magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

wago1Ma már nem elegendő, ha egy ipari automatizálási eszköz egyszerűen csak jól és megbízhatóan működik. Az eszközök szinte minden tulajdon­sága beállítható, paraméterezhető, és nem ritkaság, hogy a sokoldalú használat előnyéért nehézkes, bonyolult beállítási folyamattal kell fizetnünk.
A WAGO épp ezért fordított különleges figyelmet új automatikai elemeinek egyszerű és áttekint­hető kezelhetőségére.

.

 

JUMPFLEX®-mérőátalakító

Megújítás a jó tulajdonságok megtartásával. Ez volt a cél a WAGO új, 2857-sorozatú készülékcsaládjának fejlesztésénél. A 857-sorozatú JUMPFLEX®-leválasztó erősítők és mérőátalakítók piaci sikere bizonyítja, hogy egyszerre teljesítenek két fontos követelményt: a felhasználóbarát kezelést és a magas technikai színvonalat.
    Az új 2857-sorozat a továbbfejlesztett csatlakozási megoldás mellett egyéb új tulajdonságokkal is jelentkezik. Egy tulajdonságot azonban megtartottak az elődtípusból: az egyszerű áthidalási lehetőség már ott is fontos használati előnyt jelentett a felhasználóknak. Érthető, ha a cég meg kívánja őrizni a régebbi termék sikeres tulajdonságát.
    Fontos jellemző továbbá – a fizikai mérettől és az átviteli úttól függetlenül – a biztos jeltovábbítás. A folyamatautomatizálás területén a JUMPFLEX® 857- és a 2857-széria is javítja a jelek integritását, növeli a gépek, berendezések rendelkezésre állását. Kiváló kezelési komfortja révén egyszerűsíti az üzembe helyezést, az üzemeltetést, illetve a karbantartást. A kezelési kényelem a sokoldalú funkciókínálattal párosulva jelentős segítség a felhasználó napi munkájában.

Azonos kontúr, levehető display, sokféle feliratozási lehetőség

A 2857-sorozat készülékei a 857-essel azonos kontúrral készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy a két készülék között a tápfeszültséget egyszerű áthidalással továbbítsuk. Ez feleslegessé teszi az időrabló vezetékezést. A készülékek konfigurálására több lehetőség közül választhatunk: a teljesen konvencionális DIP-kapcsolós megoldást vagy az új fejlesztésű, PC-n futó szoftverre alapozott konfigurációs alkalmazást. Az okos mobil eszközök ma már a szokásos hétköznapi funkciókon túl egyre több professzionális alkalmazási területen is alkalmazást nyernek. Ez a WAGO új készülékeinél is lehetséges: okostelefon vagy táblagép segítségével, egy minialkalmazás (app) letöltésével és használatával is elvégezhető a konfigurációs feladat, amelyet jelentősen megkönnyít az érintőképernyős, intuitív kezeléstechnika – amelyet „külön” megtanulni sem kell –, azt mintegy „hozzuk magunkkal” a mindennapi életből. Az új fejlesztésű, levehető display is hasonló lehetőségeket kínál. A lehetőségeknek ebből a bőséges választékából a felhasználó kiválaszthatja azt, amelyik az adott helyi sajátosságoknak a legjobban megfelel. A display-t egyszerűen, egy mozdulattal gyorsan eltávolíthatjuk a készülékről. Ez egy kapacitív elvű érintésérzékeléssel működő kezelőfelületet kínál, amely az okostelefonokhoz hasonló, komfortos kezelési élményt kínál az operátornak. A különböző üzemállapotokat a display színes ábrákon mutatja. Az eszköz nagyobb példányszámú használatát könnyítette meg a WAGO egy különleges tulajdonsággal, a másolófunkcióval. Ha ezt szeretnénk használni, akkor a beállítást elmentjük, majd a display-t áthelyezzük egy másik készülékre, és máris ugyanazt a funkciót használhatjuk azon is. Ezeket a beállításokat jelszavas védelemmel is el lehet látni, amellyel megóvhatjuk készüléket az illetéktelen változta­tásoktól. A display segítségével határérték-túllépéseket és a riasztási szinteket is be lehet állítani.

