Skip to main content

AUTOMOTIVE HUNGARY – fókuszban a gépjárműipar

Megjelent: 2018. augusztus 15.

Automotive lid6. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás

A formatervezéstől a gyártásig vonultatja fel az autógyártás teljes spektrumát az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, és társrendezvénye az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó ipari szakkiállítás. A magyar és kelet-közép-európai járműipart bemutató komplex kiállításcsokor 2018. október 17–19. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 

Idén ősszel – már hatodik alkalommal – nyitja meg kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén az AUTOMOTIVE HUNGARY, amelyen a hazai autógyárak mellett a beszállítók, alkatrészgyártók és a járműiparhoz kötődő oktatási szféra szereplői is bemutatkoznak. A rendezvény lehetőséget teremt a meglévő és új ügyfelekkel történő kapcsolatépítésre, munkaerőtoborzásra, a konkurencia feltérképezésére, új értékesítési csatornák és piaci lehetőségek felismerésére, az aktuális és jövőbe mutató trendek megismerésére. A kiállítás mögött széles körű szakmai és állami támogatás áll, ami lehetővé teszi a magas színvonalú szakmai programok létrehozását, amelyek között idén is több különböző témájú mérnöki továbbképzés, B2B beszállítói fórum és a mérnökhallgatók számára szervezett TechTogether verseny szerepel majd a tervek szerint. A Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) Ipar 4.0 konferenciát szervez a kiállításra többek között a digitális átállás, smart factory, smart beruházások, illetve a robotizáció és munkaerőhiány kapcsolata köré. Egy másik előadás keretében az autóipart támogató újgenerációs tervezési és szimulációs eszközök bemutatására kerül sor, továbbá lehetőség lesz az additive manufacturinget támogató 3D nyomtatási megoldások megismerésére. A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség az előbbieken túl az autóipari beszállítók számára kínált csomagolási megoldásokat ismerteti majd. A kiállítás szakmai partnerei a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE), a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA).

 

DSCN2089

 

További érdekesség, hogy a Hungexpo Zrt. az idei évben először meghirdeti az AUTOMOTIVE HUNGARY Innovációs Termékdíj pályázatot, amelynek már nagy hagyománya van a Hungexpo több szakkiállításán. A pályázatokat most is elismert szakemberekből álló zsűri bírálja el. Az ő szaktudásuk és objektivitásuk biztosítja majd, hogy valóban a legjobbnak ítélt és legkiemelkedőbbnek tartott innovációk kerüljenek díjazásra. A versenyen indulhat bármely, korszerű hazai forgalmazású termék, technológia, műszaki szolgáltatás, amely beleillik a kiállítás tematikájába. A pályázaton kizárólag az AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállításon kiállító cégek vehetnek részt. 2018-ban már 27. alkalommal kerül megrendezésre az AUTOMOTIVE HUNGARY társrendezvénye, az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó ipari szakkiállítás. A hazai autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fórumán a diagnosztika, a garázsberendezések és a gépjárműalkatrészek, valamint a szolgáltatások kínálatát egy fedél alatt tekinthetik meg a gépjárműjavító szakma szereplői. A kiállítás három napja alkalmat teremt a szakemberek számára, hogy megismerjék az autóiparhoz kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit és bemutatásra kerül a villamos autók szervizelése, továbbá az ehhez szükséges műszerek és célszerszámok.

 

HUNGEXPO Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

 

AUTOMOTIVE HUNGARY projekt
Tel.: +36 1 263 6088, +36 1 263 6007, +36 1 263 6104
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.automotivexpo.hu

 

AUTÓTECHNIKA projekt
Tel.: +36 1 263 6074
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
autotechnika.hungexpo.hu