Skip to main content

Átlátható táphálózat- és rendszerfelügyelet

Megjelent: 2023. március 27.

BeckhoffEC lidEtherCAT interfésszel felvértezett PS2000-sorozatú tápegységek

A Beckhoff eddig három PS-sorozatú tápegységből álló PS2000 típusú termékcsaládja új, beépített EtherCAT interfészt tartalmazó berendezésekkel bővült. Az új tápegységek megkönnyítik a járulékos mérési és eszközadatok átfogó rendszerfelügyeleti feladatokhoz történő gyűjtését, lehetővé téve egy adott rendszer rendelkezésre állásának fokozását és állásidejének csökkentését. Az új tápegységek első ízben rendelkeznek kompakt kivitelben kiváló működési paraméterekkel és előrejelző karbantartást támogató funkciókkal.

 

A PS2000-sorozatú tápegységek a Beckhoff élvonalbeli tápegységeit EtherCAT szabványú, ultragyors adatátvitellel egészítik ki. Ezzel lehetővé válik számos mérési adat és belső eszközadat közvetlenül a vezérlőrendszeren történő feldolgozása, a tápegységek távoli elérése, valamint a rendszer (egyenfeszültségű kimenetek) és a táphálózat (váltakozó feszültségű betáplálás) feszültségtartományának korszerű szolgáltatásokkal való megfigyelése.

 

Beckhoff PS2000 EtherCAT

Az új PS2000-sorozatú tápegységek EtherCAT-kommunikációs interfésszel

 
Rendszerfelügyelet esetében a fontos üzemi paraméterek – többek között a kimeneti áram- és feszültségszint értékének – átvitele valós időben történik és folyamatosan frissül. Ezzel átlátható betekintést nyerhetünk a rendszer adataiba, így automatikusan észlelhetők a rendszerbe később bekapcsolt fogyasztók. A monitorozott adatok kiegészíthetők feszültség-, áram- és hőmérséklet-információkkal is – például monitorozható egy készülék melegedése, és gyűjthetők olyan alapvető üzemi adatok is, mint a bekapcsolások vagy az üzemórák száma. Egyfázisú táp­­hálózatok monitorozásakor a bemeneti feszültség értékei alapján észlelhetők az ingadozások, például az alul- és túlfeszültségek. Különleges funkció a bemeneti tranziensek, azaz a táphálózaton fellépő nagy energiájú és nagyfeszültségű csúcsok érzékelése.
EtherCAT-hálózaton keresztül a vezérlőkörnyezet közvetlenül hozzáfér az állapotadatokhoz, hibaüzenetekhez és figyelmezte­tésekhez is, ami optimális feltételeket biztosít egy üzem működési állapotának monitorozásához és a hibák korai észleléséhez. A vezérlőrendszerben beállítható figyelmeztetési (például túláram-jelzési) küszöbértékekkel a jelzési feltételek egy adott alkalmazás igényeihez szabhatók, és a tápegységeket az egyedi körülményekhez lehet állítani. Gépleállás vagy meghibásodás esetén EtherCAT-alapú távoli elérésen keresztül lehetőség van az üzemrészek célzott lekapcsolására.
A 24 V egyenfeszültségű, egyfázisú tápegységek 10 A, illetve 20 A kimeneti áramot leadó változatban érhetőek el, rendre 240 W és 480 W kimeneti teljesítménnyel. A 48 V-os kimeneti feszültségtartományhoz elérhető egy 10 A-es 480 W-os változat. A berendezések hatásfoka optimalizált elektronikai kialakításuknak köszönhetően több mint 96%. Bekapcsolási áramkorlátozó és teljesítménytényező-javító áramköreik mellett ezek a tápegységek széles bemeneti feszültségtartománnyal is rendelkeznek, így a világ bármely részén használhatók.

www.beckhoff.com/ps2000-with-ethercat

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Táblás utca 36-38. G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d