Skip to main content

4ZeroBox – egy különösen sokoldalú IIoT fejlesztődoboz

Megjelent: 2020. február 27.

rs comp lidÉrzékelők, működtetőelemek és felhőszolgáltatások integrálhatók új és meglévő ipari berendezésekbe a TOI (Things On Internet – Tárgyak az Interneten) cég 4ZeroBox IIoT egységének alkalmazásával. Az olasz gyártó 4ZeroPlatform rendszerének hardvereleme egy plug-and-play adatgyűjtő, feldolgozó és jelentő rendszer, amelyet az Ipar 4.0 intelligens gyártási és üzemi karbantartási folyamatok optimalizálására terveztek.

 

Az IIoT (Industrial Internet of Things – ipari tárgyak internete) egyszerre lehetőség és kihívás mind a nagy-, mind a kisvállalatok számára. A gyártóknak jellemzően különböző forgalmazók új és régi gépeiről kell adatokat gyűjteni és feldolgozni, miközben a gépfejlesztők és rendszerintegrátorok célja terveik megkülönböztetése különféle IoT kommunikációs funkciókkal. Komplex kapcsolódási és adatkezelési problémákon kell úrrá lenni az olyan előnyök kihasználásához, mint a folyamat teljes láthatósága, az alacsonyabb karbantartási költségek és a hatékony integráció az ERP (vállalati forrástervezési) és MES (gyártási végrehajtó rendszerek) szoftverekkel.

 

rs comp


A 4ZeroBox egy sokoldalú moduláris IIoT egység, amely mind régi, mind korszerű ipari berendezésekbe telepíthető, lehetővé téve a nagyon gyors integrációt érzékelőkkel, működtetőelemekkel és felhőszolgáltatásokkal. A 4 Mb flashmemóriával rendelkező 2,4 GHz Espressif Systems ESP32 mikrovezérlőn alapuló eszköz DIN sínre szerelhető tokozásban kapható, ipari fokozatú érzékelőcsatornákkal és WiFi, Bluetooth, Ethernet, LoRa, CAN, RS485, RS232, SD kártya, JTAG, I2C és SPI támogatással.
A 4ZeroBox a MikroElektronika több száz click-kártyájának bármelyikével bővíthető a kártyán található két MikroBus aljzat révén.
A 4ZeroBox Zerynth Virtual Machine prémium licencet tartalmaz, így Python vagy hybrid C/Python programnyelven programozható. A Zerynth magába foglal egy fordítóprogramot, hibakeresőt és szerkesztőt, valamint a használatának elsajátítását segítő oktatóanyagokat és példaprojekteket.
A 4ZeroBox egységhez egyéves előfizetés tartozik a TOI 4ZeroManager szolgáltatására. Ez egy felhőalapú vagy helyszíni eszközkezelő szolgáltatás a csatlakoztatott eszközök szükség szerinti szervezéséhez, felügyeletéhez és távfrissítéséhez.

 

rs comp2


A 4ZeroManager webes felülettel is rendelkezik, a csatlakoztatott eszközök vezérléséhez és az adattovábbítás testreszabásához olyan egyéb szolgáltatások számára, mint az ERP és MES.
A 4ZeroBox várhatóan az ipar széles körében megtalálja alkalmazási helyét, a gyártóüzemektől az ipari hűtésig, a hulladékkezelés, precíziós mezőgazdaság, szállítás és logisztika, energia és közművek, kiskereskedelem, valamint az okosotthonok és -épületek területén.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com