Skip to main content

akYtec MSD200 adatgyűjtő – biztonságos adatgyűjtés valósidejű adatátvitellel

Megjelent: 2020. július 07.

akYtec lidA minőségi ellenőrzések, valamint az otthoni automatizálás folyamata egyre inkább szükségessé teszi a sokféle adat rögzítését, biztonságos naplózását és tárolását. Az akYtec GmbH az ipari automatizálási technológia fejlesztésére és terjesztésére összpontosít, és ennek megfelelően kifejlesztette az MSD200 adatgyűjtőt, amely lehetővé teszi az érzékelők által mért adatok egyszerű gyűjtését a későbbi elemzéshez és teljes dokumentálását.

 


Az alkalmazások széles körében használható, robusztus MSD200 adatgyűjtő 64 csatornát kínál, és képes a különféle forrásokból beérkező adatok feldolgozására. A készülék RS485 interfész portja Modbus kommunikáción keresztül lehetővé teszi más eszközöktől kapott adatok fogadását is. Ezenfelül a négy konfigurálható szabványos 4–20 mA, 0–5 mA és 0–20 mA analóg jelbemenete kiküszöböli, hogy további I/O modulokra legyen szükség az analóg jelek Modbus kommunikációs platformra történő konvertálásához.

 

akYtec

A környezeti paraméterek gyors és biztonságos monitorozása: Az akYtec MSD200 adatgyűjtője költséghatékony alternatíva az adatok teljes dokumentálására

 

Valósidejű adatátvitel

Az akYtec MSD200 adatgyűjtő előre meghatározott ritmusban interfész felületen keresztül lekérdezi az információkat, rögzíti és valós időben tárolja az eszközhöz tartozékként szállított 16 GB SD-kártyán. A mért értékeket értékelés céljából a fájlkezelőn keresztül manuálisan, vagy automatikusan CSV fájlban továbbítja a számítógépre. Ez utóbbi esetben a szinkronizálási idő 6 perc és 24 óra között állítható. A digitális aláírásnak köszönhetően az illetéktelen változtatások nyomon követhetők.

 

akYtec 2
Az akYtec MSD200 adatgyűjtő a Modbus RTU és ASCII protokollokat támogatja, emellett négy 0/4–20 mA árambemenettel rendelkezik


Az IP20 védettségi besorolású, mindössze 150 gramm tömegű készülék széles, –10 és +55 Celsius fok közötti környezeti hőmérsékleten működőképes. Az egység DIN-sínre rögzíthető, 22,5 × 102 × 120 mm méretekkel rendelkezik, tápellátása 24 VDC feszültséget igényel. Paraméterei két DIP kapcsolóval állíthatók, működése pedig a készülék előlapján elhelyezett négy LED-del ellenőrizhető. Az adatok letöltése és az eszköz konfigurálása USB porton keresztül történik. Az MSD200 maga nem rendelkezik saját kimenettel, de PLC-vel vagy egy programozható relével – például az akYtec PR200 készülékével – kombinálva vezérlőrendszerbe integrálható.

 

www.akytec.de

 

ABACUS PLUS Automatizálási Kft.
2100 Gödöllő, Remsey J. krt. 9.
Tel.: +36 30 411 0239
E- mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.abacuskft.hu