Skip to main content

A következő generációs AIoT-eszközök tápellátása

Megjelent: 2023. szeptember 13.

Codico lidA THUNDERCOMM CM2290 modulja

A CODICO rendszermodulokat és kiértékelőkészleteket kínál ügyfeleinek, amikkel meghatározhat és nyomon követhet egy megoldást a fejlesztéstől a bevezetéséig. A THUNDERCOMM cég a közelmúltban piacra dobta a pin-to-pin kompatibilis SoM-családját (System on Module), a CM2290 (4G LTE), a C2290 (Android) és C2210 (Linux) verziók új sorozatait, egy nagy teljesítményű és sokoldalú platformot AIoT (Artificial Intelligence of Things) eszközök fejlesztésére.

 

A kompakt kialakítású, neurális processzorral és 4G-kapcsolattal rendelkező CM2290 modul forradalmi változást jelent az IoT-térben, csökkenti a kockázatot és a tervezés bonyolultságát, csökkenti az eszköz birtoklásának valós és teljes költségeit (TCO – Total Cost of Ownership), maximalizálja a megtérülést (Return-on- Invest) és felgyorsítja a piacra kerülési időt (Time To Market) minden olyan ügyfél számára, aki hosszú élettartamú ipari alkalmazást fejleszt, figyelembe véve annak hosszú élettartamát is.

 

Codico AIoT eszközök tápellátása 1

 


A THUNDERCOMM CM2290 SoM a Qualcomm QCM2290 négymagos platformra épül, és számos nagy értékű funkciót kínál az alacsony és közepes szintű megoldásokhoz. A fejlett grafikus képességek és a továbbfejlesztett kamerainterfész támogatásával a CM2290 LTE modul ultrakompakt formátuma (51 × 35 × 2,9 mm LGA) ideális olyan eszközökhöz, mint a kézi terminálok és táblagépek, fordítók stb. Alacsony költségének és egyszerű integrálhatóságának köszönhetően a CM2290 modul tökéletes platform az OEM-ek számára, hogy gyorsan piacra kerüljenek a kiváló minőségű mobileszközök.
A CM2290 modul beépített 4G kapcsolatra is képes a feldolgozási teljesítmény mellett. Emellett a világ legnagyobb fuvarozói által tanúsított teljes körű tanúsítvánnyal és megfelelő nemzeti hatósági engedélyekkel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy olyan eszközöket hozzanak létre, amelyek kiaknázhatják az LTE-hálózatokban rejlő lehetőségeket. A modul támogatja a Wi-Fi 5-öt (802.11ac) és a Bluetooth 5.0-t is a további csatlakozási lehetőségekhez.
A CM2290 modul két kiemelkedő tulajdonsága a számítógépes látás és az integrált mesterséges intelligencia képességek, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy olyan eszközöket alkossanak, amelyek képesek érzékelni, okoskodni és szinte valós időben végrehajtani akár félbillió (1012) műveletet másodpercenkénti (TOPS) sebességgel. Valójában a CM2290 beágyazza a Hexagon QDS6 v66-ot, amelynek NPU-ját (Neural Processing Unit) úgy tervezték, hogy felgyorsítsa a mesterségesintelligencia-feladatokat a modulon a bonyolultsági szinttől és a konkrét használati esettől függően. Például az olyan egyszerűbb képfelismerő feladatok, mint a tárgyfelismerés vagy az arcfelismerés, jól használhatók ezen az NPU-n. Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy olyan eszközöket hozzanak létre, amelyek képesek összetett feladatok elvégzésére, például gépi tanulásra, objektumfelismerésre, természetes nyelvi feldolgozásra és még sok másra.
A CM2290 kamerainterfészek 2x MIPICSI-t és 2 ISP-t (13 MP + 13 MP vagy 21 MP) támogatnak 30 képkocka/mp sebességgel, ami nagyszerű szolgáltatás azoknak a fejlesztőknek, akik olyan eszközöket szeretnének létrehozni, amelyek kiváló minőségű videókat rögzíthetnek és feldolgozhatnak. A feldolgozó egységek erőteljes kombinációja lehetővé teszi a modul számára, hogy kiemelkedő teljesítményt és hatékonyságot nyújtson, így ideális az AIoT alkalmazások széles skálájához, például ipari kézi számítógépekhez, kameramegoldásokhoz, intelligens otthoni megoldásokhoz, miniatűr átjárókhoz, többérzékelős élhez és felügyeleti eszközökhöz.
Összességében a THUNDERCOMM CM2290 modul egy izgalmas új platform a következő generációs AIoT-eszközök fejlesztéséhez. Erőteljes feldolgozási képességeivel, integrált mesterségesintelligencia-funkcióival és 4G-kapcsolatával a modul sokoldalú és hatékony eszköz azoknak a fejlesztőknek, akik innovatív IoT-megoldásokat szeretnének létrehozni, és vizionálják a nagyobb teljesítmény felé vezető jövőbeli fejlődést: a pinkompatibilis CM4290 migrációs utat kínál bármely felhasználónak, akik hajlandók maximalizálni befektetéseiket a jövőbiztos tervezésbe.

 

Codico AIoT eszközök tápellátása 2

CM2290/C2290 Development Kit

 
Mivel az IoT piac folyamatosan bővül, és a nagy teljesítményű, sokoldalú és hatékony platformok iránti kereslet folyamatosan növekszik, a THUNDERCOMM CM2290 modul kiváló választás azoknak az eredeti gyártóknak, akik gyorsan szeretnének alacsony költségű, jó minőségű mobileszközöket piacra dobni. A gyors LTE-kapcsolat támogatásával, a fejlett grafikával, a továbbfejlesztett kamerainterfészével és az alacsony energiafogyasztással a CM2290 modul ideális platform számos alkalmazásban, beleértve az ipari kézi számítógépeket, kameramegoldásokat, intelligens otthoni megoldásokat, miniatűr átjárókat, multi-szenzoros él- és felügyeleti eszközöket. A CODICO támogatja ügyfeleit a projektek fejlesztésében és a QUALCOMM/THUNDERCOMM kiterjedt műszaki dokumentációjához való hozzáférésben.

Ha érdeklődik a CM2290 modullal és a CM2290 fejlesztőkészlettel való fejlesztés iránt, ezek most megtalálhatók a CODICO-nál: https://www.codico.com/de/cm2290-development-kit-cm2290-standard.

További kérdések esetén:

CodiCo GmbH
Lefánti Gábor
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +43 186 305 272

 

#e30613