Skip to main content

Automatizálási megoldások a Murrelektroniktól

Megjelent: 2018. március 11.

Murrelektronik switchfelirat 1ábraA Murrelektronik automatizálási megoldásai közül ezúttal kettőt mutatunk be: az ipari környezetben ma már elengedhetetlen, gyors adatkommunikációra képes, irányított adatkapcsolókat, valamint a telepítést és az üzemeltetés és karbantartás feladatait egyaránt megkönnyítő, gyors lézergravírozó szolgáltatást a termékek egyedivé tételéhez.

 

 

 

 

Adatkapcsolók ipari kommunikációs hálózatokhoz

A Murrelektronik IP67-védettségű irányított adatkapcsolói (1. ábra) gyors adatkommunikációt és tökéletes hálózati kapcsolatot biztosítanak. Számos diagnosztikai funkciójukkal segítenek a hibák gyors megszüntetésében és jelentősen lecsökkentik a drága állásidőt.

 

Murrelektronik switchfelirat 1ábra

1. ábra

A kapcsolók kompakt és egybeöntött kivitelben készülnek, aminek köszönhetően robusztusak és hosszú élettartamúak. Fokozott igénybevételnek kitett ipari környezetben is alkalmazhatók.
Az M12 csatlakozótechnika vízálló, IP67-besorolású kivitelben készül. A hálózati technológia terepre kihelyezésével értékes hely szabadul fel a kapcsolószekrényben.
Egy praktikus és intuitív módon kezelhető webes interfész rövid időn belüli üzembe helyezést tesz lehetővé. A kapcsolók hálózati statisztikai funkcióikkal nagy diagnosztikai mélységet nyújtanak. Automatikusan leképezik a topológiát és lehetővé teszik a köteghibák felismerését. Detektálhatók a csatornahibák és a kieső csatornák, csökken tehát az állásidő. Az eszköz webszerverén keresztül felismerhetők a rejtett hibák is.
A kapcsolóknál nagy hangsúlyt fektettek a hálózati biztonságra, ezért az adminisztráció jelszóval védett, ezenkívül a kapcsolók automatikusan felismerik az ismeretlen és a jogosultsággal nem rendelkező résztvevőket.
A Murrelektronik irányított kapcsolói költséghatékony lehetőséget biztosítanak az Ethernet-alapú szenzorok által gyűjtött adatok továbbítására, például az anyagmozgatási és csomagolási automatizációs rendszerekben használt Vision-szenzorok esetén.

 

Speciálisan a ProfiNethez készült változat

A Murrelektronik új Tree Managed ProfiNet kapcsolótípusa a B megfelelőségi osztály szerint támogatja a ProfiNetet, és egy GSDML-fájl segítségével a Siemens TIA-portálján keresztül egyszerűen üzembe helyezhető. Az üzembe helyezés rövid idő alatt sikeresen megtörténik egy automatikus top-down elnevezéssel. Az integrált ProfiNet topológiafelismerésnek és a ProfiNet-táviratok priorizálásának segítségével jelentősen nő a hálózati rendelkezésre állás.
A karbantartás szempontjából nagy előnyt jelent, hogy egy modulcserét követően az automatikus ProfiNet névkiosztásnak köszönhetően a gépek és berendezések azonnal el tudnak indulni. A berendezések rendelkezésre állásánál a nagy előnyt az jelenti, hogy a ProfiNet kapcsolóval gyűrűtopológiák (MRP médiaredundancia) is megvalósíthatók. Ez biztosítja a redundanciát az installációban.

 

Murrelektronik switchfelirat 2ábra

2. ábra

 

Egyedi lézergravírozás

A Modlink MSDD szervíz-interfészek a kapcsolószekrényen jól látható helyen találhatók. Kiválóan alkalmasak berendezés-jelölések, vonalkódok vagy figyelmeztetések elhelyezésére, emiatt egyáltalán nem is szükséges további jelzőtáblákat felszerelni.
A kereskedők vagy a kapcsolószekrények gyártásával foglalkozó vállalatok a felületet reklámcélokra és céges logójuk jól látható elhelyezésére hasznosíthatják.
A cég a felhasználó által kért szöveget vagy a cég logóját lézergravírozási technológiával díjmentesen és darabszámtól függetlenül felviszi a Modlink MSDD látható felületére (2. ábra).
A legújabb lézertechnológia alkalmazásával nagyon jól olvasható és tartós feliratok készíthetők. Az ügyintézés gyors és egyszerű: a megrendelő egyszerűen e-mailben küldi el a logót vagy a kért feliratot, és ez után rövid idővel már indul is a lézergravírozás.
A felhasználó már a kívánt egyedi kivitelű, „perszonalizált” készüléket kapja kézhez.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.murrelektronik.hu


Még több Murrelektronik