Skip to main content

ams – Intelligens érzékelők

Megjelent: 2018. augusztus 22.

ams lidA környezeti fényérzékelőket és a közelségérzékelőket egyre inkább az intelligens otthonok, a dolgok internete (IoT) és a fogyasztói elektronika eszközeiben használják. Az ams bemutatja az új TSL2540 és a TSL2541 környezeti fényérzékelőket, valamint a TSL2740 kombinált környezeti fény- és közelségérzékelőt.

 

 

Az érzékelők lehetővé teszik az LCD-kijelző háttérvilágításának, illetve a jelző LED-eknek az automatikus beállítását a környezeti fény fényerejének megváltozása esetén. Az új eszközök fontos jellemzője, hogy a környezeti fényt néhány millilux intenzitás mellett is érzékelik, ami holdfény nélküli tiszta égbolt „megvilágítással” egyenértékű. A nagyon széles dinamikatartomány lehetővé teszi, hogy hatékonyan működjenek extrém fényviszonyok mellett is. Mindhárom új optikai érzékelőt egy miniatűr 2,0 mm × 2,0 mm, 0,5 mm, alacsony profilú QFN tokban forgalmazzák.

 

ams

 

A TSL2540, TSL2541 és TSL2740 fényérzékeny környezeti fényekkel és infravörös fényérzékelő csatornákkal van ellátva, amelyek interferometriás IR és fotopikus szűrőkből állnak. A fotopikus csatorna megközelíti az emberi szemnek a fényintenzitásra adott válaszát széles körben eltérő megvilágítási körülmények között.

 

https://ams.com/-/ams-launches-new-sensors-for-smart-home-devices-that-optimize-brightness-in-any-lighting-condition