Skip to main content

A „Pro Lumine Innovatív világítás tervezője 2016” díj átadása

Megjelent: 2017. június 13.

ProLuminaeA XLVIII. Közvilágítási Ankéton, Mezőkövesd Zsóry-fürdőn ünnepélyes keretek közt került sor a „Pro Lumine Innovatív világítás tervezője 2016” pályázat díjátadására.

 

 

 


A díjat az MEE Világítástechnikai Társaság, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozata és a Magyar Világítástechnikáért Alapítvány hozta létre, tekintettel arra a forradalmi technológiaváltásra, amelyet a LED fényforrások hoztak a világítástechnikába. Ez az új trend egyre korszerűbb, innovatív és energiatakarékos megoldásokra ad lehetőséget a szakterületen dolgozó tervezők, gyártók, forgalmazók és világítási berendezések szerelésével, korszerűsítésével foglalkozó vállalkozók – és nem utolsósorban a felhasználók – részére. A jelöltek a pályázaton „Belsőtéri világítás” és „Szabadtéri világítás” kategóriában indulhattak, anonim módon, jeligés pályázattal. A pályázat kétfordulós volt, az ötfős szakmai zsűri szigorú szempontok szerint bírálta el a benyújtott pályaműveket, ezért csak korszerű, innovatív, gazdaságos, valamint szakmailag helyesen és alaposan kidolgozott pályaművek kerülhettek a második fordulóba. Az idén a belsőtéri kategóriában induló pályaművek kihullottak az első rostán, így három szabadtéri mű mérkőzött meg a második fordulóban. A döntőbe jutott pályázók a Közvilágítási Ankét keretében egy-egy prezentációval egybekötött előadással mutatták be pályázatukat a zsűrinek és a közönségnek. A végső döntés fele részben a zsűri értékelése, fele részt a Konferencia résztvevőinek szavazata alapján született meg.

ProLuminae

A díjazott pályázatok
  • A „Pro Lumine Innovatív világítás tervezője 2016” díj nyertese a BDK Kft. és partnere a PRO-MAX TWIN Bt. a „Hidak útján – A budapesti Rákóczi híd közvilágításának megújítása” című pályamunkával, mely Pap Zoltán, Tamás László, Császár Ferenc, Hódos Jiřina, Zaymus Vince és Dobó Zoltán közreműködésével készült.

  • A második fordulóba jutott és a „Pro Lumine díj jelöltje 2017” címet nyerte szabadtéri világítás kategóriában a TUNGSRAM–Schréder Zrt. és partnere, a FŐMTERV Zrt. a „FINA SMART CITY” című pályázattal, melyet Kanalas Tibor és Séllei Zsolt készítettek.

  • Szintén döntős lett és a „Pro Lumine díj jelöltje 2017” címet nyerte szabadtéri világítás kategóriában a Be light Kft. és partnerei: a TECTON Kft., a Market Építő Zrt., a Vilati Szerelő Zrt. és a NAPUR Architect Kft. a „DUNA ARÉNA vezérelt épülethomlokzati világítása” című pályaművükkel, melyet Ivanics Zoltán, Nagy Attila, Ferencz István, Ferencz Marcel és Détári György jegyeznek.

Gratulálunk a nyertesnek és a döntőbe jutottaknak, egyben köszönjük valamennyi pályázó kitűnő munkáját. A pályázatot 2017-ben is meghirdetjük. A leendő pályázók figyelmét felhívjuk, hogy a pályaművek beadására korábbi, őszi időpontot jelölünk ki. A pályázati felhívást rövidesen közzétesszük a www.vilagitas.org honlapon.

Nádas József alelnök, MEE Világítástechnikai Társaság