Skip to main content

A professzionális 3D nyomtatás szerelmeseinek: Ultimaker S5 az RS Components kínálatában

Megjelent: 2018. november 20.

RS lidAz RS Components (RS), az Electrocomponents plc kereskedelmi márkája, globális forgalmazó bejelentette az Ultimaker legújabb 3D nyomtatójának elérhetőségét. Az Ultimaker S5 számos alkalmazáson keresztül a piac professzionális rétegét célozza meg, és kielégít minden tervezői igényt a prototípusok készítésétől az ipari besorolású végfelhasználói összetevők és alkatrészek előállításáig.

 

Az Ultimaker S5 legfontosabb funkciói a folyamatos üzemelés, a nagy tárgyméret, a fejlett csatlakoztathatóság, a kettős extrudálás, a nyitott szálrendszer, valamint képes az anyagok széles skálájának felhasználására, beleértve harmadik felek szálait is.
Az Ultimaker S5 ötvözi az Ultimaker 360 fokos holisztikus megközelítését a hardver, a szoftver és az anyagok integrációjával. A végeredmény egy könnyen használható és rendkívül megbízható, teljeskörűen beállítható gyártómegoldás, amely kielégíti a mérnökök, a tervezők és a különböző területeken dolgozó szakemberek igényeit az építészettől az orvostechnológiáig, valamint használható egyetemi és egyéb akadémiai célokra is.
Az alacsony tulajdonlási költségű és több felhasználóra tervezett nyomtató hangtalan léptetőmotorokkal rendelkezik, ennek köszönhetően ideális irodában vagy stúdióban történő használatra. További kulcsfontosságú tulajdonság a nyomtató nyílt és rugalmas platformja, amellyel a felhasználók meglévő folyamataikhoz igazíthatják a gépet, így igen hatékony munkafolyamatokat hozhatnak létre.
A főbb tulajdonságok közé tartozik még a nyomtató 330 × 240 × 300 mm-es tárgymérete – amely alkalmassá teszi nagyobb méretű tárgyak nyomtatására –, valamint az aktív, több pontú tálcaszintállító rendszer. Ez felügyeli az anyagáramot, és az építőlemez eltéréseit kompenzálva biztosítja a tökéletes első réteget, majd automatikus módon javítja a nyomtatási folyamat alatt keletkező hibákat, hogy kiváló minőségű alkatrészeket készítsen.

 

RS776 Ultimaker S5 2

Problémamentes, megbízható megoldás funkcionális prototípusok, gyártószerszámok és végfelhasználói alkatrészek nyomtatásához

 

A nyomtatóhoz anyagok széles választéka használható a PLA-tól és erős PLA-tól az olyan modern műanyagokig, mint a nejlon, a PC vagy a kompozit anyagok. Emellett kezeli az olyan közkedvelt anyagokat, mint például az ABS, CPE, CPE+, TPU 95A, PP, PVA vagy Breakaway. Az Ultimaker átfogó anyagismerete és a világelső Cura 3D nyomtatószoftver révén a gép szinte bármilyen ipari szálat képes kezelni.
Az S5 tárgylemeze akár 140 °C-ig is felfűthető, amely szükséges az olyan anyagok kezeléséhez, mint például a PC. Ezenfelül alapfelszereltségként a nyomtató üveg tárgylemezzel kerül forgalomba, de a vásárlók kérhetik a sokkal ellenállóbb alumínium tárgylemezzel is, ily módon a géppel igen nagy méretű tárgyak is nyomtathatók olyan gépészeti anyagokból, mint ABS vagy PC.
Az Ultimaker S5 elérhető az RS-nél és kibővíti a forgalmazó gyors prototípus- és alkatrészkészítéshez használható átfogó 3D nyomtatókínálatát.

 

Az RS Components bemutatása

Az RS Components és az Allied Electronics az Electrocomponents plc, a mérnökök globális, többcsatornás értékesítési hálózattal rendelkező forgalmazójának kereskedelmi márkái. Több mint 500 000 ipari és elektronikus terméket forgalmaznak több mint 2500 piacvezető beszállítóval együtt dolgozva. Több mint egy millió vásárlónak nyújtanak különböző hozzáadott értéket képviselő szolgáltatást. 32 országban működve több módon is kínálnak termékeket és több mint 50 000 csomagot szállítanak ki naponta.
Az Electrocomponents a Londoni Értéktőzsdén jegyzett, a 2018. március 31-én véget ért pénzügyi évet 1,71 milliárd £ bevétellel zárta.

 

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

 

Még több RS Components