Skip to main content

A Testo okos hőkamerái: új korszak az épület-, és ipari diagnosztikában

Megjelent: 2017. február 13.

testo 872 key visuakA méréstechnikában szakértő Testo négy új hőkamerát dobott piacra. A verhetetlen ár-érték arányú modellek, a testo 865, a testo 868, a testo 871 és a testo 872 ékes bizonyítékai annak, hogy a legjobb minőséget fémjelző, sokat sejtető „Made in Germany” kategória és a vonzó ár egy lapon is megférnek. Tartson velünk és ismerje meg, mit nyújtanak Önnek az új, mobiltelefon applikációval tervezett okoskamerák!

 

A hőkamera-piacon kemény verseny zajlik. Most a Testo újításai egyértelműen újrarendezik a piacot: a 320 × 240 pixeles felbontás az alaptartozékként beépített SuperResolution technológiával 640 × 480 pixelre növelhető, amellyel az új eszközök lényegesen jobb képminőséget nyújtanak.

 

testo hőkamera lakatfogó páratartalom

Gyors, hatékony munka okosan, összeköttetésben

Az alapmodell (testo 865) kivételével mindegyik hőkamera az iOS és Android operációs rendszeren is megvalósított testo Termography applikációhoz csatlakoztatható. Segítségével a felhasználó okostelefonja a hőkamera második kijelzőjeként, vagy annak távirányítójaként is funkcionálhat, továbbá azzal könnyíti meg a szakemberek adminisztrációs munkáját, hogy a jegyzőkönyvek az app segítségével már a mérés helyszínéről e-mailben továbbíthatók.
A testo 871 és 872 hőkamerához vezetékmentesen csatlakoztatható a testo 605i páratartalom-, és hőmérsékletmérő, valamint a testo 770-3 lakatfogó. A mérési értékek mindkét kis műszerről Bluetooth-kapcsolaton keresztül jutnak a hőkamerához. A felhasználó a csatlakoztatott műszerek segítségével gyors és egyértelmű hőképet készíthet, mellyel könnyen azonosíthatók például a nedvesedésnek kitett falszakaszok, vagy a kapcsolószekrényekben jelentkező túlmelegedések.

testo okos hőkamera

Objektív, összehasonlító hőképek

A hőkép hőmérsékleti skálájának beállítása automatikusan is megtörténhet, azonban ez sok esetben a hőkép téves értelmezéséhez vezethet, például kültéri mérés esetén az épületek szigetelési hibáinak megállapításánál. Az új fejlesztésű testo SkálaAsszisztens funkció automatikus színkorrekciója megoldja ezt a problémát: a hőkép színskáláját automatikusan beállítja az épület belső és a külső hőmérséklete alapján, az extrém hőmérsékleti értékek automatikus kiszűrésével. Így tehát megbízható és objektíven összehasonlítható hőképek készülnek, és ez a bizonyító erejű, a hőszigetelési munka hatékonyságát igazoló, előtte-utána fotóknál egyaránt hasznos funkció.
A pontos hőképek készítéséhez elengedhetetlen a vizsgált objektum emissziós tényezőjének és hőmérsékletének meghatározása. Korábban ez bonyolult művelet volt, mely sokszor vezetett pontatlan eredményre. Ebben hoz most korszakalkotó újítást a testo ε-Asszisztens. A funkció használatához speciális, úgynevezett ε-jelölő matrica használata szükséges. Ez egy matrica, amit a mérési tárgy felületére kell ragasztani a pontos emissziós érték beállításához.
A Testo új hőkamerák lenyűgöztek minket egyszerű és praktikus használatukkal, a beépített SuperResolution funkcióval, és a mobil appon keresztül csatlakoztatható műszerekkel történő mérés által biztosított, információban még gazdagabb hőképeivel. Győződjön meg róla Ön is! Hozzon biztos döntést okos hőkamerával!

További informácó: Koczka Péter (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Testo Magyarország Kft.
1139 Budapest, Röppentyű u.53.
Tel.: +36 1 237 1747
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.testo.hu