Skip to main content

2018. május 15–18. – IPAR NAPJAI

Megjelent: 2018. február 14.

ipar napjai 160524 1321 DSC 8758Az IPAR NAPJAI a legátfogóbb ipari szakkiállítás, amely szinte az összes ágazatot felvonultatva ad képet a különböző iparági trendekről, fejlesztésekről és eredményekről. 2018 májusában a HUNGEXPO Zrt. újra megrendezi Magyarország legnagyobb ipari szakkiállítását a Budapesti Vásárközpontban. Összefoglaló a szervezés aktualitásairól és a várható újdonságokról.

A bejelentkezett kiállítók számos újdonsággal készülnek, hogy az IPAR NAPJAI keretében megmutassák a látogatóknak, hogy két kiállítás között sem pihennek, folyamatosan fejlesztik termékeiket, szolgáltatásaikat.

 

ipar napjai 160524 1309 DSC 8738

 

Új, gyors és pontos élhajlító kisgéppel – a Boschert Gizelis TurboBend-del – érkezik a Metal Trading & Consulting Ltd.
A Klüber Lubrication az élelmiszer- és gyógyszeripar számára fejlesztett, innovatív, magas hőmérsékletre alkalmas kenőanyagait vonultatja majd fel, illetve a gördülő- és siklócsapágyak környezettel összeférhető kenéséhez egy új, biológiailag teljesen lebomló, nagyteljesítményű kenőanyagot mutat be az érdeklődőknek.
A P2 Wagner-Service Kft. a J. Wagner GmbH magyarországi hivatalos disztribútoraként prezentálja a porfestési technológia újdonságait, míg a Lorch Schweißtechnik GmbH – a legjobb minőségű hegesztőberendezések gyártója a kisméretű elektródás készülékektől az automatizált megoldásokig – 3 új fejlesztéssel debütál a kiállításra ellátogató szakemberek előtt.
Először képviselteti magát, és mutatja majd be újdonságait magyar vevőinek az IPAR NAPJAI-n a DMW Maschinen- und Werkzeugbau GmbH. A cég piacvezetőnek számít a kifinomult szerszámkészítő rendszerek fejlesztésében és gyártásában.

 

ipar napjai 160524 1321 DSC 8758

 

A kiállításon jelen lesznek azok a cégek is, akik a munkavégzés gördülékenységét, hatékonyságát biztosítják. Ilyen például a karbantartási, műszaki segédanyagok, a védőeszközök és védőruházatok forgalmazásával foglalkozó Adix-Trade Kft.
A fenti felsorolás csak rövid ízelítő a kiállításon résztvevő cégek névsorából, az általuk képviselt iparágak sokszínűségéből, a fejlesztések széles választékából. Érdemes tehát csatlakozni a rendezvényhez, hiszen a kiállítói jelentkezések alapján elmondható, hogy az IPAR NAPJAI ténylegesen széles körben mutatja be az ipari ágazatokat, a piacon tevékenykedő cégeket, és azok újdonságait.

 

2018-ban kiemelt tematika – az IPAR 4.0

A rendezvényen, amelynek célja, hogy komplex megoldásokat nyújtson kis-, közép- és nagyvállalatok számára, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan 2018-ban szintén kiemelt téma lesz az IPAR 4.0, napjaink kulcsfontosságú technológiai irányzata. A Mitsubishi Electric Europe a termékeken keresztül mutatja be azokat az előnyöket, amelyeket az Ipar 4.0 hozhat a gyakorlatban, úgymint a költségcsökkenés, a kiemelkedő termelékenység, jobb erőforrás-hatékonyság, magasabb minőség-ellenőrzés.
Az „Ipar 4.0 Modern Gyárak” kiemelt projekt a termelő kis- és középvállalkozások felzárkóztatását, versenyképességük javítását célozza. A projektben résztvevő Continental Automotive Hungary Kft., Eltec Holding Kft., Festo-AM Kft., Macher Zrt. és Roto Elzett Certa Vasalatgyártó és Kereskedelmi Kft. magyarországi gyárai olyan demonstrációs helyszínek, ahol már fejlett Ipar 4.0 megoldásokat alkalmaznak.
Ezek az úgynevezett Ipar 4.0 Mintagyárak legalább háromféle Ipar 4.0 technológiával és üzleti megoldással rendelkeznek, és képesek arra, hogy ezek használatát, alkalmazását valós gyártási körülmények között bemutassák, egyúttal biztonságos és kulturált környezetet biztosítanak demonstrációk és workshopok lebonyolítására is. Ilyen Ipar 4.0 technológiák például a gyártás/ellátás vizualizáció, MES, ellátási lánc-, készlet- és termeléstervezés optimalizálás, ERP, SMC, Advance Planning rendszerek, Big Data, intelligens energiafelhasználás, robotokkal támogatott gyártás, additív gyártástechnológiák, 3D nyomtatás stb. 
A szakkiállítás keretei között, az NGM Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform szervezésében 2018-ban újra megrendezésre kerül az Ipar 4.0 Tematikus Nap, kibővített témakörökkel többek között az automatizálás, folyamatirányítás területeiről, neves külföldi és magyar előadókkal.

Bővebb információ és kiállítói jelentkezés: www.iparnapjai.hu, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.