magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

RndS Android-next-to-leadEgy Android™ operációs rendszerrel rendelkező okostelefon vagy táblagép és a Rohde & Schwarz valamelyik teljesítménymérő szondája segítségével bármikor végezhetünk precíziós teljesítménymérést.

.

 

A jól bevált, R&S®NRP-Zxx sorozatú teljesítménymérő-fejek USB-illesztővel rendelkeznek. Belsőleg hajtanak végre minden jelfeldolgozási műveletet a kalibrálási adatok kezelését is beleértve,  ezért a mérési eredmények megjelenítéséhez elegendő egy asztali vagy hordozható személyi számítógép. Egy új alkalmazásnak köszönhetően azonban még erre sincs szükség: a nemrég kifejlesztett, R&S®Power Viewer Mobile nevű szoftver az Android™ operációs rendszerrel működő okostelefonokat vagy táblagépeket precíziós teljesítménymérő összeállítás alapműszerévé „varázsolja”. A Google Play™ portálról ingyenesen letölthető és telepíthető alkalmazás a 4.0 változatú, vagy az annál frissebb Android™ operációs rendszert használó, legelterjedtebb mobil eszközökön fut. A szonda csatlakoztatásához az R&S®NRP-Z4 jelű, USB-illesztőkábel mellett egy hagyományos, USB-OTG átalakító kábel is szükséges.    

    Annak érdekében, hogy még kis jelszintek esetén is a lehető legnagyobb pontossággal mérjen a szonda, az alkalmazással elvégezhető a nullszintbeállítás, illetve a detektált értékek kiátlagolhatók, mérsékelve a zaj hatását. Mindezeken kívül szinteltolási vagy S-paraméter korrekciós értékek beállítására is lehetőség van, amely a csillapítók és egyéb illesztő eszközök átvitelének kompenzálására használható.

 

Az eredmények megjelenítéséhez elegendő egy okostelefon vagy táblagép

Az eredmények megjelenítéséhez elegendő egy okostelefon vagy táblagép

A telepítési és karbantartási munkálatok ideális eszköze

Az R&S®Power Viewer Mobile nevű alkalmazás az R&S®NRP sorozatú mérőfejcsalád valamennyi tagját támogatja. Precíziós átlagteljesítmény-mérést tesz lehetővé a –67 dBm és +45 dBm közötti jelszint-tartományban, az egyenáramtól a 110 GHz-ig tartó frekvenciatartományban. A szondákból és a mobil eszközökből (okos­telefonokból, táblagépekből) álló könnyű, praktikus összeállítás használata egyszerű, ezért ez az elrendezés különösen alkalmas a bázisállomások, illetve mikrohullámú kommunikációs rendszerek telepítésénél, karbantartásánál szükséges vizsgálatok elvégzésére, továbbá minden olyan terepmérés végrehajtására, amelynél precíz rádiófrekvenciás szintmérésre van szükség.
    A hordozható rendszerek használhatósága szempontjából fontos tényező az akkumulátorok hosszú élettartama is. A korszerű mobil eszközök megfelelnek ennek az elvárásnak: például az R&S®NRP-Z5x sorozatú, termikus teljesítménymérő szondák közel nyolc órán keresztül üzemeltethetők egy táblagépről.

 

RS Android 2014 3 tablazat

 Maximális üzemidő repülési üzemmódban, közepes képernyő-megvilágítás mellett, más alkalmazások egyidejű futtatása nélkül


Az alkalmazás telepítésével és használatával kapcsolatos további információk a „Using R&S®NRP-Z power sensors with Android™ handheld devices” („R&S®NRP-Z sorozatú teljesítménymérő szondák használata Android™ alapú hordozható eszközökkel”) című alkalmazási segédletben találhatók (http://www.rohde-schwarz.com/appnote/1ma215).

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460, fax: +36 1 412 4461
E-mail: RS-Hungary@rohde-schwarz.com
www.rohde-schwarz.hu

 

Még több Rohde & Schwarz