magyar elektronika

E-mail cím:*

Név:

{a-feliratkozással-elfogadja-az-adl-kiadó-kft-adatvédelmi-és-adatkezelési-tájékoztatóját-1}

EMco Technologies Logo Tagline-3Keysight: nemsokára erre az új cégnévre is oda kell figyelnie az elektronikus méréstech­nika iránt érdeklődőknek. „Új cég? Ez is csak egy a sok közül” – vonhat vállat a felületes szem­lélő. A Keysight Technologies azonban nem „nulláról” indul: az Agilent Technologies újonnan alakuló leánycégének gyökerei a szakma klasszi­saként ismert, „eredeti” Hewlett-Packardig nyúlnak vissza.

.

 

Az Agilent Technology most induló elektronikus méréstechnikai leányvállalata

A műszeripari innováció és gyártás neves képviselője, az Agilent Technologies 2014. január 7-én sajtótájékoztatón jelentette be annak az új cégnek a nevét, amely várhatóan ez év novemberétől önállóan képviseli az elektronikus mérő- és vizsgálóberendezések fejlesztését és gyártását Keysight Technologies néven.
A Keysight cégnév azt a képességet kívánja kifejezni, amelyre sokan mások nem képesek: kritikus, lényeglátó szemléletet ajánl a változó technológiai világ képének felfedezéséhez és megértéséhez. Az új cég jelmondata: „Unlocking measurement insights for 75 years.”[*] A 75 éves múlt említése egyértelműen az „őscég”, a Hewlett-Packard Company 1939-es megalakulására emlékeztet.
„A Keysight név a gazdag örökségünkre utal – arra a közvetlen kapcsolatra, amely az Agilentnek a méréstechnikai piacon elért kiemelkedő üzleti sikerein kívül a Hewlett-Packardnak az integritás és az innováció iránti elkötelezettségéig vezethető vissza” – nyilatkozta Ron Neresian, a Keysight elnök-vezérigazgatója. „Ez a név jól fejezi ki szervezetünk innovatív, éles elméjű és előretekintő szellemét. Miközben a Keysight az alapítók szellemére épül, és gyöke­reit a Szilíciumvölgy születéséig vezeti vissza, új cégként elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy vásárlóinkhoz az »alapítók új generációjaként« közeledjünk. Betekintést nyitunk számukra a korszerű méréstechnikába, ők pedig ezáltal új generációs technológiákat tesznek majd elérhetővé a világ számára.”
A Keysight egyedül az elektronikus méréstechnikai iparra koncentrál majd, és elsősorban a vizsgáló- és mérőberendezések használatában érdekelt felhasználókat szolgálja ki. Ez az üzletág – jelenleg még az Agilent Technologies részeként – a vizsgáló- és mérő­berendezések világpiacának vezető szállítója, első helyen áll a vezetékmentes ipari adatátviteli rendszerek ágazatában, a repülőgép- és űripar, a védelmi kutatások, az ipar, az informatika és a fel­vezetőgyártás műszereinek fejlesztésében és gyártásában.
Az Agilent Technology cégnek ezen üzletága várhatóan 2014. november elejétől önálló cégként működik tovább Keysight néven. Központja a kaliforniai Santa Rosa városában működik majd, és már jelenleg is közel 9500 alkalmazottat foglalkoztat 30 országban.
A Keysight Technologies részvényeit a NASDAQ-részvénytőzsdére vezetik be (rövidítése KEYS). A cég honalpja a www.keysight.com már működik.
(forrás: Az Agilent Technologies sajtóbejelentése, Santa Clara, CA, USA, 2014. január 7.)

Magyarországon az Agilent Technologies és a Keysight Technologies hivatalos disztribútora a H TEST Hungary Kft.

 

Az Agilent Technologies cégről
Az Agilent Technoogies, a most önállósuló Keysight anyacége a világ vezető méréstechnikai vállalata. Piacvezető a kémiai analízis, az élettudományok, a diagnosztika, az elektronika és a kommunikáció terén. A cég 20 600 alkalmazottat foglalkoztat, és több, mint 100 országban van jelen. Az Agilent
a 2013-s üzleti évben 6,8 milliárd USD árbevételt realizált. A cégről további információkkal a www.agilent.com szolgál.
Az Agilent Technologies 2013. szeptember 19-én jelentette be, hogy két tőzsdei céggé válik szét azáltal, hogy elektronikus méréstechnikai üzletágát külön vállalatba szervezi. Az új cég neve Keysight Technologies, Inc. A szétválási folyamat várhatóan 2014. november elején fejeződik be.
Az Agilent Technologyval kapcsolatos további információkat a
www.agilent.com/go/news honlapon talál az érdeklődő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H TEST Hungary Kft.
9027 Győr, Gesztenyefa u. 4. I/3.
Tel.: + 36 96 999 262
Email: info@htest.hu
www.htest.hu

 

[*]  A jelmondatot már csak azért is érdemes alaposan értelmezni, mert a jövőben bizonyára számos cégdokumentumon „köszön majd vissza”. Ám, mint ahogy az az idegen nyelven „csattanósan” hangzó szlogeneknél nem meglepő, ebből sem könnyű hasonlóan tömör megfogalmazású magyar fordítást készíteni. Ezért inkább csak a „körülírásával” próbálkozunk: „75 éve nyitunk ablakot a betekintéshez a mérés világába”. Ebben azonban az a szójáték is benne rejlik, hogy az „insight” szó nemcsak bepillantást, betekintést, hanem átvitt értelemben éleslátást, intuíciót is jelent. – A szerk megj.