Skip to main content

Allegro MicroSystems: kis zajú, integrált tápegység

Megjelent: 2013. október 24.

allegroAz Allegro MicroSystems bevezette kis zajú, többfunkciós, integrált tápegységcsalád­jának legújabb, 5. generációját. Az új termékcsalád specifikus tulajdonságai miatt különösen alkalmas a műholdvevő berendezések tápellátási problémáinak megoldására. Az A8304 lineáris és kapcsolóüzemű tápegységfunkciókat egyesít magában, kimenete pedig arra van optimalizálva, hogy kis zajú műholdvevő fejegységek számára állítsa elő a koaxiális jelvezetéken továbbítható tápfeszültséget.

 

 

Az új eszköz kisszámú külső alkatrészt igényel az üzembe helyezéshez, mivel a feszültségnövelő tápegységrész kapcsolótranzisztorát és a kompenzációs áramkört is integráltan tartalmazza. A 704 kHz-es kapcsolási frekvencia és a felhasználó által beállítható kimeneti áramlimit is az egyszerű, kis alkatrészszámú használatot támogatja. I2C-vezérlőinterfésszel rendelkezik, amelyen át az eszköz egy bonyolult alkalmazási környezet dinamikusan változó igényeihez is képes alkalmazkodni, és diagnosztikai információkat is kaphat a hoszt­rendszer a tápegységtől a rendszerhiba-üzenetek összeállításához.
A tápegység az I2C-busztól  függetlenül egy külön bemenettel közvetlenül, protokollkésleltetések nélkül is alvó állapotba kapcsolható. A kimenet által generálható vagy elnyelhető áram is külön szabályozható a tápegység paramétereinek még szélesebb körű „finomhangolása” érdekében. Az eszköz 3×3 mm-es QFN-tokban foglal helyet, olyan változatban, amelynek alsó oldalán közvetlenül „fém a fémen” kontaktus jön létre a tok és az alatta kialakított NyÁK-hűtőfolt között.

www.allegromicro.com