Skip to main content

A Beckhoff Automation magyarországi leányvállalata fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte

Megjelent: 2022. november 23.

Beckhoff lidIdén már 10 éve annak, hogy a Beckhoff Automation hazai leányvállalata megkezdte működését. A jubileumi évforduló alkalmából egy ünnepi rendezvénnyel készültek a vállalat munkatársai, amelynek célja az elmúlt 10 év megünneplése volt mindazok körében, akik az évek során részesei voltak a közös üzleti sikereknek. Az események két helyszínen zajlottak, az egyik a már jól ismert ÖbölHáz volt, ahol az ünneplésé volt a főszerep. Erről a helyszínről délelőtt és kora délután több fordulóval, szervezett buszjáratokkal utazhattak a vendégek a Beckhoff új irodájába, amely idén a korábban már hagyományossá vált szakmai nap, a Technology Day helyszíne volt.

 

Beckhoff Magyarországon – a kezdetek

A Beckhoff Automation disztribútoron keresztül 2005 óta képviselteti magát Magyarországon, azonban a folyamatos és dinamikus forgalomnövekedésnek köszönhetően 2012-től már szükségessé vált a magyarországi leányvállalat létrehozása is. A Beckhoff Automation Kft. központja Budapesten található, és a vállalat munkatársai kereskedelmi és marketing tevékenységeket látnak el, valamint műszaki támogatást nyújtanak az ügyfeleknek. Ezenfelül többnapos szakmai képzéseket és tanfolyamokat is biztosítanak a partnerek számára.

 

2022 10 06 Beckhoff 27


A Beckhoff a kezdetektől a helyi oktatási intézményekben való jelenlétre törekedett, ennek a következménye az is, hogy 2016 óta szoros kapcsolatot ápol a Debreceni Egyetemmel. A vállalat 2018 óta a Debreceni Egyetem Műszaki Karának kihelyezett tanszékeként működik. Az intézménnyel való szoros együttműködésnek köszönhetően 2019-ben a Beckhoff saját forrásból kialakított egy Beckhoff-eszközökkel felszerelt referencialaboratóriumot, ahol a hallgatók ipari eszközökön sajátíthatják el az ipari automatizálás témakörét. Ugyanebben az évben Debrecenben egy műszaki irodát is létrehozott a vállalat, ahol egy támogató mérnök a környéken található partnerek számára nyújt műszaki támogatást és tart képzéseket, valamint részt vesz a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Mechatronikai Tanszékén tanuló hallgatók képzésében.

 

2022 10 06 Beckhoff 36


Az elmúlt tíz évben az értékesítés is dinamikusan fejlődött, 2012–2021 között a magyar leányvállalat átlagos éves növekedése 47 százalék volt.

 

2022 10 06 Beckhoff 70

 

A Beckhoff új székhelyre költözött

Június 1-jén a Beckhoff új helyre költözött. A székhelyváltást a Beckhoff magyarországi leányvállalatának alapítása óta végbement folyamatos és stabil növekedés tette szükségessé. Az előzőnél jelentősen nagyobb, 645 négyzetméteres új iroda lehetőséget biztosít az üzletmenet optimalizálására és a további bővülésre. A budapesti oktatóközpont kapacitása is 50 százalékkal növekedett, továbbá az új központ lehetőséget biztosít a nagyobb méretű ügyféltalálkozók lebonyolítására is.

 

2022 10 06 Beckhoff 40

 

A magyar leányvállalat tizedik születésnapi ünnepsége

A magyar leányvállalat több mint 100 partnere körében egy nagyszabású esemény keretében október 6-án ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A korábban évente megrendezett Beckhoff Technology Day konferencia célja a jelentős technológiai újdonságok, a fejlesztési trendek és esettanulmányok bemutatása volt. Bár idén az ünneplésen volt a hangsúly, annak érdekében azonban, hogy a nagy népszerűségnek örvendő rendezvény se hiányozzon, a vállalat munkatársai egy a technológiai újdonságokat bemutató rövid előadássorozattal is készültek, amelyre a korábbiaktól eltérően az új székhelyre több turnusban szervezett irodalátogatások keretében került sor. Az esemény hangsúlyos része volt az új Vision hardver bejelentése is. Az előadások mellett a résztvevők számos Beckhoff terméket és technológiát ismertető bemutató­alkalmazást is megtekinthettek. A különleges alkalomra való tekintettel a Beckhoff munkatársai egy az XTS lineáris szállítórendszerre épülő szerencsekerék-alkalmazást is építettek. A résztvevők a Beckhoff hajtástechnikai eszközeinek megismerése mellett az alkalmazás kipróbálásával ajándékokat is nyerhettek.

 

2022 10 06 Beckhoff 73


Mindeközben az elmúlt évek Beckhoff Technology Day konferenciájának helyszínéül szolgáló ÖbölHáz Rendezvényközpontban az ünneplésen volt a hangsúly. A vendégek a finomabbnál finomabb ételek és italok mellett számos szórakoztató programon vehettek részt – beleértve a különféle VR-játékokat, csocsóbajnokságot –, vagy megörökíthették az ünnepi hangulatot egy Selfie Droid segítségével. Az ünnepélyes köszöntő során Robin Fleiter, az anyavállalat területi értékesítési képviselője a Beckhoff Automation kezdetek óta fennálló globális helyzetéről és a nemzetközi mérföldkövekről beszélt, Perecz Tamás a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója pedig a hazai leányvállalat kezdeteire emlékezett vissza. Az este egy neves magyar stand-up előadó műsorával folytatódott, majd egy kiváló jazz-zenekar lépett fel, és végül egy lenyűgöző fényshow zárta az ünnepséget.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest,
Táblás utca 36-38 G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d