Skip to main content

akYtec ITP15 kijelző a folyamatállapot gyors ellenőrzéséhez

Megjelent: 2020. szeptember 28.

akYtecAz analóg bemeneti jelet 0 és 10 közötti felbontásban értelmezve teszi a folyamatértékeket vagy a túllépési határértékeket gyorsan felismerhetővé az akYtec kompakt folyamatmegjelenítő termékcsaládjának új tagja, az ITP15 fényoszlopos (bárgráf) LED-kijelző.

 

 

 

Nyomás, hőmérséklet, páratartalom, stb. változásainak nyomon követésére szolgál az akYtec GmbH ITP15 folyamatkijelzője, amely bemeneti szinten 0(2)–10 V lineáris feszültségjelekkel, vagy 0(4)–20 mA áramjelekkel működik. A bemeneti jel szabadon skálázható.
Az ITP15 számos konfigurációs lehetőséget kínál. Az eszköz valamennyi kijelzőszegmense zölden vagy vörösen világíthat a bemeneti jel értékétől függően. Az oszlopskála átlós címkézésének köszönhetően a megjelenített érték vízszintes és függőleges irányban is könnyen olvasható.
Az ITP15 esetében a felhasználó riasztási határértékeket is beállíthat, és a kijelző két különböző frekvencián villoghat. Ily módon a határérték megközelítése és túllépése eltérően jeleníthető meg.
Az ITP15 kijelző NPN tranzisztorkimenete lehetővé teszi az alacsony feszültségű relék ON/OFF vezérlését 42 V DC / 200 mA-ig. Az NPN kimenet a riasztási határérték elérésekor alaphelyzetben ON vagy OFF állapotra állítható. A kijelző a hátoldalán található három funkciógombbal kezelhető.

 

akYtec LED kijelzo

A folyamat változásának gyors vizuális kiértékeléséhez nyújt segítséget az akYtec kisméretű, tíz szegmenses, fényoszlopos ITP15 kijelzője, amely vörös és zöld színben képes megjeleníteni a folyamatok értékeit (kép: akYtec GmbH)


A kijelző a vezérlőszekrények, illetve panelek jelzőlámpáinál vagy nyomógombjainál is használt, szabványos 22,5 mm átmérőjű furatba illeszthető. Rögzítőrésze hengeres alakú, az eszköz függőlegesen, valamint vízszintesen is rögzíthető.
Az akYtec ITP15 alkalmazható bármely ipari szektorban, például élelmiszer-előállításban, víz- és szennyvízkezelésben, hulladékártalmatlanításban, gép- és berendezésgyártásban, energiaiparban, továbbá mezőgazdaságban és erdőgazdálkodásban.
A német gyártó legtöbb kompakt folyamatkijelzőjéhez hasonlóan az ITP15 fényoszlopos kijelzőt -40...+60 °C környezeti hőmérsékletre tervezték, és IP65 védettségű készülékházban szállítják.

 

www.akytec.de

 

ABACUS PLUS Automatizálási Kft.
2100 Gödöllő, Remsey J. krt. 9.
Tel.: +36 30 411 0239
E- mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.abacuskft.hu