Skip to main content

Advantech: DIN-sínre rögzíthető ipari PC

Megjelent: 2015. szeptember 14.


Advantech-APAXAz „ipari PC” kifejezés nemrég még rack-fiókba épített, fokozott igénybevételek elviselésére alkalmassá tett számítógépeket jelentett. A tajvani Advantech cég most jelentős lépést tett az ipari PC-k könnyű integrálása felé a szokásos irányitás­tech­nikai könyezetbe azzal, hogy a szakmában elsőként jelentetett meg moduláris kivitelű, DIN-sínre pattintható ipari PC-számítógépet.

Az APAX-5580 gazdag kommunikációs képességei (Gigabit-Ethernet, USB3.0, mPCIe, soros portok), valamint a bővítésként beépíthető I/O-portok széles választéka és a célorientált ipari vezérlőszoftverek kényelmes, jól szerelhető és szervizelhető megoldássá avatják. Az APAX-5580 változatos processzorokkal kerül forgalomba: Celeron 1,6 GHz, Core i3 és i7 1,7 GHz, 4 GB DDR3 RAM-memória,2 Gigabit/Ethernet-port, 1 RS232/485/422-port, 1 mSATA- csatlakozó, két SD-kártyahely, két mini PCIe-kártyahely, tápfeszültség-bemenet szünetmentes támogatással és 10 éves élettartamú, valósidejű óraelem.
A szokásos ipari PC-ktől eltérően az APAX-5580 teljesen moduláris rendszer, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy saját igényeik szerint, minimális ráfordítással konfigurálhassák eszközüket, ezért a ki nem használt funkciók nem növelik a költségeket. A modulok üzem közben cserélhetők, ezzel egyszerűbbé, gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a karbantartási és hibaelhárítási műveleteket. Az APAX-5580 – az „okosgyár”-alkalmazásokhoz – könnyen integrálható vegyes gyártóktól származó rendszerekbe. A SATA-felületen SSD-tárolókból RAID0/1-konfogurációk valósíthatók meg.

www.advantech.com