Skip to main content

A Weidmüller Advanced Line sorozatú menedzselhető switchei

Megjelent: 2021. április 30.

weidmüller lidValamennyi általánosan használt protokoll támogatása; nagy rugalmasság az SFP-portoknak köszönhetően; gyors redundanciamechanizmus – „teljesen menedzselhető” és „részben menedzselhető” változatban is.

 

Helyi adatkezelés az ipari „dolgok internetében”

Az ipari Ethernet, a legszélesebb körben elterjedt kommunikációs szabvány, egyszerű csatlakozást tesz lehetővé a vezérlőszintekkel, zökkenőmentes kommunikációt biztosít a helyi terepi eszközök és a vezérlőrendszer között. Az Advanced Line új, menedzselhető switcheivel a Weidmüller garantáltan jövőbiztos infrastruktúrát kínál magas szintű rendelkezésre állással, megbízhatósággal és átláthatósággal. A menedzselhető switchek a redundancia és a vezérlőmechanizmusok segítségével növelik a hálózat rendelkezésre állását, és számos diagnosztikai lehetőséget kínálnak a bonyolult automatizálási hálózatokhoz. A switchek támogatják az általánosan használt protokollokat (például az STP/RSTP vagy az SNMP), és böngészőben használható webes kezelőfelületen, intuitív módon konfigurálhatók. A széles hőmérséklet-tartomány következtében a switchek nagy igénybevétellel járó környezetekben is használhatók. Az Advanced Line termékcsalád az összetett alkalmazásokban (például portfelügyelettel) alkalmazható teljesen menedzselhető switchektől a részben menedzselhető switchekig terjed, amelyek nagyon jó ár-érték aránnyal használhatók egyszerűbb feladatokra.

 

weidmüller

 

 

Nagy üzembiztonság
a gyors redundanciamechanizmusoknak köszönhetően

A mai ipari Ethernet hálózatok alapvetően a gyűrűs redundanciát alkalmazzák, növelve az automatizálási hálózatok rendelkezésre állását, csökkentve az állásidőt, optimális konfigurálást és kezelést lehetővé téve. A Weidmüller Advanced Line switchei alkalmasak a gyűrűs és a sínredundancia kombinálására, beleértve több Ethernet switch sínhálózatba kapcsolását is. A head switchből és a lánc külső végein található tail switchből álló konfiguráció magában foglalja a hálózat két végét. A gyűrűs és a sínredundancia együttes alkalmazásával a rendszergazda olyan redundáns topológiákat hozhat létre, amelyek nagy rugalmasságot biztosítanak minden hálózati szegmensben. A Weidmüller Advanced Line switcheivel egy hálózati szegmens meghibásodása esetén egy tartalékútvonal jön létre, ami azt jelenti, hogy egy legfeljebb 250 switchet tartalmazó hálózat csupán 30 ms alatt helyreáll. Ez növeli a hálózat elérhetőségét, és egyúttal csökkenti a költséges üzemszünetek számát.
Az Advanced Line sorozat switchei támogatják az általánosan használt protokollokat, például az STP-t, az RSTP-t vagy éppen az SNMP-t, ezért kifejezetten könnyen integrálhatók különböző automatizálási környezetekbe. Az Advanced Line switchek webes konfigurálása egyszerű és intuitív kezelőfelületen történik, ezért a felhasználók a megszokott szoftverkörnyezetben érhetik el a switchek összes állapotinformációját és üzemeltetési funkcióját.
A Weidmüller külső biztonsági mentő- és visszaállító modult is kínál, ami hiba esetén is zökkenőmentessé teszi az üzemeltetést. Ez a modul biztonsági mentést készít az eszköz konfigurációjáról, az újrakonfigurálást pedig szükség esetén közvetlenül az eszközön lehet elvégezni, azaz a konfiguráció biztonsági mentését hálózat vagy számítógép nélkül is el lehet végezni. A csereeszközt ezért közvetlenül a helyszínen lehet üzembe helyezni.
Fast Ethernet, Gigabit Ethernet és PoE, valamint az 5-24 portos változatok nagy rugalmasságot kínálnak, ezáltal minden alkalmazáshoz a megfelelő eszközt tudjuk biztosítani. Minden Ethernet switch ipari IP30-as védettségű fémházban foglal helyet, a felpattintható alap pedig egyszerűvé teszi a kalapsínre (TS35) szerelést. A switchek –40 ... +75 °C környezeti hőmérsékleten használhatók, ezért gyártási és terepi körülmények között is működtethetők.

 

Az ideális megoldás bármilyen alkalmazáshoz

Az adott verziótól függően a switchek számos kombinálható rézvezetékes és optikai csatlakozót tartalmaznak, ezért különböző átviteli közegekben nagy távolságokat lehet áthidalni. Multimódusú vagy egymódusú, 500 méter vagy legfeljebb 20 km távolság – az SFP csatlakozók garantálják a rugalmas alkalmazhatóságot. A moduláris csatlakozószerelvénnyel felszerelt adó-vevő egyszerűen csatlakoztatható, a technológiaváltás később bármikor lehetséges. Az Advanced Line switchek „teljesen menedzselhető” és „részben menedzselhető” változatban kaphatók. A teljesen menedzselhető switchek különösen jól használhatók összetett feladatokat ellátó, valamint a redundanciával, a biztonságos adatátvitellel, vagy az egyes portok felügyeletével kapcsolatban különös követelményeket támasztó hálózatokban. A részben menedzselhető switchek gazdaságos alternatívát jelentenek egyszerű hálózati feladatok esetén, ahol a folyamatok menedzselésére nincs nagy igény.

 

Weidmüller – energia, jelek és adatok villamos összeköttetése,
átvitele és átalakítása ipari környezetben – Let’s connect.

 

Weidmüller Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: +36 1 382 77 00
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.weidmueller.hu