Skip to main content

Automatizálási folyamatokat segítő új igus megoldások

Megjelent: 2020. március 17.

igus lidA xirodur F182 anyagból készülő görgős továbbítóegységek az elektrosztatikus töltés elvezetése révén teszik biztonságossá az anyagmozgatási műveleteket, a drylin DLE-DR delta robot pedig tízszer nagyobb munkaterület átfogására képes az eddigi típusokhoz viszonyítva.

 

 

 

Hideg és száraz időben gyakran előfordul, hogy tárgyak megérintésekor vagy kézfogáskor gyenge elektromos áram halad át a testen. Az elektrosztatikus feltöltődés okozta áramütés ellen csak olyan textíliák nyújthatnak védelmet, amelyek elektromosan nem képesek feltöltődni. Hasonló a helyzet más területeken és iparágakban is. Az ilyen helyeken és munkakörnyezetekben elektrosztatikusan vezető anyagokra van szükség, mivel kerülendő, hogy a gyártás során valamelyik termékhez vagy dobozhoz érve a dolgozók áramütést szenvedjenek. Másrészt az elektrosztatikus töltést eloszlató alkatrészek alkalmazása leginkább elektronikus készülékeket, illetve alkatrészeket – például számítógépeket és félvezetőket – előállító gyártási folyamatok során szükséges, mivel a szigetelő hatású alkatrészek nem képesek elvezetni a hirtelen fellépő intenzív elektrosztatikus töltéseket, amelyek kárt tehetnek a gyártott elektronikus termékben.

 

Görgős asztalok igus xirodur F182 továbbítóegységekkel

Az elektrosztatikus feltöltődés által okozott nemkívánatos hatások kiküszöbölése céljából fejlesztette ki az igus a xirodur F182 típuselnevezésű anyagot, amelyet műanyag görgőkként szerelnek be a xiros továbbítóegységekbe. A görgős továbbítóegységeket főleg a nehéz és óvatosan kezelendő, sérülékeny terhek (munkadarabok, alkatrészek, csomagok, stb.) szállítására használt görgős asztalokban alkalmazzák, amelyek mérettől függően egységenként akár 50 kg-os tömeg megtartására is képesek, és lehetővé teszik a rajtuk elhelyezett terhek mozgatását minden irányban. A kopásálló és tartós tribo műanyagoknak köszönhetően az erők átadása kenésmentesen és simán történik.
Az új xirodur F182 anyag különleges összetétele jóvoltából a görgős továbbítóegység eredményesen oszlatja el az elektrosztatikus töltést. A fémgörgős továbbítóegységekkel szemben ez mindenképpen említésre méltó előnynek számít, hiszen a fémegységek a kenőanyag miatt szigetelő hatásúak.

 

igus abra2

A nagy tömegű és óvatos kezelést igénylő, sérülékeny áruk szállításához, illetve a görgős szállítószalagoknál gyakran alkalmaznak görgős továbbítóasztalokat.
Ezen a helyen az igus műanyag görgős továbbítóegységeit használják, amelyek mindenféle kenőanyag nélkül minden irányban képesek zökkenőmentesen továbbítani akár 500 N súlyú terheket is. A szállított áruk és a személyek elektrosztatikus kisülések elleni védelme érdekében az igus teljesen új, tribopolimerből készülő anyagot fejlesztett ki a görgős továbbítóegységekhez, amely a xirodur F182 típusjelzést kapta. Az új anyag kivételesen tartós, ráadásul speciális teszteken bizonyította elektrosztatikus vezetőképességét (Forrás: igus GmbH)

 

Vezetőképességi teszt

A fejlesztési folyamatok során az igus saját, 3800 négyzetméter alapterületű tesztlaborjában alapos tesztelésnek vetette alá a görgős továbbítóegységek elektrosztatikus vezetőképességét. Az új xirodur F182 anyagból készülő görgős továbbítóegységeket a már jól bevált és alaposan tesztelt xirodur B180 anyagból gyártott görgős továbbítóegységekkel hasonlították össze. Míg a szigetelő xirodur B180 anyag laborban mért felületi ellenállása 1012 Ω, az F182 anyag felületi ellenállása nem éri el a 105 Ω értéket sem, ezért a DIN EN 61340-5-1 szabványnak megfelelően vezetőképesnek minősül. A xirodur F182 polimergörgős továbbítóegységek szavatolják, hogy a hirtelen megnövő feszültséget az egység nem vezeti tovább a szállított árukra vagy az egységhez érő személyekre.


