magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

Webre PiWirelessAz RS Components által kizárólagosan forgalmazott Raspberry Pi termékek – a WiFi- és RF-technológiának köszönhetően – alacsony költségű és alacsony energiaigényű, vezeték nélküli funkciókat tesznek elérhetővé a felhasználók számára.

.

 

Az RS Components (RS) sajtóközleményben jelentette be, hogy kétféle vezetékmentes csatlakozási lehetőséggel bővítette a Raspberry Pi számítógépen alapuló termékeinek egyre növekvő kínálatát. Az új modulok WiFi, illetve alacsony energiaszintű rádiótechnológiát alkalmaznak vezetékmentes interfészként az alacsony költségű és energiaigényű, kisméretű megoldások (például mobil eszközök) számára.
Az első modul nagy sebességű, az IEEE802.11b/g/n vezetékmentes protokollon alapuló WIFI-funkciót valósít meg egy, a Raspberry Pi-készülék USB-portjába csatlakozó, apró adapter segítségével. Az adapter legfeljebb 150 Mb/s átviteli sebességet tesz lehetővé, ami ideális nagy mennyiségű adat átvitelére, és háromszor gyorsabb a standard 11g kapcsolatoknál. Az intelligens adapter a távolságot és a CPU-tehermentesítést figyelembe véve állítja be az átviteli teljesítményt, ezáltal 20…50%-kal csökkenti az energiafogyasztást a vezetékmentes funkció inaktív állapotában. A WPS segítsé­gével történő beállítás egyszerű, biztonságos vezetékmentes hálózati funkciót kínál a Raspberry Pi felhasználóinak.
A második modul is egy vezetékmentes USB-eszköz, amely „plug-and-play” csatlakozást tesz lehetővé a Raspberry Pi készülékhez. Azonban alacsony energiaszintű RF-adóvevő technológiát alkalmaz, ezáltal kétirányú kapcsolatot hoz létre bármely soros kommunikációt támogató eszközzel, pl. egy másik Raspberry Pi készülékkel. A frekvencia, a sávszélesség, a kimenő­­teljesítmény és az adatsebesség szabadon beállítható, ezáltal több eszköz is interferenciamentesen működhet. Az alkalmazott RF-technológia jelentősen nagyobb hatótávolságú (a terepviszonyoktól függően akár 300 m), és jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a többi vezetékmentes protokoll, pl. a WiFi vagy a Bluetooth. A hoszteszköz csomagonként akár 180 bájtnyi adatot is küldhet és fogadhat a hatótávolságon belüli hoszteszközök esetén, ezért különösen hasznos az „érzékelés és vezérlés” típusú alkalmazások számára. A beépített SMA-antennát tartalmazó termék más készletben is kapható, amely az egyes adóvevő helyett kettős adóvevőt tartalmaz.
Az RS-nél – másnapi szállítással – mindhárom Raspberry Pi vezetékmentes termék megvásárolható.

 

(forrás: RS Components sajtótájékoztató, 2014. február 25. Oxford, UK)

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 408 8371
Fax: +36 1 408 8372
E-mail: service@rscomponents.hu
www.rscomponents.hu

 

Még több RS Components

 

Címkék: Raspberry Pi | Wifi | Wireless