Skip to main content

A felhők közé tart az Eplan Cogineer

Megjelent: 2018. január 22.

EPLAN Logo2 1080x675Az Eplan Cogineer mára az Eplan Platform szerves részévé vált. A kapcsolási rajzok és fluidtechnikai konstrukciók könnyű és gyors létrehozását lehetővé tevő szoftver extra lendületet ad az automatizálási tervezésnek.

 

 

 

 

 

Az elmúlt év során, még a hivatalos piaci bevezetés előtt az Eplan betekintést engedett a szoftver első felhőalkalmazásába. A Microsoft Azure-alapú Eplan Cogineer most már felhőalapú mérnöki megoldásként is használható. Az alkalmazás minden tekintetben innovációnak számít az automatizálásban: az Eplan kapcsolási rajzok és fluidtechnikai konstrukciók automatikus létrehozását lehetővé tevő szoftvere a felhők közé költözött: ma már rendelkezésre áll az Eplan Cogineer felhőalapú verziója is. A Microsoft Azure-ral együttműködve a gyártó ideális szoftvermegoldást talált a biztonságos, globális adateléréstől az átfogó IT-infrastruktúra egyszerű létrehozásáig.
A Microsoft Azure lehetővé teszi az adatok mentését, archiválását és frissítését anélkül, hogy a felhasználók részéről bármilyen szakirányú ismeretet feltételezne. Az Eplan Cogineer egyszerű működésének titka a vonalvezető: a meglévő makrók segítségével minden Eplan felhasználó azonnal nekikezdhet a munkának, programozási ismeretek nélkül is létrehozhat szabálykészleteket és konfigurátorokat. Az Eplan által alkalmazott értékesítési koncepció is újszerűnek számít, hiszen az előfizetéses alapon történő szoftverlicenszelés nem általánosan elterjedt az iparban. Az előfizetéses konstrukcióval az Eplan Cogineer felhasználói az egyszerű kezelhetőség mellett a befektetési kockázatoktól is mentesülnek. A licenszek dinamikusan vagy ideiglenesen kiegészíthetők a cég megrendelésállományától függően.

Eplan

Kedvező felhasználói tapasztalatok

Az Eplan Cogineer két funkcionális területre, a Designer és a Project Builder felületekre osztható. Az utóbbi egy konfigurációs változók alapján létrehozott felhasználói felület, amely most először mutatkozott be az elektrotechnika területén.
A közelmúlt kísérleti fázisában résztvevő felhasználók pozitív megerősítést adtak a fejlesztési koncepcióra. A nagy-britanniai Bridlingtonban található AB Graphic International Inc. is tesztelte az Eplan Cogineert, miközben több licenszet is használ cégen belül. Ken Lomas, az AB Graphic International Control Systems mérnöke szerint „több gépen is használtuk az Eplan Cogineert. Miközben egy kolléga a korábbi munkamódszert követte, a megszokott hat órával szemben én 5–10 perc alatt elkészítettem egy rajzot az Eplan Cogineerrel. A szoftver másik azonnal látható előnye, hogy segít a potenciális hibák elkerülésében is.” A vezető intralogisztikai cégként számon tartott Jungheinrich Logistics szintén az új szoftverre támaszkodik. Michael Reising, az offenbachi Jungheinrich Projektlösungen elektrotechnikai fejlesztési vezetője szerint „a tesztfázis során rendkívül pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk az Eplan Cogineer szoftverről. Munkatársaimmal azonnal meg tudtuk kezdeni vele a munkát, az Eplan tanácsadói pedig gyakorlati tanácsokkal és trükkökkel támogattak minket. Nyilvánvalóvá vált, hogy Eplan Cogineer a konfiguráció nagyon hasznos eszköze, ezért Offenbachban a szoftver állandó használatára rendezkedtünk be és néhány nap alatt el is végeztük a bevezetését.”

Eplan2

Adatok a felhőben

Mind a Designer, mind a Project Builder funkcionális területei már közvetlenül a felhőből is elindíthatók. Mivel az Eplan Platformba építették be, a felhasználói regisztráció és adminisztráció is rendkívül egyszerű. A könyvtárakat és a konfigurátorokat a Microsoft Azure szolgáltatja, de a felhőben is tárolhatók, így a projekt legfrissebb változata a világ minden tájáról, mindig hozzáférhető. Ez a munkamódszer a legújabb technológiát használja fel. A vállalatok számára további előny, hogy az üzleti és IT kérdések – például a biztonsági mentések – a felhasználóról a felhőbe helyeződnek át anélkül, hogy ehhez vállalati hardverekre vagy adminisztrációra lenne szükség. A felhasználók mindig az Eplan Cogineer legfrissebb verziójával dolgozhatnak. Részletes információ a www.eplancogineer.com oldalon található.

EPLAN Software & Service


Az EPLAN Software & Service (www.eplan.de) a világ egyik vezető CAx- (számítógéppel segített) szoftvertermékeket, konfigurációs és mechatronikai megoldásokat fejlesztő vállalata, amely a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit. Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során. A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több mint 45 ezer ügyfelet és 120 ezer megoldást támogat a kiváló termékminőség és a maximális hatékonyság által.
Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz (www.friedhelm-loh-group.com) tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több mint 11 500 alkalmazottat foglalkoztat, és árbevétele 2015-ben elérte a 2,2 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2016-ban sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.

 



EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep

2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

Még több EPLAN