Kenésmentes, alacsony költségű párhuzamos kinematika 660 mm átmérőjű hatókörrel

Az igus új drylin DLE-DR delta robotja a kenésmentes tribopolimerek használatának köszönhetően már a megvásárlás pillanatában nagyon költségtakarékos, a használat során pedig alig igényel karbantartást, ezáltal csökkennek a karbantartással és a leállásokkal járó költségek. Mivel a rendszer moduláris, a felhasználók maguk dönthetik el, hogy kompakt, önálló összeszerelést igénylő moduláris készletet vagy szállítókeretbe helyezett, előre összeszerelt változatot szeretnének. A robot három, enkóderes NEMA23 XL léptetőmotorral felszerelt, karbantartásmentes drylin ZLW fogasszíjas tengelyből, továbbá kenésmentes igubal csatlakozópontokból, valamint a befogószerkezeteknek és a motoroknak megfelelő adapterlemezekből áll. Ez a felépítés akár 5 kilogramm tömegű darabok gyors mozgatását is lehetővé teszi ±0,5 milliméteres pontossággal. Az új delta robot 660 mm átmérőjű és 180 mm magasságú munkaterülete tízszer nagyobb, így jelentősen megnőtt a hatókör. A közvetlenül a rögzítőagyra szerelt kalibrálócsap segítségével a robot a zéruspontba pozicionálható.

 

igus abra

Az igus delta robotja teljes mértékben a motion plastics megoldások nyújtotta előnyökön alapul, így egyszerű és költségtakarékos automatizálást tesz lehetővé. Az új drylin DLE-DR változat hatókörének átmérője tízszer nagyobb, mint a már bevált típusé (Forrás: igus GmbH)


Egyszerű automatizálás kedvező áron

A delta robot kifejezetten jól használható egyszerű összeszerelési műveletekhez, „pick and place” feladatokhoz, valamint ellenőrzéstechnológiai alkalmazásokhoz. Építőkészlet formájában mindössze 30 perc alatt összeszerelhető, emellett költségtakarékos (már 4705 euró vételártól beszerezhető).
Az ügyfél igényeitől függően az új drylin DLE-DR robotot az igus 3–7 napon belül szállítani tudja dobozolt, előszerelt építőkészletként összeszerelési utasítással vagy telepítésre kész rendszerként szállítókeretben. Az ügyfelek választhatnak, hogy a saját szoftverüket és vezérlőrendszerüket vagy az igus intuitív és könnyen használható dryve D1 vezérlőrendszerét használják.

 

 

Építse meg saját robotját néhány kattintással

A tribopolimerek terén szerzett tapasztalataira alapozva az igus már évek óta fejleszt költségtakarékos automatizálási megoldásokat komissiózási, adagolási, minőségbiztosítási és összeszerelési feladatokra. Ilyen megoldás többek között a robolink DP – egy olyan moduláris rendszer, amelynek segítségével a felhasználók masszív, mégis könnyű műanyag házzal ellátott csuklós karokból, fogaskerekes hajtóművekből és motorokból összeállíthatják a saját robotkarukat. Ide tartozik a robolink DCi is, egy előre konfigurált, használatra kész automatizálási rendszer. (Az igus robolink rendszereiről itt olvashat részletesen.) A megoldás egy négy- vagy öttengelyes robotból és egy vezérlőrendszerből áll, amely helytakarékos módon integrált a fogókar alapjába. Az igus és iparági partnerei 2019-ben mutatták be az RBTX.com platformot (erről szóló cikkünket itt olvashatja), ahol az ügyfelek gyorsan összeállíthatják saját robotikai megoldásaikat. A felhasználó mindössze néhány kattintással online összerakhatja saját, alacsony költségigényű robotikai megoldását. A választható alapvető elektromechanikai szerkezetek a következők: csuklós karokkal felszerelt robotok, delta robotok és lineáris robotok.
A következő lépésben a felhasználó különféle gyártók egyes alkatrészeinek hozzáadásával, például megfogókkal, szívótappancsokkal, kamerákkal, motorokkal, érzékelőkkel és vezérlőrendszerekkel egészítheti ki az alapszerkezetet. Ennek előnye, hogy minden alkatrész kompatibilis egymással. A felhasználó így gyorsan hozzájuthat egy olyan megbízhatóan működő, általános automatizálási csomaghoz, amely egyedi igényeinek és pénzügyi terveinek is megfelel.

 

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

még több igus®