Skip to main content

akYtec NPT4 hőmérséklet-távadó – sokoldalú eszköz, minimális helyigénnyel

Megjelent: 2020. október 22.

akYtec lidMindössze 6,1 mm szélességű az akYtec DIN sínre szerelhető új NPT4 hőmérséklet-távadója, ezért tökéletes megoldás lehet olyan telepítéseknél is, ahol kevés hely áll rendelkezésre a vezérlőszekrényben. Ez az univerzális távadó különböző hőelemek vagy ellenállásos hőérzékelők jelének áram- vagy feszültségjellé történő átalakítására szolgál.

 

 

Széles körű alkalmazási lehetőségek

Az akYtec új NPT4 hőmérséklet-távadója általánosan használható ipari célokra, például az automatizálás, hűtés és légkondicionálás területén, a gépiparban vagy az élelmiszeriparban. Mindenhol alkalmazható, ahol különféle típusú hőmérséklet-érzékelők jelének átalakítása szükséges áram-, vagy feszültségjelekké. Beépíthető úgy a központi, mint kis vezérlőszekrényekbe, valamint közvetlenül a berendezésekbe is. A hőmérséklet-távadó hibajelet ad ki, ha az érzékelőkörben szakadást vagy rövidzárlatot észlel. Bemenete rövidzárlat és a fordított polaritás ellen védett. Az eszköz -40 és +70 °C közötti hőmérsékleten használható. A távadó konfigurálása USB interfészen keresztül történik.

 

akYtec

Az akYtec mindössze 6,1 mm szélességű NPT4 hőmérséklet-távadója ellenállásos hőérzékelők és hőelemek széles körével használható, és DIN sínre történő felszerelésre is alkalmas (kép: akYtec GmbH)


Univerzális bemenet, számos kimeneti lehetőség

A 24 V DC táplálású kompakt NPT4 távadó univerzális bemenettel rendelkezik, amelyhez különféle hőelemek (TC: J, N, K, S, R, B, A, T, L) vagy ellenállásos hőérzékelők (RTD: Pt50, Pt100, 50P, 50M, Cu50, 100P, 100M, Cu100, Ni100) csatlakoztathatók 2-, 3- vagy 4-vezetékes bekötéssel. Az eszköz végértékre megadott pontossága TC hőelemek esetében 0,5%, RTD hőérzékelőknél pedig 0,25%. Az akYtec NPT1-től és NPT3-tól eltérően, amelyek csak 4–20 mA kimenettel rendelkeznek, az új NTP4 távadó számos kimeneti lehetőséget támogat, mint például a 4–20 mA, 0–20 mA, vagy 0–5 mA áram-, valamint a 0–10 V, 2–10 V, vagy 0–5 V feszültségkimenetet. Kimeneti felbontása 12 bites (DAC), illetve 15 bites (ADC). Az IP20 védettségi besorolású NPT4 bevezetése révén az akYtec egy aktív kimenettel rendelkező univerzális hőmérséklet-távadóval bővítette termékválasztékát.

www.akytec.de

 

ABACUS PLUS Automatizálási Kft.
2100 Gödöllő, Remsey J. krt. 9.
Tel.: +36 30 411 02 39
E- mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.abacuskft.hu