Skip to main content

A szabványon túli innovációk

Megjelent: 2024. június 03.

binder egyedi csatlakozók bevezető kép logovalEgyedi csatlakoztatási megoldások

Bár a binder-portfólió standard termékei a legtöbb alkalmazáshoz megfelelnek, de nem mindegyikhez. Ilyen esetekben a neckarsulmi székhelyű gyártó megoldási szakértelme kerül képbe: mégpedig az alkalmazáshoz tökéletesen igazodó, exkluzív csatlakozók formájában. Az ügyfelek a binder kivételes vertikális integrációjának, valamint hat évtizedes tervezési és mérnöki tapasztalatának előnyeit élvezhetik. Ügyfélspecifikus fejlesztésekre találunk példákat az orvosi készülékek és a berendezésgyártás területén.

 

A binder, az ipari kör alakú csatlakozók vezető szállítója, speciális csatlakozási megoldásokat fejleszt és gyárt az ügyfelek igényei szerint. A hangsúlyt a tipikus alkalmazási körön túlmutató, speciális igényű felhasználási esetekre helyezi, így a binder katalógus termékei közül egyik sem felel meg minden kritériumnak. Az ilyen alkalmazások megbízhatóan megvalósíthatók a neckarsulmi székhelyű szakemberek egyedi megoldásaival.
A binder széles körű know-how-val és több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a csatlakozók tervezése és fejlesztése terén – és ugyanilyen régóta készít egyedi csatlakozási megoldásokat az ügyfelekkel együtt és az ő elképzeléseik szerint.

 

Vertikális integráció és minőségi szakértelem

Ügyfelei érdekében a binder egy kézből kínálja a tervezést, a szerszámkészítést, a gyártást, az összeszerelést és az automatizálást. A gyártó kapcsolt vállalatain keresztül további szakértelemmel rendelkezik a préselt, esztergált és öntött alkatrészek, valamint a galvanizálás, a NYÁK-tervezés és az alkatrész-összeszerelés terén. Az egyedi termékeket a binder saját laboratóriumában minősítik.
A hiba- és hatáselemzés (FMEA) segítségével a kritikus tervezési és gyártási kihívások már korai szakaszban azonosíthatók. A mintaszerelvények és az előzetes vizsgálatok a binder laboratóriumban támogatják az egyedi termékek optimalizálását és minőségbiztosítását, valamint a kísérleti sorozatgyártás felügyeletét és jóváhagyását a minőségügyi projektmenedzserek által. Az ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 és EN ISO 13485:2016 + AC:2018 + A11:2021 tanúsítványok alátámasztják a binder minőség- és környezetirányítási kompetenciáit.

 

binder egyedi csatlakozók

A binder az ügyfelekkel együttműködve és az ő elképzeléseik alapján fejleszt egyedi csatlakoztatási megoldásokat (Fotó: binder)

 

Alkalmazások – orvosi és egyéb

A binder személyre szabott termékeinek célpiacai éppoly változatosak, mint a vállalat ügyfelei. Alkalmazási példák találhatók a szaniter- és orvostechnika, az ipari automatizálás, valamint a méréstechnika és a vezérlés területén. Az orvostechnika tipikus követelménye például, hogy a csatlakozók nem lehetnek egyformák. Egy interfésznek egyedinek kell lennie, hogy megakadályozza a hibás illesztést. Ezenkívül már a tervezési fázisban, az alkatrészek anyagának kiválasztásakor figyelembe lehet venni az egyes folyadékokkal szembeni ellenállást. A lehetséges orvosi alkalmazások közé tartoznak a légző- és dialízisberendezések, az ultrahang- és elektroterápiás eszközök, valamint az infúziós szivattyúk és a kontrasztanyag-injektorok.

 

Példák az orvostechnikai eszközökből

A betegmegfigyelésben való alkalmazásokra a binder kifejlesztett egy moduláris, 12 tűs csatlakozórendszert, amely egy panelbe épített dugaszból és nyolc panelbe épített aljzatból áll (970-es sorozat).
A legfontosabb tervezési kritérium a megbízhatóság volt. Míg a csatlakozóaljzatokat a betegmonitor házába integrálták, a dugaszok a csatlakoztatható paramétermodulok részét képezték. Az érintkezők koncentrikus elrendezése biztosította, hogy a dugaszcsatlakozás automatikusan középre kerüljön a csatlakoztatáskor – a védősapka eltávolítása nélkül.

 

Következtetés: kiváló minőségű, megbízható... és rendkívül egyéni

Az ügyfélspecifikus fejlesztési projektek megvalósításakor a binder valamennyi érintett vállalati részlege rugalmasan és rendkívül ügyfélközpontúan működik. Kiemelkedő tapasztalataiknak és technológiai képessé­geiknek köszönhetően a binder képes a különböző célpiacok számára az ügyfél specifikációi szerinti rendkívül egyedi csatlakozókat fejleszteni és gyártani – kiváló szállítási megbízhatósággal és a legmagasabb minőségi színvonalon.

 

Alkalmazási területek

  • Automatizálási technológia
  • Műszertechnika
  • Méréstechnika és vezérlés
  • Egészségügyi technológia
  • Orvostechnika

 

Jellemzők

  • Egyéni/egyedi igényekre szabott
  • Magas szintű vertikális integráció
  • A binder-laborban minősített
  • A legmagasabb minőségi szabványok szerinti
  • Kiváló ellátási megbízhatóság

 

Franz Binder GmbH & Co. Elektrische Bauelemente KG
Roetelstrasse 27
D-74172 Neckarsulm/Németország
Tel.: +49 (0) 7132 325-0
Fax: +49 (0) 7132 325-150
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.binder-connector.de

 

#3dabaf