magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

raspberryPi logoAz RS Components (RS) bejelentette a Raspberry Pi Foundation legújabb termékének, a Raspberry Pi Compute Module-nak a megjelenését. A Compute Module az RS-nél eleinte fejlesztőcsomagban, a Compute Board Module IO Development Board termékkel együtt vásárolható meg, amely széles körű I/O-csatlakoztathatóságának köszönhetően ideális prototípusfejlesztő platformként szolgál az elektronikus tervezéssel foglalkozó mérnökök számára.

.

 

A kifejezetten a beágyazott rendszerek fejlesztésével foglalkozó professzionális szakembereknek szánt Raspberry Pi Compute Module normál DDR2 SODIMM-aljzathoz csatlakoztatható, és ugyanazon alapfunkciókat nyújtja, mint a hagyományos Raspberry Pi berendezések: egyebek mellett Broadcom BCM2835 processzorral és 512 MB RAM-mal rendelkezik. Ebben a változatban azonban SD-kártya helyett integrált 4 GB-os eMMC Flash memória található, mindez egy 67,6 x 30 mm-es panelre integrálva.
A Compute Module IO Development Board egy egyszerű, nyílt forráskódú fejlesztőpanel. Ha a tervező csatlakoztatja hozzá a Compute Module eszközt, a segítségével beprogramozhatja annak flashmemóriáját, a processzorinterfészeket pedig a hagyományos Raspberry Pi-hez hasonlóan tűs és flexibilis csatlakozóval érheti el. A termék HDMI-aljzattal és USB-csatlakozókkal rendelkezik, amelyekkel egy olyan rendszer alapjául is szolgálhat, amely képes futtatni a kívánt operációs rendszert – így a tervező a Compute Module segítségével már hozzá is láthat a kívánt termék megalkotásához. A Raspberry Pi Foundation munkatársa, Eben Upton így nyilatkozott: „Mivel láttuk, hogy számos ipari és kereskedelmi tervező a Raspberry Pi-t választja az általa tervezett rendszer alapjául, megterveztük a Compute Module-t. Olyan megoldással szerettünk volna előállni, amely kompakt formában nyújtja a Raspberry Pi tudását, de az I/O kialakítását a végrendszer gyártójára bízza.”

 

S15C0164-RPI-compute-module 347x226


„Bár eredetileg oktatási célú eszköznek szánták, a Raspberry Pi azóta messze túlnőtt önmagán: számos mérnök gyors, költséghatékony és professzionális megoldásként tekint rá, amely kitűnően használható a beágyazott rendszerek fejlesztése során”   jelentette ki Glenn Jarrett, az RS Components termékmarketingért felelős nemzetközi igazgatója.
A Raspberry Pi Compute Module önállóan, 2014 őszétől lesz megvásárolható. A Compute Module és a Compute Module IO Development Board terméket is tartalmazó Raspberry Pi Compute Module fejlesztőkészlet az RS-nél előre megrendelhető.

 

(Az RSComponents 2014. június 9-i sajtóközleménye alapján)

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 408 8371
Fax: +36 1 408 8372
E-mail: service@rscomponents.hu
www.rscomponents.hu

Még több RS Components

 

Címkék: Raspberry Pi | beágyazott fejlesztőrendszer