Skip to main content

Aaeon: széles hőmérséklet-tartományú számítógépmodul

Megjelent: 2014. december 09.

Aaeon-hitempAz SGET-szabványú Qseven Rev. 2.0 be­á­gyaztott számítógépmodulokat először ez év tavaszán hozta forgalomba az Aaeon. Most elkészítették a modul Aqz-IMX6 típusjelű, széles működési hőmér­sék­let-tartományú (WiTAS) változatát, amely akár a ‑40…+85 °C tartományban is használható.

 

Ezzel jelentősen szélesedik a modul alkalmazási területe a szabadban elhelyezett értékesítő automatáktól a kültéri megjelenítőkig, a szállítmányozástól a mostoha környezeti feltételek között működő ipari rendszerekig. Még a széles hőmérséklet-tartományra való áttervezés miatt sem emelkedett a készülék energiafogyasztása az eredeti változat fölé, sőt – elsősorban a Freescale i-MX6 sorozatú processzornak köszönhetően – még csökkent is, amely miatt a magasabb üzemi hőmérsékleteken egyszerűbb megoldani a hőelvezetés feladatát. A modul interfészlehetőségei között megtaláljuk a PCI-express, a CAN, az I2C, az SD-kártya és az USB2.0 lehetőséget is. Az eszköz az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), az Android 4.4 (KitKat) és a Linux 3.0.35 operációs rendszerek alkalmazását támogatja. Az Aaeon ECB-970 néven egy hordozókártyát is gyárt, amely „próbapadként” szolgál a felhasználók­nak saját mechanikai környezetük kialakítása előtt. A Qseven-forma 70 × 70 mm-es kártyaméretű, amely megfelelő a mobil és hordozható eszközökhöz, például játékokhoz és elektromedikai készülékekhez.
A hőmérséklet-tartomány kiszélesítése professzionálisabb alkalmazások előtt is utat nyit. Ezért is szorították le 7 W-ról a fogyasztást a 3…5 W tartományba, amely az eszközt tartós, folyamatos üzemben is alkalmazhatóvá teszi.

http://www.aaeon.com/en/p/qseven-modules-aq7-imx6/