemberében jelentette be új, számítógép-menedzsment-eszközét, egy intelligens kártyát, amelyet intelligens kártyamenedzsment-vezérlő (iBMC – intelligent board management controller) funkciók ellátására dolgozott ki.

 

Az Advantech iBMC-eszközét azzal a céllal fejlesztették ki, hogy egyszerűbbé tegye a távoli rendszerek és az IoT-végpontok eszközeinek kezelését. Az iBMC beágyazott hardvertechnológiára épül, amely lehetővé teszi a rendszeradminisztrátoroknak az energiaellátási feladatok távolról kezdeményezett vezérlését (a tápfeszültség be- és kikapcsolását, az eszköz leállítását és újraindítását) még olyan rendellenes és a tervezett paramétertartományon kívüli működés esetén is, mint a szoftver hibás működése vagy az operációs rendszer összeomlása. Ezek a szolgáltatások out-of-band (normál működési tartományon kívüli) tápfeszültség-felügyelet néven ismeretesek, és egy másodlagos kommunikációs csatornát létesítenek az infrastruktúra-hálózatban az eszközök és berendezések hozzáféréséhez és vezérléséhez.

 

Advantech

 

Távoli hozzáférés és vezérlés
a normál működési tartományon kívüli üzemeltetéshez

Az olyan ipari alkalmazásoknál, mint a folyamatos gyártás vagy a hálózati végpontokon végzett mesterségesintelligencia-alapú számítások, a rendszerek működésének megszakadása vagy hibás működése hosszú, nem tervezett állásidőket eredményezhet, amelyek jelentős veszteségeket okozhatnak a termelékenység rovására. A rendszer funkcionalitásainak helyreállítása a legtöbb ilyen esetben az eszköz egyszerű újraindításával megoldható. Viszont, ha ezek az eszközök a terepen, a hálózat végpontjain vannak elhelyezve, jelentős késedelmet okozhat, amíg a kezelőszemélyzet a helyszínen manuálisan újraindítja az eszközt.
Azzal, hogy a normál üzemi tartományon kívül működő eszközöknél is lehetővé válik a tápellátás kezelése, az Advantech iBMC eszközei nemcsak a helyszíni hibaelhárítást teszik szükségtelenné az esetek többségében, de csökkentik a rendszerek állásidejét és az üzemeltetési költségeket is.

 

Átfogó eszközmenedzsment
a WISE-DeviceOn szoftver segítségével

Egy IoT infrastruktúra tipikusan több száz eszközt foglal magában, amelyek számos, földrajzilag szétszórt helyen vannak telepítve. Az Advantech WISE-DeviceOn szoftverplatformot annak érdekében dolgozták ki, hogy az ilyen többszörösen összekapcsolt IoT-hálózat elemeit távolról lehessen menedzselni. Az iBMC-technológiával egybeintegrálva a WISE-DeviceOn szoftvermegoldás a távoli eszközökhöz a normál működési tartományban és azon kívül is egyetlen, centralizált platformról tesz lehetővé átfogó hozzáférést, konfigurációt, felügyeletet, elemzést és vezérlést a teljes IoT-hálózat minden elemére. Ez az ipari alkalmazások széles körében rendkívüli mértékben egyszerűsíti a távoli szerverek, rendszerek és perifériák menedzselését.

 

Az ipari számítógépek széles tartományával kompatibilis

A könnyű rendszerintegráció érdekében az iBMC kompatibilis az Advantech számos ipari PC-jével, beleértve az UNO-348/148 vezérlőszekrénybe építhető PC-ket és a TPC-B610 dobozolt ipari PC-t, valamint az AIMB-787 alaplapot, az ACP-4340-típusú, 4U-magasságú rackfiókba épített, AIMB-787 alaplapra épülő ipari számítógépet, és a MIC-770 V2 ventilátor nélküli, moduláris ipari PC-t, az alkalmazott BIOS-változattól függően. Ezenkívül az iBMC-technológiát az Advantech számos, megjelenés előtt álló ipari számítógépmodellje is támogatni fogja a Pentium®/Celeron® CPUK-tól a tizedik generációs Intel® Core™ i3/i5/i7/i9 processzorokig.

 

A rendszer legfontosabb képességei

  • Távoli tápfeszültség-menedzsment és vezérlés még a szoftver vagy az operációs rendszer hibás működése esetén is,
  • a normál működési tartományon kívüli távfelügyelet a BIOS-ban konfigurálható,
  • az Advantech ipari PC-k széles választékát támogatja a belépő szinttől a csúcskategóriás eszközökig,
  • az Advantech WISE-DeviceOn szoftverplatformjával együtt hatékony távoli rendszermenedzsment-eszközt kínál.

 

Az Advantech iBMC out-of-band (normál működési tartományon kívül is kommunikáló) eszközmenedzsment-megoldása már kapható. Ha erről, vagy
az Advantech más termékeiről érdeklődik, lépjen kapcsolatba
a helyi értékesítőszervezettel, vagy keresse fel a www.advantech.com honlapot.