Skip to main content

Arduino oktatókészlet tanulók, tanulócsoportok számára

Megjelent: 2017. május 17.

RS611 ArduinoCTC101Az új CTC 101 oktatókészlet az innovatív gyakorlati elektronikai, programozási és mechatronikai képzés eszköze.

 

 


Az RS Components (RS) bejelentette egy Arduino-alapú oktatókészlet, a CTC 101 megjelenését. Ez egy teljes e-tanulási platform, ami lehetővé teszi, hogy a tanulók közvetlen gyakorlati ismeretekre tegyenek szert az elektronika, a programozás és a mechatronika alapjai terén. A CTC 101 készletet tanárok és más, az oktatásban dolgozó instruktorok számára tervezték, elsősorban 13 és 17 év közötti középiskolás diákok képzéséhez.

RS611 ArduinoCTC101

A CTC 101 öt tematizált modullal és több mint 25 gyakorlati kísérlettel támogatja a programozás és a mechatronika alapjainak oktatását. A készletben lévő minden alkotóelem teljes mértékben újra felhasználható, így a kísérletek végtelen számú kombináció szerint variálhatók a haladó tanulók és projektek számára.
Egy CTC 101 készlet elegendő elektronikai alkatrészt tartalmaz, hogy kiszolgáljon egy 24 fős osztályt és egy tanárt. A készlet tartalma: hat Genuino 101 programozható mikrovezérlő kártya; hat Arduino oktatópanel; egy készletnyi érzékelő- és működtetőelem; alkatrészmodulok; makettlemezek; elektronikai alkotóelemek, csatlakozók és vezetékek széles választéka; egyéb alkatrészek, mint például szervomotorok, USB-kábelek, kerekek és csapágyak, akkumulátorok és tápmodulok.

RS611 ArduinoCTC101 2

A CTC (a Creative Technologies in the Classroom – kreatív technológiák az osztályteremben – jelmondat rövidítése) az Arduino egyedülálló STEAM (tudomány, technológia, mérnöki munka, művészet és matematika) programjának része, amely a középiskolai oktatást szolgálja. Az Arduino oktatási program célja, hogy az oktatók számára olyan hardver- és szoftvereszközöket biztosítson, amelyekkel a tanulás gyakorlati élménnyé tehető.
A tanulók egy sor jól dokumentált és könnyedén megvalósítható kísérlet során megismerhetik a programozás, az elektronika és a mechatronika alapjait. A programhoz tartozó képzés elérhető az Arduino honlapra feltöltött oktatóanyagok, segédanyagok és GyIK-fórumok formájában.
Jelenleg a CTC 101 kizárólag az RS-nél, és csak az EMEA-országokban (köztük Magyarországon) és az ázsiai csendes-óceáni térségben rendelhető.


RS Components Magyarország

Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components