Skip to main content

A Beckhoff élvonalbeli, közvetlenül a hagyományos PC-alapú automatizálási platformba integrált méréstechnikája

Megjelent: 2017. augusztus 01.

Beckhoff EtherCATA Beckhoff élvonalbeli méréstechnikát megtestesítő, új eszközcsaládjának rendkívül pontos, gyors és masszív moduljai még az eddigieknél is szervesebb részét képezik a PC-alapú automatizálási megoldásoknak.

 

 

 

 

Az új EtherCAT méréstechnikai eszközök közvetlenül a moduláris EtherCAT-kommunikációs rendszerbe építhetők, emellett együtt használhatók az EtherCAT-terminálok széles körű, több mint 500 féle terméket magába foglaló eszközcsaládjának bármely elemével. A méréstechnikai alkalmazások során az új fémházak hatékonyabb árnyékolás és hűtés kialakítását teszik lehetővé, emellett a csatlakozók elhelyezése tekintetében is igen rugalmasak: LEMO- és BNC- aljzatok, illetve a széles körben használt, gyors, egyedi kialakításokat lehetővé tevő rugós sorkapcsok is elhelyezhetők rajtuk. A 23 °C-on jellemző 100 ppm-es mérési pontosságnak, az 1 µs-on belüli szinkronizálási képességnek és a másodpercenként 50 ezer mintát szolgáltató mintavételi sebességnek köszönhetően kiváló minőségű adatgyűjtést biztosítanak.

A precíziós méréstechnika segítségével mérsékelhető a gépek, üzemek nyersanyag- és energiafelhasználása, miközben a gépállapot-felügyelet és az előrejelző karbantartás alapjául is szolgál. Az új EtherCAT méréstechnikai modulok segítségével a csúcskategóriás mérőeszközök és a hagyományos automatizálási technológia egyetlen univerzális rendszerré vonható össze. E célból a Beckhoff a TwinCAT automatizálási szoftvert kínálja tervezési és vezérlési feladatokat ellátó központi szoftverplatformként, melyet egy olyan átfogó be-kimeneti rendszer egészít ki, amely az összes széleskörűen elterjedt érzékelőtípust támogatja. Az egységek minden elterjedt méréstechnikai interfészhez rugalmasan csatlakoztathatók az új mérőmodulok masszív fémházainak előlapján elhelyezett csatlakozóknak köszönhetően. Ezáltal egyszerűen beépíthetők a megszokott méréstechnikai közegbe. Az EtherCAT-funkciók nyújtotta lehetőségek teljes kiaknázása révén az új generációs méréstechnikai modulok kiváló minőségű mérési adatokat szolgáltatnak, köszönhetően:

  • a gyors működésnek: az illesztőfelülettől függően akár 50 000 minta/másodperc mintavételi frekvencia érhető el, 

  • a precíz időzítésnek: precíz szinkronizálási képesség jobb, mint 1 µs-os pontossággal,

  • a precíz értékeknek: 23 °C-on a mérési pontosság meghaladja a 100 ppm pontosságot,

  • a proaktivitásnak: az egyes modulok csatlakozási- és funkcionális diagnosztikai képességgel is rendelkeznek.

 

Beckhoff EtherCAT

Az új EtherCAT méréstechnikai modulokkal a Beckhoff előrevetíti újgenerációs,Az új EtherCAT méréstechnikai modulokkal a Beckhoff előrevetíti újgenerációs,nagypontosságú be-kimeneti eszközeinek fejlődési irányát. A fémházakba szereltanalóg bemeneti terminálok közvetlenül ötvözik a csúcskategóriás méréstechnikalehetőségeit a széles körben használt be-kimeneti rendszerek képességeivel.

 

Az új csúcskategóriás méréstechnikai termékcsalád kiegészíti a mérőterminálok már meglévő választékát. Bevezetésekor a kínálat 11 modult (különböző interfészeket és bemeneti áramköröket) tartalmazott. Ezek többek között 5 mV és 30 V közötti feszültségek mérésére, ±20 mA-es méréshatárig áramerősség mérésére, piezoelektromos gyorsulásmérők (IEPE), termoelemek, ellenállás-hőmérők (PT100/1000), valamint nyúlásmérő/erőmérő cellák kezelésére alkalmasak. Az utóbbiak esetében teljes, fél- vagy negyedhidas elrendezésben, belső kiterjesztéssel vagy potenciométerrel egyaránt. A modulok bemeneti csatornáinak méréstartományai (mind elektronikusan, mind szoftveresen) rugalmasan paraméterezhetők. Kiemelendő további tulajdonságuk többek között az elosztott órajelek kezelése, valamint a kiterjesztett tartományú működés, amivel a teljes műszaki kivezérlési tartomány, azaz – a tényleges mérési sávtól függően – a névleges mérési tartomány akár 107%-a is lefedhető.

Az EtherCAT méréstechnikai modulok igény esetén gyári kalibrációs tanúsítvánnyal is megrendelhetők. 

 

BECKHOFF Automation Kft.

1097 Budapest, Gubacsi út 6.

Tel.: + 36 1 501 9940

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff