Skip to main content

A Danfoss forradalmian új Edix™ kommunikációs eszköze

Megjelent: 2021. május 26.

Danfoss lidA vadonatúj Danfoss Smart Sensors™ platformmal a szivattyú- és légkompresszoripar OEM gyártói és ügyfelei most innovatív funkciókat kapnak – azonnali finomhangolás, programozás és diagnosztikai képességek céljából. Mindezt egy gyors, könnyű és intuitív, webalapú felhasználói felületen keresztül.

 

A Danfoss Smart Sensors™ egy digitális és szerkeszthető érzékelőelektronikai platform, amely lehetővé teszi, hogy új programozható funkciókat használjon, amikor az alkalmazásához új érzékelőket fejleszt, vagy abba új érzékelőket szerel be. Ez jelentősen lerövidítheti a fejlesztési időt a tervezési fázis során, minimalizálhatja az alkalmazás állásidejét, ugyanakkor lehetővé teheti a felhasználó számára, hogy a helyszínen megbízható érzékelődiagnosztikához férhessen hozzá. Egy másik, nagy érdeklődéssel kísért új funkció egy innovatív módszer, amellyel szükség esetén gyors és hatékony távoli technikai támogatást lehet nyújtani a partnerek számára.

 

Danfoss abra


Az érzékelőmegoldás a vizes alkalmazásokra készült, jól bevált és robusztus DST P140 nyomástávadóra épül, valamint az új DST P300 nyomástávadóra. Az OWI (egyvezetékes interfész) kommunikációs protokoll lehetővé teszi, hogy az érzékelő agya az érzékelő elektromos csatlakozóján keresztül könnyen elérhető legyen – ezáltal „beszélni” lehessen az érzékelővel.
És itt lép a képbe az új Edix™ Smart Sensor Tool okosérzékelő eszköz. Ez a gyufásdoboz méretű eszköz kezeli a kommunikációs protokollt, lehetővé teszi az írási és olvasási képességeket a vezeték nélküli és intuitív Edix™ Smart Sensor webalkalmazáson keresztül. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármilyen webes felülettel rendelkező eszköz használható felhasználói felületként.
„Az Edix™ kommunikációs eszközzel most megfelelő olvasási és írási képességeket kap. Ez lehetővé teszi az OEM-gyártóknak és az ügyfeleknek, hogy az érzékelők új alkalmazások igényeihez való gyors hozzáillesztése érdekében jelentősen lerövidítsék az üzleti szempontból kritikus fejlesztési időt – hogy zökkenőmentes nyomáskezelést érjenek el a nyomásfokozó szivattyúrendszerek és hasonló alkalmazások kezelésénél” – nyilatkozta Dennis B. Carstensen, vezető üzletfejlesztési menedzser.

 

Cserélje a heteket órákra az okos tervezéssel

Az új digitális okosérzékelős platformot úgy tervezték, hogy jelentősen optimalizálja és megkönnyítse a mérnöki folyamatokat azáltal, hogy a heti munkafolyamatokat ténylegesen órákra rövidíti le. Valójában soha nem volt ilyen egyszerű testreszabott érzékelőmegoldást létrehozni. Nincs szükség többé időigényes prototípus-változatokra. Az Edix™ Smart Sensor Tool okosérzékelő eszköz segítségével azonnal beállítható, finomhangolható és részletgazdagabb érzékelői adatok nyerhetők a tervezés és a teszt fázisában – számos új okos előnnyel fellendítve a vállalkozást:

 • Rövidebb fejlesztési idő
  Gyors érzékelőalkalmazkodás az új alkalmazási igényekhez
 • A készülék állapota
  A készülék állapota az érzékelő szétszerelése nélkül kiértékelhető
 • Minősítési/kibocsátási folyamat
  Rövidebb átfutási idő és nagyobb sikerarány
 • Finomhangolás
  Az optimális konfiguráció megtalálása az alapbeállítások konfigurálásával, még mielőtt zárolná az érzékelő paramétereit
 • Távoli támogatás
  Engedélyezze számunkra, hogy az érzékelői adat- és fájlkezelés új letöltési és feltöltési funkcióinak használatával globális hozzáférést nyújtsunk Önnek a távoli technikai támogatáshoz – a beletervezés fázisában

Ráadásul a Danfoss Smart Sensors™ platform a jövőben még több okossággal fog bővülni, mivel az új funkciók, például a kibővített érzékelőprogramozhatóság és a fejlett diagnosztika fejlesztései már folyamatban vannak.
Látogasson el a Danfoss SmartSensors.danfoss.com weboldalára, hogy többet tudjon meg a Danfoss Smart Sensors™ platformról.

 

A Danfoss Smart Sensors™ további jellemzői:

 • Válaszidő beállítása (érzékelőkimeneti jellemző)
 • Érzékelőeltolás beállítása
 • Érzékelői erősítés/nyomástartomány-beállítás
 • Érzékelőkimenet beállítása (nulla és FS)
 • Kimeneti nyírás / befogás szintjének beállítása
 • Diagnosztika: hibajelszint-beállítás
 • Érzékelői adatok/beállítások letöltése és feltöltése
 • Nyomásjel leolvasása (azonnal)

 

Danfoss Kft.
1139 Budapest, Váci út 91.
Tel.: +36 1 701 0888
Danfoss Climate Solutions
http://www.danfoss.hu