Skip to main content

A Murrelektronik új üzleti területet nyit a Vision rendszerek számára

Megjelent: 2021. december 06.

Murrelektronik lidA Vision telepítési megoldásokkal a sváb specialista most testre szabott megoldásokat kínál az ipari képfeldolgozáshoz a decentrális automatizálástechnikában.

 

 

 

 

Ha az Ipar 4.0-ról vagy a dolgok mesterséges intelligenciájáról van szó, akkor nem hiányozhatnak a kamerák az ipari képfeldolgozáshoz. Az ipari gyártásban és a logisztikában egyre fontosabbak lesznek a Vision rendszerek. Az Oppenweiler/Backnangban található Murrelektronik GmbH Vision telepítési megoldásaival most az ipari képfeldolgozáshoz kínál koncepciót a decentrális telepítési megoldásokra. A gép- és rendszergyártók ezzel a Murrelektronik személyében nagy teljesítményekre képes partnert tudhatnak maguk mellett, ha áramellátásról, jel- és adatkezelésről van szó, a kameratechnika okos összekapcsolásakor az ipari gyártási folyamatokban vagy a logisztikában. A Murrelektronik ehhez decentrális, közvetlenül a gépi környezetben felszerelhető és csatlakoztatható modulokat kínál, mint a switchek, elosztók és tápegységek, valamint megfelelő nagy teljesítményű konfekcionált kábel- és csatlakozótechnikát. Előnyük a minimális telepítési ráfordítás és a maximális teljesítmény – mindez új vagy meglevő gépeknél és rendszereknél egyaránt.

 

Murrelektronik

Vision telepítési megoldások a Murrelektroniktól (balról jobbra):
A Xelity Hybrid Switch átveszi az adatkommunikációt és az áramellátást, az Injection Box egy négyszeres 24 V-os áram- és jelbemeneti egység, a Master Breakout Box elosztja az áramot és a jeleket és a NEC Class 2 Splitter
egy áram- és jelelosztó

 

 

Plug & Play a Vision rendszerekhez

A hatékony energiaellátás és a megbízható adatkommunikáció a működő telepítési koncepció alappillérei. A cél az, hogy egy gép vagy rendszer érzékelő- és működtető egységeit különösen hatékony és gazdaságos módon egyetlen rendszerben egyesítsék. A Vision telepítési megoldások a Murrelektroniktól modulárisan épülnek fel. Nemcsak az új gépek és rendszerek fejlesztésekor kínálnak lehetőséget az ipari képfeldolgozás integrálására a decentrális telepítési koncepcióba, hanem a meglévő rendszerarchitektúrákba is.
Ezek közé a komponensek közé tartozik a Xelity Hybrid Switch, ami átveszi a zavartalan és hibamentes adatkommunikációt, és amire akár négy kamerát is rá lehet csatlakoztatni, a Master Breakout Box (áram- és jelelosztó), valamint az Injection Box (áram- és jelbemenet). Az összes komponenst közvetlenül a gép környezetében szerelik fel, tehát az adott Vision rendszer közvetlen közelében. „A decentrális telepítési koncepciónknak megvan az a verhetetlen előnye, hogy megspóroljuk vele ügyfeleinknek az időigényes és drága telepítést a kapcsolószekrényben” – mondja Simon Schlichenmaier, a Vision rendszerek piacfejlesztéséért felelős vezetője a Murrelektroniknál. – „A kapcsolószekrények tehát kisebbre méretezhetők.” További előny: a Murrelektronik moduláris Plug & Play megoldásaival gyorsan és rugalmasan vehetők használatba a Vision rendszerek – a modulok üzem közben megkönnyítik és meggyorsítják a funkcionális diagnosztikát. Ez jelentősen csökkenti a gép- és rendszerleállásokat.

 

Intelligencia ott, ahol szükség van rá

Schlichenmaier: „Vision telepítési megoldásainkkal a fókuszt az összes folyamatra ráirányítjuk, amelyek a kamera és a gép vezérlése között futnak.” Ahol a meglevő rendszerben nem volt lehetőség az ipari képfeldolgozásra a túlzsúfolt kapcsolószekrények miatt, a Murrelektronik Vision telepítési megoldásai jelentik a segítséget a rövidebb kábelekkel és a kisebb kábelmennyiséggel: az X-kódolt adatvonalakon keresztül a kapcsolóhoz vezető 1 gigabit/másodperc (Gbit/s) átviteli sebességnek köszönhetően a nagy felbontású képfeldolgozás számos ipari alkalmazásban gond nélkül megvalósítható. A hálózati kommunikáció maximum 2,5 Gbit/s sebességen történik.
„Az adatfeldolgozás közvetlenül helyben a gép mellett történik. Tehát oda visszük az intelligenciát, ahol szükség van rá” – mondja Schlichenmaier és hozzáteszi: „A Murrelektronik Vision telepítési megoldásaival ügyfeleink nagyobb hatékonyságot és nagyobb áteresztőképességet érhetnek el a gyártási folyamataikban. Ezzel nő a minőség és elkerülhető a költséges utómunka. És mintegy mellesleg tehermentesítjük a kapcsolószekrényeket is.”

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu