Skip to main content

AMD processzorral ellátott nagy teljesítményű és rugalmasan bővíthető eszközalternatíva

Megjelent: 2022. április 06.

Beckhoff2 lidA CX5600 beágyazott
PC-sorozattal bővül az AMD Ryzen™ eszközportfólió

Az AMD RyzenTM processzorokkal szerelt CX5600 sorozatú beágyazott számítógépek azonos házméreteikkel kiegészítik a meglévő CX51xx és CX52xx eszközöket. Ezenkívül az új eszközök bal oldalára egy CX2500 bővítőmodul csatlakoztatható, ami növeli használatuk rugalmasságát.

 

Az új sorozatnak egyelőre kétféle készülékváltozata van: a CX5620 típus, amely 1,2 GHz-es órajel-frekvenciás AMD RyzenTM processzorral, és a CX5630 típus, amely egy hasonló 2,4 GHz-es processzorral rendelkezik. Mindkét DIN-sínre szerelhető beágyazott számítógépet alacsony fogyasztás és ventilátor nélküli működés jellemzi. Alapfelszereltségként a készülékek két független Gbit Ethernet interfészt, négy USB 3.0-t, egy DVI-D interfészt, egy rugalmasan hozzárendelhető, többopciós gyári interfészt, valamint 4 GB vagy 8 GB RAM-ot tartalmaznak. Ezenkívül a rendszer bal oldalán egy CX2500 modullal bővíthető, így további PC-interfészek (például két további 1 GB-os Ethernet port) vagy fieldbus interfészek is csatlakoztathatók.

 

Beckhoff2

A -25 °C-tól +60 °C-ig kiterjesztett üzemi hőmérséklet-tartománynak köszönhetően a CX56x0 eszközök még az éghajlati szempontból jelentős igénybevétellel járó alkalmazások esetén is használ­hatók

 


A (32 bites) TwinCAT 2 támogatása a CX5600 sorozatban továbbra is biztosított, azonban bármikor lehetőség van a komplexebb (64 bites) TwinCAT 3-ra váltani. Mind a TwinCAT 2, mind a TwinCAT 3 esetében a TwinCAT valós idejű kernel kezelése által biztosított, hogy a valós idejű vezérlési feladatok végrehaj­tása mellett a felhasználói felület (HMI) futtatására is elegendő idő maradjon. A CPU-ba integrált nagy teljesítményű grafikus kernel lehetővé teszi az igényes vizualizációk támogatását, beleértve a fejlett felhasználói felületeket. A CX56x0 eszközök Windows 10 operációs rendszerrel és Beckhoff TwinCAT/BSD operációs rendszerrel is elérhetők.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com