    Minden helyzetben fontos a gyors azonosítás, amelyhez a készülék sokoldalú feliratozási lehetősége is hozzájárul. A készülékház feliratozható WMB-lapkákkal, de a WMB-Inline feliratozószalaggal is. A csatlakozási pontok feliratozásához alkalmazható a Micro-WSB-feliratozó is. Ezáltal minden ki- és bemenetet és betáplálási pontot egyedi felirattal láthat el a felhasználó, egyszerűvé és áttekinthetővé téve a berendezést. A ráfordítás a kar­bantartások, átalakítások, bővítések egy­szerű, hibátlan és gyors kivitelezésénél sokszorosan megtérül.

 

wago2

WAGO jumpflex 2014 3 meroatalakito

 

Áramjel-átalakító, leválasztóerősítő és hőmérséklet-határérték kapcsoló

Az áramjel-átalakító mérési tartománya 0…100 A AC/DC. Az eszköz egyaránt alkalmas lineáris és nem lineáris (magasabb harmonikustartalmú) jelek méréséhez. Mivel abszolút középérték (average value) és négyzetes középérték (effektívérték, RMS-value) mérésére is alkalmas, megfelel minden teljesítménymérési feladathoz. A leválasztóerősítő árammérési tartománya  0,1…100 mA, feszültségmérési tartománya 0…60 mV-tól 0…200 V DC-ig terjed. Bemeneti jelei bipolárisak is lehetnek, ezáltal szinte bármilyen feladatra alkalmas. A határérték-kapcsolónál beállítható két kapcsolási pont, alkalmas nikkel és platina ellenállás-hőmérőkhöz, valamint hőelemekhez. Az egyszerűbb használhatóság érdekében az eszközön a hiszterézis és a késleltetés is beállítható.

A JUMPFLEX-mérőátalakító egyszerűen, PC-vel is beállítható

Az új paraméterező alkalmazás felismeri és paraméterezi a rákapcsolt készüléket, és jól áttekinthetően vizualizálja az eredményeket. Az új paraméterezőszoftverrel a WAGO-interfész­komponenseket még egyszerűbben kezelheti.
Az új paraméterezőszoftver az általánosan használt, DIP-kapcsolókkal megvalósított konfigurációs lehetőségnél jelentősen kényelmesebb, áttekinthetőbb és gyorsabb, valóban felhasználóbarát alternatíva. A program ingyenesen letölthető minden 32 vagy 64 bites Windows operá­ciós rendszerrel dolgozó PC-re. A PC és a JUMPFLEX-komponensek közötti kommunikáció USB-kábelen (750-923) zajlik, de Bluetooth-adapterrel (750-912) vezetékmentesen is kivitelezhető.
Az interfészparaméterező szoftver a csatlakoztatott modult automatikusan felismeri. A grafikus felhasználói felület jól áttekinthető és egyszerűen kezelhető. A gyakran használt parancsokat közvetlenül el lehet érni a főmenüben, a képernyő felső részén. Az aktuális értékeket kiolvashatjuk, megváltoztathatjuk és végül átírhatjuk a készülék memóriájába. A folyamat értékeit akár folyamatábrában is lehetőségünk van megjeleníteni. Minden paraméter tárolható és átírható egy másik JUMPFLEX készülékre. Az úgynevezett offline-üzemmód ezenkívül azt is lehetővé teszi, hogy a mérőátalakítót még akkor is paraméterezhesse a felhasználó, ha a készülék előtte még soha nem volt csatlakoztatva. Ez az előparaméterezés a tervezési fázisban jelent segítséget.

A JUMPFLEX® -termékprogram széles választékkal és egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A mindennapos használatban könnyedén konfigurálható, amelyhez az okostelefonon futó konfigurátor app, vagy a kijelzőn elérhető konfigurációs felület nyújt segítséget. A fejlesztés célja az volt, hogy bármely rendszerbe rugalmasan adaptálható terméket hozzunk létre. Ennek végeredménye a JUMPFLEX®, amely egy új „de facto szabványt” hozott létre a piacon a határérték-kapcsolók és a jelátalakítók között.

wago4

 

A jelátalakítók előnyei

  • Teljesen áthidalható,

  • Cserélhető vezérlőegység,

  • Széles választékú jelölőrendszer,

  • Változtatható csatlakozási technológia,

  • Választható konfigurálási módszer,

  • Kiterjesztett hőmérséklet-tartomány -25 °C-tól 70 °C-ig.

WAGO Hungária Kft.
2040 Budaörs, Ipari Park, Gyár u. 2.
Tel.: +36 23 502 170, fax: +36 23 502 166
E-mail: info.hu@wago.com
www.wago.com

 

Még több WAGO