Skip to main content

A Digi-Key története – a szerény kezdetektől a globális vezető szerepig

Megjelent: 2020. június 04.

Outdoor SignA Digi-Key Electronics sikertörténete a világszerte több mint 4000 alkalmazottunk kemény munkájáról, elkötelezettségéről, vállalkozói szelleméről, valamint az 535 000-nél is több ügyfelünk innovációs készségéről tanúskodik. Ez a történet arról szól, hogy az 1972-es szerény kezdetektől miként tudott egy kis magánvállalkozás rövid idő alatt a mai 3 milliárd dolláros forgalmat lebonyolító iparágvezető vállalattá növekedni és fejlődni.

 

A Digi-Key székhelye Minnesota észak-nyugati szegletében, az alig több mint 8500 lakosú kisvárosban, Thief River Fallsban található. Ez a kisváros a kanadai határtól délre, valamivel több mint egyórás autóútra található, távol a nagyobb repülőterektől és a munkaerő jelentősebb koncentrációitól.

 

Digi Key


Más nagyvállalatokhoz hasonlóan a Digi-Key is egy szenvedélyből, mégpedig az amatőr rádiózás iránt rajongó szeretetből nőtt ki. Dr. Ronald Stordahl 1972-ben kezdte el „Digi-Keyer” néven árusítani azt a készletét, amely a rádióamatőrök számára jelentett segítséget a Morse-kód sugárzásakor. Ebből nőtt ki ezután az alkatrész-értékesítés – kezdetben csupán a hobbielektronikával foglalkozók számára, majd később a kereskedelmi piacra is.
A Digi-Key-ben folyamatosan új termékekkel bővítjük raktárkészletünket, és ezeket a termékeket belföldi vevőinkhez 24 órán belül, globálisan pedig 48–60 órán belül bárhova el tudjuk juttatni. Naponta több mint 15 000 csomagot szállítunk ki a Thief River Fallsban található vállalati központunkból.
Hűek maradtunk szülővárosunkhoz, Thief River Fallshoz is. Bár könnyebb lett volna központunkat áthelyezni egy nagyobb munkaerőpiacot kínáló nagyvárosba, de a Digi-Key saját erejét mindig is a helyi közösségbe fektette be. Titkos receptünket vállalati kultúránk képezi, és ezt mint az iparágon belüli megkülönböztető jegyünket meg is kívánjuk tartani.

 

Shipping


Jelenleg folyamatban van a Digi-Key új elosztó központjának a PDC-nek (Product Distribution Center-nek) a kiépítése, amely több mint 400 millió dolláros beruházási költségével az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb építési projektje, több mint 200 000 négyzetméter területen. A PDC átadása 2021 nyarán várható, és több mint 40 km hosszú automatikus működésű szállítószalagot fog tartalmazni, 55 dokkolókapuval. Az elkövetkező 10 évben felvenni szándékozott több mint 1000 fővel jelentősen bővülni fog vállalatunk létszáma is.
Napjainkban a Digi-Key több mint 10 millió terméket kínál globálisan, amiből a készleten lévő és azonnal szállítható termékek száma meghaladja a 2,2 milliót, a több mint 1200 minőségi márkát képviselő gyártótól. Az Amerikai Egyesült Államokban, Münchenben, Sanghajban és néhány másik kulcshelyen lévő irodáinkkal Észak-Amerika több mint 300 elektronikai nagykereskedője közül mi vagyunk a negyedik legnagyobbak, és a hatodikak az egész világon. A Digi-Key ügyfélközpontú üzleti filozófiája további gyors növekedést és sikereket biztosít a vállalat számára.

 

Keresse a Digi-Key eszközeiről, erőforrásairól, műszaki támogatásáról, logisztikájáról és más erősségeiről megjelenő cikkeket is az elkövetkező hónapokban!

 

Szerző: Kevin Brown – a Digi-Key Electronics alelnöke, márkanépszerűsítési és marketing osztály

 

Digi-Key Electronics
Angol nyelvű kapcsolat
Arkadiusz Rataj
Sales Manager Central Eastern Europe & Turkey
Digi-Key Electronics Germany
Tel.: +48 696 307 330
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.digikey.hu

 

még több Digi-Key Electronics