Skip to main content

A Rohde & Schwarz éves összefoglalója: eredmények és perspektívák

Megjelent: 2017. november 27.

45902 02A cég üzleti tevékenységét az élet minden területére kiterjedő kapcsolatépítés és a minden eddiginél nagyobb biztonsági követelmények trendjei irányítják

A Rohde & Schwarz stabil nettó bevétellel és rekordmennyiségű megrendeléssel zárta üzleti évét. A rádiófrekvenciás kommunikációs rendszerekkel és a biztonságtechnikával kapcsolatos felkészültségének köszönhetően a cég sikeresen lépett be igen fontos jövőbeni piacokra. A vállalati szféra és a társadalom egyre inkább hálózatba szerveződik, a biztonságtechnikai követelmények pedig ennek megfelelően szigorodnak. A Rohde & Schwarz már most megoldásokat kínál e kihívások leküzdésére.

 

A 2016/2017-es (júliustól júniusig terjedő) pénzügyi év során a Rohde & Schwarz bejövő megrendelései ismét átlépték a kétmilliárd eurós küszöböt. Ez a beérkezett megrendelési volumen az előző évit 14%-kal haladta meg, miközben a nettó bevétel stabilan 1,91 milliárd euró maradt. Az alkalmazottak száma egyre csak növekszik, az előző évi 10 000 főről 2017. június 30-ra közel 10 500-ra emelkedett. Minden vállalati terület hozzájárult a pénzügyi év sikerességéhez. A növekedés elsősorban a digitális áttérés, illetve a szakmai és a mindennapi élet számos területén egyre fokozottabb kapcsolatépítés következménye.

 

47026 01

Méréstechnikai eredmények 5G rendszerekből és hálózatba szervezett autókból

A társaság rádiófrekvenciás kommunikációs alkalmazásokhoz kapcsolódó méréstechnikai megoldásaival aktív szerepet játszik az eszközök internete (IoT) és az ötödik generációs mobilkommunikáció (5G) fejlesztésében. Az elmúlt pénzügyi évben a rádiófrekvenciás kommunikációs rendszerek méréstechnikai piacvezetőjeként a cég előnyére vált az 5G rendszerek kutatás-fejlesztésére fordított, egyre növekvő beruházási volumen.
A Rohde & Schwarz az autóipari piacon különösen jól teljesített. A gépkocsik egyre inkább olyan technológiai felületté válnak, amelyen a különféle erős- és gyengeáramú egységeknek rendkívül kis helyen kell együttműködniük. A rádiófrekvenciás technológiák – mint például az autóradar és a kapcsolódó autóipari alkalmazások – szintén egyre inkább beépülnek a gépkocsikba. Mindez a méréstechnikai követelmények szigorodását is maga után vonja. A Rohde & Schwarz megoldásaival sikerrel megvetette a lábát az autóipar területén. A további térnyerés érdekében a vállalat forradalmian új termékkínálatot dolgozott ki az autóradarok teszteléséhez.

Nagyobb megrendelések és bővülés a védett kommunikáció területén

A védett kommunikációs rendszerek területén a társaság újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. 2017. júniusában a német Szövetségi Hadügyminisztériumtól kapott megrendelést a német fegyveres erők összhaderőnemi rádiórendszerének (SVFuA) beépítésére 50 parancsnoki járműbe. Az SVFuA a német fegyveres erőkön belüli harcászati kommunikációs rendszerek digitalizációs programjában a mobil harcászati kommunikációs rendszerek (MoTaKo) legelső pillére.
A Rohde & Schwarz a LANCOM Systems GmbH üzletrészének megszerzésével is bővítette profilját. A LANCOM Systems Németországban a vállalati ügyfelek és az állami szektor számára készülő hálózati megoldások vezető gyártója. Professzionális felhasználók részére biztonságos, megbízható infrastruktúra-megoldásokat nyújt mindenfajta helyi és telephelyek közötti hálózathoz (LAN, WLAN, VPN). Németországi társaságként a LANCOM Systems a Német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI) által tanúsított termékeket is kínál, melyeket különösen érzékeny hálózatok és kritikus jelentőségű infrastruktúrák biztonságának kiépítéséhez használnak fel.
A polgári repülésirányításban gyors léptekkel halad előre az átállás az IP-alapú kommunikációra. A Rohde & Schwarz igen korán beépítette kommunikációs rendszereibe az IP-alapú hangátvitelt (VoIP). Az elmúlt pénzügyi évben a légiforgalmi irányításért felelős brit hatóság, az NATS teljes mértékben a Rohde & Schwarz-tól szerzi be IP-alapú kommunikációs rendszerét.

 

IOT

Testszkennerekkel a repülésbiztonságért – világszerte

A légiközlekedés biztonságossá tételéhez a Rohde & Schwarz testszkennerei is hozzájárulnak. Tovább folyik e berendezések telepítése a német és más nemzetközi repülőtereken. Jelenleg a müncheni, a frankfurti, a hamburgi, a budapesti, a lyoni és még több más légikikötőben alkalmazzák ezeket a biztonsági ellenőrzéseknél.

Komolyabb részvétel a kiberbiztonságban és -védelemben

A Rohde & Schwarz sikeresen bővítette kiberbiztonsági és -védelmi megoldáskínálatát a számítógépes bűnözés miatti egyre növekvő fenyegetettséggel szemben. A Rohde & Schwarz Cybersecurity az informatikai biztonság területén hamar a legnagyobb piaci szereplők közé emelkedett. A DenyAll nevű internetbiztonsági szakcég 2017. januári felvásárlásával a Rohde & Schwarz a kínálatát is bővítette és megerősítette európai piaci jelenlétét is.

A DVB-T2 és a felhő-alapú rendszerek a műsorszórás és a médiatechnika hajtóerői

A műsorszórás és a médiatechnika különösen előtérbe került az elmúlt pénzügyi évben. 2017. márciusában – mindössze egyetlen éjszaka leforgása alatt – a németországi földfelszíni digitális televíziózást (DVB-T) sikeresen átállították az új DVB-T2 szabványra. A németországi műsorszórás történetének legnagyobb átállásában a Rohde & Schwarz is részt vett a nagy- és közepes teljesítményű adóberendezések, valamint kódoló és multiplexelő berendezések szállításával. E készülékek tették lehetővé, hogy több ezer háztartásban antennával is foghatók legyenek HD-műsorok.
A Rohde & Schwarz folyamatosan továbbfejleszti adatállomány-alapú médiatechnikai rendszereit is.
A társaság egyes termékeit felhőalapú környezethez illesztette, ezzel nemcsak a változó piaci igényekhez igazodik, hanem új működési modelleket is bevezet.

Jó pozícióban a jövő biztonságos hálózataiért

Az elkövetkezendő néhány évet – ha nem évtizedet – az egyre inkább kiépülő hálózatok világa jellemzi majd, amelyhez a biztonság növelésének igénye társul. A Rohde & Schwarz nemcsak hosszú idők óta támogatja ezt a fejlődést rendszereivel, hanem a hálózat és a biztonság központi témái kifejezetten a cégcsoport két fő profilját jelentik. A Rohde & Schwarz ezáltal a jövő szempontjából jó pozíciót foglal el minden piacán.

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.

Tel.: +36 1 412 4460

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

Még több Rohde & Schwarz