Skip to main content

3M™ Scotch-Weld™ – új generációs strukturális akril ragasztó

Megjelent: 2017. október 27.

Image RS

Termékprototípusok készítésekor talán a megfelelő ragasztó használata az utolsó dolog, ami eszünkbe jut, pedig óriási szerepe van a végeredményben. A gyártók a világ minden táján előszeretettel alkalmaznak akril ragasztókat új termékek tervezése és gyártása során, mivel ezek javítják az esztétikát, műanyagokhoz és fémekhez is tapadnak, és biztonságos kötést jelentenek az olajos és szennyezett felületek között. 

 

 

A hagyományos akril ragasztók ugyanakkor számos nehézséget is jelentenek a terméktervezők számára. Ezek közé tartozik az erős szag, a hosszabb kötési idő, az alacsonyabb ütésállóság és a korlátozott tárolhatóság. A 3M fejlesztőcsapata ezen hátrányok kiküszöbölésére fókuszált az új Scotch-Weld strukturális ragasztók megalkotásakor. Az újgenerációs ragasztókat a produktivitás és a teljesítmény javítására tervezték, a költségek és a problémák csökkentése mellett. A hagyományos termékekhez képest ezek kevésbé erős szagot, gyorsabb kötést, nagyobb ütésállóságot és hosszabb eltarthatóságot biztosítanak.

 

RS

 

Vizsgáljuk meg közelebbről ezeket az előnyöket:

  • Kevésbé erős szag: A 3M™ Scotch-Weld™ strukturális akril ragasztók 8800-as sorozata jelentős fejlődést jelent a hagyományos formulákkal szemben, ami kellemesebb munkakörnyezetet és kevesebb egészségügyi és biztonsági kockázatot jelent a kezelőknek.

  • Gyorsabb kötés: A DP8805NS használatával jelentősen növelhető a termelékenység, mivel kétszer olyan erős kötést tesz lehetővé, mint a hagyományos akril ragasztók. Akár 1000 psi (7 MPa) erősségű átfedési szakítószilárdság érhető el vele, kevesebb mint kilenc perc alatt, így a prototípusok gyorsabban megépíthetők.

  • Nagyobb ütésállóság: A jobb ütésállóság miatt a termékek tartósabbak lesznek. A DP8405NS ideális számos ipari alkalmazáshoz, hiszen a hagyományos akril ragasztókhoz képest háromszor nagyobb ütésállóságot kínál.

  • Hosszabb/egyszerűbb tárolhatóság: A Scotch-Weld strukturális akril ragasztócsalád tagjai 18 hónapig is tárolhatók, ezzel megduplázva a hagyományos termékek eltarthatóságát, valamint csökkentve a hulladékkezelés költségeit. A munkafolyamatok logisztikáját is egyszerűsítik, hiszen nincs szükség hűtésre a tárolásukhoz.

Egyéb különbségek a Scotch-Weld strukturális akril ragasztók és a hagyományos termékek között:

  • Nagy eltávolítóerő, csökkentve a termékhiba lehetőségét;

  • Nagyobb hőmérsékleti teljesítmény: 82 °C-ig megőrzi a strukturális erősségét;

  • Zöld száradásgyorsító, amivel könnyebben megállapítható a helyes keverési arány;

  • Üveggyöngyök a kontrollált kötési vastagságért, egyenletes strukturális kötési minőséget eredményezve;


Hosszabb fúvóka-élettartam a hasonló gyorsan kötő ragasztókhoz képest, ritkább fúvókacsere, és ezzel alacsonyabb költségek;

  • Alacsonyabb exoterm reakcióhő a hasonló gyorsan kötő ragasztókhoz képest, azaz kevesebb hő generálódik a hőérzékeny felületeken;

  • Szükség esetén hővel gyorsítható kötés: másodpercek alatt létrejövő strukturális erősség 70 °C-on.

A 3M™ Scotch-Weld™ strukturális akril ragasztók számos alkalmazáshoz ideálisak, és kimondottan jól használhatók panelépítési feladatokhoz, valamint a szállítmányozási, HVAC, irodai és üzleti szektorokban.

További információkért látogasson el az RS Components weboldalára.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components